Oğlum olsa acımam! 

Ehliyetsiz sürücü Timur Cihantimur'un kazada bir ölüme sebep olup sonra annesi tarafından yurt dışına kaçırılmasını konuşuyoruz. Babasının da zamanında TLC televizyonunda 'Doctor B' diye program yaptığını hatırlayanımız var mı?

10 Mart 2024

23.Şubat.2024, Amazon Prime’ın ilk yerli orijinal dizisi yayına girdi. 

Adı, Düğüm…

Uzun yıllardır ekranlardan uzak olan Bergüzar Korel başrolü Caner Cindoruk ve Serkan Altınorak ile paylaşıyor. 

Konu aslında tanıdık, dizi sabah kuşağında görmeye alışkın olduğumuz programların etrafında geçiyor. Başarılı ve hırslı bir televizyoncu olan Neslihan’ın ana akımdaki bir kanalda “Tek Gerçek” adında bir programı var. Cinayetleri araştırıyor, eşi akademisyen, 19 yaşında bir oğulları var. Neslihan yaptığı programlar nedeniyle oldukça ünlü ve bir o kadar da tepki çeken birisi. 

O son gün yayınını aldığı tehditlere boyun eğmeyeceğini söyleyerek, “oğlum olsa acımam” diyerek kapatıyor. Aynı gece oğlu “anne ben birini öldürdüm” diyerek karşısına çıkıyor.  Dizi bu ünlü ve güçlü annenin suç işleyen oğlunu korumak için neler yapabileceğini anlatıyor. Bir yanda oğlu, bir yanda kariyeri. Tesadüf şu ki dizi yayınlandıktan birkaç gün sonra bu olayın sadece bir dizi konusu olmadığını anladık. 

Beş yıl önce TLC kanalının yeni yıldızı

Tarih 6 Mart 2019. 

TLC kanalının ilk yerli içeriği yayına girdi, adı “Doktor B, Bu Ben Miyim?” Vücutlarında çeşitli sorunları olanların tedavi olmak, ameliyat olmak için başvurduğu bir nevi baştan yarat programı. 

Program kendini -İngilizce telaffuz ederek- “Daktır Bi” diye tanıtan estetik cerrah Op.Dr.Bülent Cihantimur tarafından yapılıyor. Jenerikte Daktır Bi, son model kırmızı Ferrari’si ile hastaneye geliyor. Işıltılı kliniğinde kendisine değişim için başvuran hastalarını biraz da kurtarıcı edasıyla yeni hayatlarına kavuşturuyor.  Daktır Bi, 1970 Kars doğumlu, yöresine has bir şive ile konuşuyor, Çapa Tıp Fakültesi mezunu, kendi yüzü de oldukça estetikli. Programı ilk seyrettiğimde bu gösterişli şova çok şaşırmıştım. Sonra doktorun Instagram sayfasına baktım ki meğer popo büyütme operasyonlarıyla ünlü Daktır Bi. Sayfasında ameliyat ettiği onlarca Brezilya poposu var. Şimdi boşuna bakmayın Daktır Bi’nin Insta’sı artık kilitli olduğu için göremezsiniz.

Yukarıdaki görüntü Bülent Cihantimur’un artık izlemeyenlere kapalı olan Instagram sayfasından. Kadınlar arasında ‘Brezilya Poposu’ adı verilen popo bu; Cihantimur da bu operasyonlarıyla meşhur.

Bu ünlü sosyetik doktorun 2017 yılında Ayşe Arman ile yaptığı röportajdan da öğreniyoruz ki uzmanlık alanı sadece Brezilya poposu değil aynı zamanda vajina estetiği konusunda da uzman, hatta yurtdışından sırf bu operasyonu yaptırmak için gelen hastaları var. Helin Avşar’a da yüz estetiği yapmış. Daktır Bi’nin TLC’deki bu programlarının yayın kayıtlarını oğlunun karıştığı kazadan sonra aradım ancak ulaşamadım. Sadece birkaç yerde programın jeneriği ve bazı İngilizce içerikler vardı. 

‘Hayat üç şeyden ibarettir’ diyen yazar

Tarih Temmuz 2016 

Allah’ın Piyonları ve Mihr adlı kitapların yazarı Eylem Tok yayıncısıyla davalık olduğunu söyleyerek Cumhuriyet gazetesine bir röportaj vermiş. Röportajın sonunda diyor ki:

“Hayat üç şeyden ibarettir. İnan, savaş, yaşa. 

Ve öldüğünde sana kalan onurundur yalnızca, insan üç değerle insandır: karakter, sadakat ve vefa.”

Ve o gece

Tarih 1 Mart 2024, Saat: 23.50

Yer: Belgrad Ormanı yolu

Arızalanan ATV tipi aracı ile yolun kenarına park etmiş beş kişi. Gece yarısı 17 yaşındaki ehliyetsiz sürücü Timur Cihantimur ailesine ait son model Porsche Panamera ile son sürat yolda gidiyor. Kullandığı araçla yol kenarında bekleyenlere çarparak bir kişiyi öldürüyor, dört kişi yaralanıyor.  Porsche’si ile bir kişinin ölümüne yol açan 17 yaşındaki Timur Cihantimur’un babası televizyonlarda, davetlerde boy gösteren ünlü estetik doktoru Bülent Cihantimur ve annesi yazar Eylem Tok.

Kazada bir çocuk babası 29 yaşındaki Oğuz Murat Acı hayatını kaybetti. İddiaya göre olay yerine gelen 17 yaşındaki ehliyetsiz sürücünün annesi Eylem Tok kazadan kurtulanların telefonlarını da alarak oğlu ile birlikte olay yerinden ayrıldı. Dahası birkaç saat içinde havaalanından Mısır’a giden bir uçağa binerek oğlunu yurtdışına kaçırdı. Timur Cihantimur Amerika’da doğduğu için Amerikan vatandaşıydı, anne-oğul Mısır üzerinden Amerika’ya kaçtılar. Ve orada yeni hayatlarına başladılar bile…

Babasının Instagram sayfasında Timur Cihantimur

Paranın örtemeyeceği kötülük yok

Rahmetli babaannem bu dünyada paranın örtemeyeceği hiçbir kötülük yoktur derdi. Daha geçen ay Somali Cumhurbaşkanı’nın oğlu bir kuryeye çarparak kaçtı, öldürdüğü kişi için 27 bin 300 TL ödeyerek elini kolunu sallayarak işin içinden sıyrıldı. 

Bu kaza ne ilk ne de son olacak, hafızlarınızı zorlarsanız ne başkanların ne yönetmenlerin oğullarını gördük bu tip kazalara karışan ama hepsi ellerini kollarını sallayarak sıyrıldı bu işlerden. Şımarık zengin çocuklarının elinde fütursuzca katledilen insanlar onlar, Münever Karabulut, Şule Çet gibi…

Ya gidenler ne oldu?

Düğüm dizisinin bu hafta 5. bölümü yayınladı, her bölümde cinayetin üstünden bir katman daha kaldırılıyor. Ünlü annenin oğlunu kurtarmak için neler yaptığını kahrolarak izliyorsunuz. Elindeki ekranı öyle ustaca kullanıyor, şüpheleri oğlunun üstünden öyle kolayca uzaklaştırıyor ki.  Zaman zaman oğlunun arkadaşlarını, bazen de diğer şüphelileri hedef tahtasına oturtup ustalıkla manipüle ediyor. Ama beklemediği sürprizler onu bekliyor. 

Eylem Tok oğlunu kaçırdığı Amerika’dan açıklama yaptı, yine olsa yine yaparım, oğlum pırıl pırıl dedi. Tok’un olay gecesi görgü şahitlerinin elinden aldığı telefonlar dün baba Dr.Bülent Cihantimur’un şoförü tarafından güvenliğe teslim edildi.

Bu olay olduğundan beri herkes birbirine soruyor, senin oğlun olsaydı ne yapardın, oğlunu alır yurtdışına kaçırır mıydın diye. Belki de doğru soru şu olmalı; ya toprakta yatan senin oğlun olsaydı ne yapardın? Ya kazada ölen Oğuz Murat Acı’nın 1,5 yaşındaki oğlu, onun hakkı ne olacak?

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.