Ali Koç’un zorunlu isyanı

10 Nisan 2024
Ali Koç'a üyeler büyük sevgi gösterdi.

Türkiye’de birçok çevredeki gibi benim arkadaşlık ortamımda da konu futbol olunca diğer tüm memleket meseleleri ikinci plana atılabiliyor.

Belki hatırlıyorsunuzdur, daha önce açıkladım, ben yıllardır koyu Galatasaray’lıyım. Arkadaşlarım arasında üç Trabzonsporlu dışında İstanbul’un üç büyüklerine taraftar  olarak dağılmış durumdayız.

Onu tutuyor, bunun için ölüp bitiyor olabiliriz ama son zamanlarda hepimizin tek konusu Fenerbahçe tabii ki.

Kulübe üye olup iç tartışmalarının içinde yer alan arkadaşlar bile Fenerbahçe’nin yakışıklı başkanının ne yapmaya çalıştığını tam anlayamadığını ifade  ediyor.

Ben bir Galatasaraylı olarak onlardan daha iyi anlıyor olabilirim Ali Koç’u.

Ben asıl bu işlerde Ali Koç’tan ziyade Galatasaray’ın başkanı Dursun Özbek’i anlamakta zorlanıyorum.

Bence Ali Koç artık duvara toslamış halde ve derin krizde olan Türk futbol sistemini silkeleyip kendine getirme misyonu var. Bu çaresizlikten girilmiş bir yol. Daha önce başka her yolu denedi ama bir reform, düzelme sağlanmasının aktif engellendiğini gördü ve sistemi yıkmak için sonunda isyana karar verdi. Katılırsınız  veya katılmazsınız ama bunun son derece saygın bir yöntem olduğu da kesin çünkü galiba başka çare de kalmamış gibi görünüyor artık. Çünkü futbol sistemimizde öyle büyük çıkar grupları var, siyaset tüm gücüyle sisteme öyle bir girmiş, futbol sistemimizde birbiriyle çatışan  mafya benzeri öyle gruplaşmalar bulunuyor ki  Ali Koç arkasındaki bütün sermaye gücüne rağmen bunu değiştirmenin tek yolu olarak isyan ederek sistemi yıkmak olabileceğini bence gördü,

Zaten bu sadece benim yorumum da değil, Ali bey son sahadan çekilme olayından sonra dış basına verdiği demeçte bunu açıkça da söylemiş.

Şimdi gelelim Galatasaray’a. Dediğim gibi koyu Galatasaraylı da olsam bu son yaşananlarda kulübümün aldığı tavırlardan resmen utanıyorum.

Dursun Özbek mücadelesinde Ali Koç’un yanında duracağına onu her fırsatta arkasından hançerlemeye hazır gibi davranıyor. Ben Galatasaray’ımdan asil davranmasını ve çaresizlikten bu sürece girmiş Ali Koç’un yanında arslanlar gibi  sağlam durmasını beklerdim.

Son Süper Kupa finalinde Fenerbahçe sahadan çekilirken Galatasaraylı futbolcuların orta sahada sevinçleri beni resmen utandırdı.

Ne yani, Wanda’nın kocasının birinci dakikada attığı golle o kupayı almayı gerçekten düşünüyorlar mıydı yoksa. Bu olursa biz Galatasaraylılar Fenerliler  karşısında resmen ezilip utançtan yok oluruz, bu da bilinsin.

Bence Ali Koç ile Dursun Özbek teke tek bir araya gelmeliler, tüm sorunları masaya yatırıp bir çözüm manifestosu yayınlamalılar. Futbol federasyonunun yapısından başlayarak acil ne değişmesi gerekiyorsa onun değişmesini talep etmeliler, buna zaten isyankar ruhlu olan Beşiktaş’ın da destek vereceğinden eminim.

Ha buna da sert tepki gelirse o zaman federasyon futbol ligini üç büyüklersiz oynatmaya çalışsın bakalım, eğer buna cesareti varsa.

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.