Bodrum fiyatları üzerine

3 Temmuz 2024

Sizi bilmem ama bana Bodrum’daki fiyatlar üzerine yapılan konuşmaları dinlemekten ciddi biçimde fenalık geldi.

Yaza girildiğinden bu yana insanlar ne yapıp edip konuyu buna getiriyor ve ödedikleri fiyatın ne kadar anlaşılmaz ve fantastik olduğunu mutlaka anlatıyorlar size.

Bu zaten bilmediğim bir şey değil, Bodrum’da yaşamaya başlamış birçok arkadaşım var, ben de bazı hafta sonları biraz kaçmak için Türkbükü’ne gidiyorum.

Evet, her şeyin fiyatı astronomik tamam mı? Bundan şikayet etmek yerine şunu sorsak daha  doğru değil mi: Neden bu fiyatlar olmasın ki, bunu düşünmüş olan var mı? 

Bir defa Bodrum’da hayat dinamiğini orta sınıf insanları belirlemiyor. Bodrum artık zengin ve çok zengin insanların oynadığı bir ortam. Geliyorlar, kendileri gibi olanlarla, aynı sınıftan insanlarla bir arada olacakları mekanlarda birbirlerini görürken yiyip içiyor ve sonunda rakamlara bile bakmadan neyse onu ödeyip çıkıyorlar.

Yani bence başta Bodrum olmak üzere deniz kıyısında hiçbir yerde fiyatların düşük olması için neden yok, çünkü bu ortama ilginç biçimde talep de var (örnek olarak bir gidip bakın bakalım Cunda’da durum nedir diye.)

Fakat ben arkadaşlarımla bu durumun sürdürülebilir olup olmadığını da tartıştım.

Ya zengin ve çok zenginler bu ortamdan bir gün bıkarsa Bodrum ne olur sorusunu tartıştık bir gece boyunca. Önce şunu söyleyeyim: Arkadaşlarım bu durumun beş yıl daha süreceğini ve ondan sonra Bodrum’un kapanın  elinde kalacağını düşünüyor.

Bu olabilir de, ama arada öyle gelişmeler oluyor ki Bodrum için yapılan hiçbir gelecek tahmininin tutmayacağını da düşünüyor insan.

Örneğin Mikonos’un dünyaca meşhur plaj kulübü Scorpios ikinci mekanını Bodrum’da açtı. Hatta ana operasyon merkezinin bundan  böyle Mikonos değil Bodrum olacağı söylentileri de var.

Bu tür gelişmelerle benim gibi fiyatlar neden düşük olsun diye düşünenlerin eline de koz verilmiş oluyor.

Ama tabii şu da var şimdi, Mikonos’ta başladığı gibi zenginler oradan yavaştan nasıl vazgeçiyorsa sıra Bodrum’a geldiğinde ne olacak, buna da hazırlıklı olunması gerekiyor bence.

Bu arada bilmeyenler için de anlatmalıyım Scorpios plaj kulübü dünyanın en önemli metropollerinde bulunan Soho House zincirlerinin bünyesinde yer alıyor. Refik Anadol’un yapay zeka dokunuşlu sanat gösterilerinin de yer aldığı Scorpios ultra lüks tatil hizmeti veriyor.

Yemek, müzik ve gece hayatında takip edilenler arasındaki Scorpios dünyanın en iyi plaj kulüpleri arasında gösteriliyor.

Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy’un sahibi olduğu Maxx Royal Otelleri Bodrum’a ilk tesisini geçen yıl açtı. Bodrum Türkbükü’nde villa ve rezidans tipinde açılan Caja by Maxx Royal geçen yıl ağustos ayında hizmete girdi. Maxx Royal Bodrum oteli bu yıl Scorpios plaj kulübüyle öne geçmeyi planlıyor.

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.