Cenk Eren’in yeni yüzü

27 Mart 2024

Sizler de duydunuz mu bilmiyorum ama biz kadın grubumuzda konuyu hayli tartıştık.

Günlerdir ortalıkla görünmeyen ve nadir paylaşımlar yapan Cenk Eren Instagram hesabından fotoğrafını yayınlayarak yüz gerdirme ameliyatı olduğunu duyurdu. Şarkıcının “Nerelerdesin diye sorup duruyordunuz” notuyla yayınladığı fotoğraftaki son halini görenler şaşırdı. 

Bazı kullanıcılar “Bu kim?” ve “Eski haliniz daha güzel” yorumu yaparken ünlü isimlerden de destek yorumları geldi. Safiye Soyman, Tuvana Türkay, Işın Karaca, Pınar Altuğ Atacan ve Nilgün Belgün’den Cenk Eren’in yeni yüzü tam not aldı.

Bizdeki bu son tartışmayı izlerken doğal olarak son Oskar ödülleri gecesinde gördüklerim aklıma geldi.

Genç heyecanını hiç kaybetmeyen bu yüzden kendisine hayran olduğum Ertuğrul Özkök Oskar ödülü naklen yayınını daima sabaha kadar izliyor. 

Bu defa da öyle yaptı ve hemen harika bir yazı yazdı. Yazısının ana konusu kadınlar ve erkekler arasındaki yüz estetiğine yeni farklı yaklaşımdı.

Kadınlar artık en azından Los Angeles’ta yüz kırışıklıklarından korkmuyor gibi. Buna karşın erkeklerin ise görünümlerine taktığı ve yüzlerini gerdirdiği görülüyordu. 

Gerçekten de o gece gördüğümüz gibi Jodie Foster kırışıklıklarını, Emma Stone gözaltı torbasını hiç takmamış ve doğal halleriyleydiler.

Bunun yanında Robert Downey Jr. gerilmiş yüzü ile neredeyse bir komik figürdü.

Michael Keaton ise estetikten gerilmiş yüzü yüzünden kendisine sahneden laf atan Danny de Vito’ya cevap bile veremedi, sadece birtakım işaretler ile yetinmek zorunda kaldı. 

Erkeklerde bu özgüven kaybı neden oluştu, bu yeni eğilim nereden çıktı bilemiyorum ama umarım sahnedeki şovunu daima severek izlediğim Cenk Eren yeni yüzüyle Michael Keaton’un yaşadığı  gibi bir sorun inşallah yaşamaz. 

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.