Duydunuz mu, yarın seçim varmış

30 Mart 2024
Temsili fotoğraf.

Herhalde bugüne kadar anlatmış olduğum benim ve arkadaşlarımın hayat tarzından, davranışlarından çoktan tahmin etmiş olmalısınız ki çoğumuz sosyal demokrat ailelerden gelen ve CHP’ye sempati duyan insanlarız.

Aramızda yakın zaman önce İyi Parti’ye de sempati duyanlar vardı, onlar şimdi ne oldular tam  bilemiyorum. 

Ama bizim çevrede yeni siyasi trendin Zafer Partisi olarak yükseldiği kesin. Kızgın ve hayal kırıklığında olduğumuzdan bizim ortamlarda seçim heyecanı hiç yok.

Ben zaten bu konu hakkında daha önce de yazıp oy sandıklarında gözlemci olmak için bizim buradan artık hiçbir girişim olmadığını da anlattım.

Bu çevrelerden insanlar bu heyecansızlığa, inançsızlığa  rağmen bakalım bugün oy vermeye gider mi? Benim hiç beklentim yok. Tanıdığım kimsenin gündeminde seçim yok. Bu konu bugün bile neredeyse hiç konuşulmuyor.

Bu hoşuma gidiyor mu, tabii ki hayır ama gitse de gitmese de bir çevrede ruh hali bu durumda.

Bir siyaset teorisyeni olmasam bile bu durumun CHP’li çevrelerde partinin özellikle son iki yıldır yaşadığı iniş çıkışlarla bağlantılı olduğunu düşünüyorum.

Tanıdığım insanlar Kemal Kılıçdaroğlu’na ya çok sinirli ya da ondan nefret ediyor. Haklı mı yoksa haksızlar mı bunu tartışamam ama bu ruh hali mevcut.

Partinin yeni yönetim de kimseyi tatmin etmemiş gibi. Arkadaşlarımın önemli bir bölümü YouTube’da Yılmaz Özdil’i takip ediyor. Onun CHP yönetimine duyduğu tepkiyi hepimiz paylaşıyoruz.

Erkek arkadaşların bir bölümü CHP’nin Atatürk ilkelerine cumhuriyete ihanet halinde olduğunu bile düşünüyor. İhanet, hain gibi kavramları ben öyle pek kolay kullanamam ama buna rağmen CHP yönetiminde bir sorun olduğu açık ortada.

Şimdi bu durumda yazının başlığına bakarak sakın mizah yaptığımı filan sanmayın. Bir çevre sanki bugün ülkede seçim yokmuş gibi davranmakta kararlı gerçekten.

Bu yüzden seçime katılım oranının çok düşük olacağını ya da kararsız olanların attığı geçersiz oy pusulaları olacağını düşünüyorum. Bizim grupta yarın ‘election special’ adını verdiğimiz enteresan bir gün planladık. Ne olup bittiğini sonra yazacağım ama ne olmayacağını kesin biliyorum. 

Çoğumuz seçmen kartımızı dahi almadık. Eğer bize benzeyen çevrelerde ruh hali bizimki gibiyse CHP’nin en favori olduğu yerlerde dahi kazanması bana sürpriz olacak.

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.