Gecelerde konuşulan ‘gürültülü’ dedikodu

13 Nisan 2024

Seçim gecesinden sonra hemen her gece dışarı çıktık arkadaşlarla. Beşiktaş, Etiler, Arnavutköy, Taksim’de bir süredir kendimizi özlettiğimiz mekalarda bir anlamda yaz sezonunun açılışını yaptık. Bir süredir özlediğimiz alemdeki  arkadaşlarla hem hasret giderdik hem de nelerin konuşulduğuna baktık.

Yaz geliyor olduğundan özellikle deniz kenarı mekanlar açılmaya hazırlandığından ve bu da gürültülü parti tartışmalarının tekrardan başlaması anlamına geleceğinden olsa gerek birçok yerde büyük bir skandal, kanlı canlı ilişki sorunları içermemesine rağmen Aşçıoğlu İnşaat’ın Yönetim Kurulu Başkan Vekili Vedat Aşçıoğlu hakkındaki bir konunun hemen her yerde gündeme geldiğini gördük.

Bu tabii ki benim merakımı köpürttü. Gezme maratonumuz sonunda nihayet evimde bir kafamı dinleme fırsatını yakaladığımda itaatkarım kahvemi servis edip önüme diz çöküp ayak masajıma başladığında meseleyi biraz okudum.

Vedat Aşçıoğlu kadın doğum uzmanı Prof. Dr. Semra Kahraman (68) ve kendisi gibi doktor eşi Süleyman Sıtkı Kahraman’ın (66) Beşiktaş’ta yaşadıkları üç katlı müstakil evlerinin yanında bulunan apartmana 2022’de taşınmış. Anladığım kadarıyla partiler vermekten hoşlanan Aşçıoğlu’nun evde yüksek sesle dinlediği müzik ses düzeyi her geçen gün artınca çift rahatsızlıklarını komşularıyla paylaşmış. İddiaya göre Aşçıoğlu kendisine yapılan uyarılara rağmen yüksek sesle dinlediği müziklere kalabalık gruplara sabahlara kadar verdiği partileri de eklemiş. Dediğim gibi adam parti  yapmaktan hoşlanıyor ve hayatı  da seviyor. Ne güzel, benim kafamda adam.

Aşçıoğlu’nun uyarılara kayıtsız kalması üzerine doktor çift durumu polise bildirip şikayetçi olmuş.

Doktor Süleyman Kahraman şikayetinde Aşçıoğlu’nun çıkardığı müzik seslerini bir ay boyunca sineye çektiklerini, eşi ile çalıştıklarını ve sesten rahatsız olduklarını söylediklerini belirtmiş. 

Aşçıoğlu’nun umursamaz bir tavır takındığını da anlatan Kahraman avukatı aracılığıyla savcılığa verdiği dilekçede bu durumun her geçen gün çekilmez bir hal aldığına vurgu yaparak “Adeta evi gece kulübü olarak kullanmaktadır. Defalarca hem ben hem eşim şikayetçi oldu. Ne yazık ki şikayetler şüphelide olumlu bir karşılık bulmadı. Aksine şüpheli verdiği partilerin sıklığını ve dozunu arttırdı” demiş.

Sonunda savcılık Aşçıoğlu hakkında “Kişilerin Huzur ve Sükununu Bozma” suçundan bir yıla kadar hapis istemiyle dava açmış. Dava ilerleyen günlerde İstanbul Asliye Ceza Mahkemesi’nde görülecekmiş.

Aşçıoğlu ise emniyette verdiği ifadede “Suçlamaların tamamı asılsız ve dayanaksızdır. Müzik dinlerken insanların rahatsız olmamasına hep özen gösterdim. Nitekim insanların müzik seslerinden rahatsız olmaması için gerekli tamir, bakım ve tadilat işlemleri de çalışanlar tarafından yapılmıştır. Talep edilmesi durumunda buna ilişkin bilgi ve evraklar fotoğrafları ile birlikte sunulacaktır. Beni bu duruma düşürmüş olması nedeniyle kendileri hakkında hukuki ve cezai yollara da gideceğim” demiş.

Dediğim gibi ortada büyük bir skandal, yeni kanlı canlı dedikodu malzemesi olmamasına rağmen bu konunun gecelerin insanlarını bu kadar çekmesi benzer anlaşmazlıkların hemen herkesin başında olmasıyla açıklanabilir galiba. 

Tabii ki yaz partilerine hazırlanan herkes şimdi bu davanın sonucu bekliyor, herkes ona göre yaz stratejilerini belirleyecek. 

Davada Aşçıoğlu ceza almazsa yaz partilerine hazırlanan herkesin onun ses azaltmak için yaptırdığını söylediği tadilatı kopya etmek için yarışacağından eminim ben.

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.