Kate Middleton tam bir prenses

19 Haziran 2024

İngiliz kraliyet ailesi içi dedikoduları ve bunlar hakkındaki saldırgan İngiliz tabloid gazeteciliğinin tavrını takip etmekten nerdeyse ciddi hobi düzeyinde keyif almakta olduğumu bugüne kadar anlamış olmalısınız diye düşünüyorum.

Bu konuya en son ‘Kate Middleton’un hastalığı ve kraliyet ailesi’ başlıklı 8 haziran tarihli yazıma elimdeki dedikoduları dökerek girmiştim. 

Son olarak 25 Aralık 2023’te ailesiyle birlikte Noel ayinine katılan ve halkın karşısına çıkan Kate Middleton ortadan yok olmuştu. Kanser tedavisi gördüğü için göz önünden çekildiği yaygın olarak konuşuluyordu.

Fakat hükümdarın doğum günü olarak da kutlanan Trooping The Colours etkinliği sırasında hasret birdenbire sona erdi.

Galler Prensesi sürprizi akşam saatlerinde kocası Prens William ile kullandığı resmi sosyal medya hesabından duyurdu. Trooping The Colour etkinliğinde yer alacağını belirten Kate yaz boyu zaman zaman bazı etkinliklere katılacağını da yazdı.

Dediği gibi etkinliğe katılan Galler Prensesi’nin renkleri ve yaka kısmındaki ayrıntısıyla dikkat çeken kıyafeti Audrey Hepburn’ün My Fair Lady filminde canlandırdığı Eliza Doolittle karakterinin o ünlü kıyafetinin günümüze uyarlanmış hali gibiydi.

Özellikle de yaka kısmındaki siyah- beyaz fiyongu dikkat çekti.

Kate’in elbisesinin bel kısmında da yine siyah ve beyaz bir kuşak vardı. Prenses görünümünü iki renkli bir şapka, beyaz ayakkabılar ve siyah çanta ile tamamlamıştı. Bu arada kızı Charlotte’un da kendisiyle uyumlu giyinmesi dikkatlerden kaçmadı. bu görüntü birçok insanın gözünü bile nemlendirdi.

Şimdi biraz popüler tarih yapalım: Kate Middleton’ın Trooping The Colour etkinliği kıyafetinin hatırlattığı Eliza Doolittle karakterini biraz hatırlayalım: Audrey Hepburn bu karakteri 1964 tarihli My Fair Lady adlı filmde canlandırmıştı. George Cukor’un yönettiği film kaba saba bir sokak çiçekçisiyken iki dilbilimci tarafından hanımefendiye dönüştürülen Eliza Doolittle adlı kızın öyküsü üzerine kurulmuştu.

Bu arada Prenses Diana’dan yadigar safir taşlı ünlü nişan yüzüğü her zamanki gibi yine Kate’in parmağındaydı.

Bir de küpeleri dikkat çekti Prenses’in. Bu inci küpeler de tanıdıktı aslında. Gözünden detay kaçmayan İngiliz saray muhabirlerine göre Kate en küçük oğlu Louis’nin vaftiz töreninde kıyafetini aynı küpelerle tamamlamıştı.

Fakat bu sevindirici gelişmeler Kate’in resmi görevlerine döndüğü anlamına gelmiyor. Prenses sadece kendini iyi hissettiğinde bazı etkinliklere katılacakmış.

O da bir an önce olsun, çünkü hepimizin güzel ve sağlıklı prenseslerin masal tadında hikayelerine ihtiyacı var.

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.