Kate Middleton’un hastalığı ve kraliyet ailesi

8 Haziran 2024

Çok uzun yılların getirdiği tecrübe nedeniyle kendileriyle ilgili haberlerin kamuoyuna sunumu hakkında artık uzmanlaşmış olması gereken İngiliz kraliyet ailesi halkın özel ilgisini çeken Kate Middleton’da var olduğu söylenen hastalık hakkında dedikodulara son verecek düzgün iletişimi bir türlü yapamıyor.

Bütün dünyanın gözü bu yılın başından bu yana İngiliz kraliyet ailesinin üstünde. Özellikle de ailenin gelini olan tahtın ilk sıradaki veliahtı Galler Prensi William’ın eşi Galler Prensesi Kate Middleton’un bu yılın başında karın bölgesinden operasyon geçirdiği açıklandıktan sonra kadın kelimenin tam anlamıyla sırra kadem bastı. Ortada neredeyse hiç görünmemeye başladı.

Kraliyet basın bölümü tarafından önceleri öyle bir olasılık olmadığı açıklansa da sonra Kate Middleton’un önleyici kanser tedavisi göreceği, kendisine kemoterapi uygulanacağı açıklandı.

O videonun yayınlanmasından sonra da Kate’i gören olmadı. Ama hakkındaki iddialar bu yüzden bitip tükenmeden devam etti.

Kayınpederi Kral Charles kanser olmasına rağmen zaman zaman görevlerini yerine getirse de Kate’in hiç ortada görünmemesi de hakkındaki  söylentileri arttıran en önemli etken oldu.

Bu arada kraliyet ailesini yıllardır takip edip gelişmeleri yorumlayan, özellikle de Prenses Diana biyografisiyle tanınan Lady Colin Campbell, Kate’in sağlık durumu hakkında endişe verici açıklamalarda bulundu. Bu da yangına dökülen benzin etkisi yaptı.

Aslında soğukkanlı tepkileri ile bilinen ve kendisi hakkındaki haberleri genelde iyi yönetebilen sarayın Kate söz konusu olduğunda bunu neden bir türlü beceremediği de merak konusu olmaya başladı.

Belki biliyorsunuzdur, İngiltere’de kökü çok eskilere giden bir ‘saldırgan tabloid’ gazetecilik geleneği var. Bu tabloid gazetelerin yönetimleri ve gazetecileri bir yandan kraliyet kurumuna büyük saygı duysalar da fırsat bulduklarında ona ağır saldıran haberler yapmaktan hiç  çekinmezler. İngiltere’de bu da bir tür gelenek oluşturmuş durumda. Prenses Diana’ya yapılanları hepimizin hatırladığını sanıyorum.

Kraliyetin Kate Middleton ile ilgili halkla ilişkiler hatalarına bu saldırgan tabloid geleneğinden korkunun neden olduğunu ve prenses gerçekten hastaysa gazetelerin onu daha da üzmesinden korkulduğu için meselenin bu içinden çıkılması zor aşamaya getirildiğini düşünüyorum.

Bence bu hastalık haberleri kısır döngüsünden kraliyet ailesinin kurtulması Kate Middleton’un ne kadar hasta olursa olsun aslında temelde ona saygı duyan tabloid gazetelerin özellikle tecrübeli yazarlarıyla bir araya gelip içten bir sohbet yapmasıyla mümkün olacak gibi görünüyor ancak. Yani bence Kate hastalıkla mücadelesini kendisi anlatmalı basına.

Ancak kraliyet buna karar verebilecek mi bilemiyorum. Çünkü son olarak bir gün herkes balkona çıkmasını beklerken Kate sandığınızda daha hasta haberi de geldi. Bu böyle sürerse İngiliz basınında Kate çılgınlığı da kaçınılmaz olarak sürecek gibi görünüyor. Eğer dendiği gibi hasta olsa bile Kate’i rahat bırakma niyeti katiyen yok görünüyor.

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.