Seçim partimiz

31 Mart 2024

Bugün başka konularda yazmayı düşünmek lüzumsuz olur. Hemen herkesin beyni ilk seçim sonuçlarının geleceği saate odaklanmış durumda. Bu üzücü ama maalesef bir gerçek

Siyasi konuşmalardan artık çoktan bıkmış olan ve bugün de oy vermeye gitmeyecek olan bizim arkadaş grubumuz bile akşam 19.00’dan sonra sonuçları almak için toplanacağız.

Dün de anlattım, grubumdaki meslekli eğitimli arkadaşlarımın çoğunluğu eski CHP’li benim gibi.

Kılıçdaroğlu’nun başkanlığında ve şimdiki yönetimiyle CHP’nin bizlerde yarattığı hayal kırıklığı ve  öfke yüzünden CHP ile gönül bağımız çoktan koptu. Bir bölümümüz bir ara İyi Parti’yi denemeye çalıştı ama o da Meral Akşener’in her türlü makul diyaloğa kapanmış gözüken tavırları nedeniyle kısa sürdü.

Bu aralar siyasetle daha ilgili olan arkadaşlarımda Zafer Partisi’ne ilginin hızla artmakta olduğunu görüyorum. Aslında bundan böyle apolitik yaşam sürmeye ve artık partiye değil sadece kişiye göre davranmaya karar vermiş olmasaydım Cumhuriyetin kuruluş değerlerine, Atatürk ilkelerine yaptığı vurgular nedeniyle ben de Zafer Partisi yönüne gidecektim ama maalesef artık durumum buna müsait değil. Ruhum artık parti adını bile çekemiyor.

Benim için artık sadece liyakatına, becerisine, kültürüne güvendiğim bireylerin önemi var siyasette.

Dolayısıyla bugün Ankara’da Mansur Yavaş’ın ve İstanbul’da da Ekrem İmamoğlu’nun kazanmasını istiyorum. Benim için ideal durum ikisinin de kazandıktan sonra Zafer Partililerin ağırlıkta olduğu belediye meclisleri ile çalışmalarıdır 

Ne olup olmayacağını akşam saatlerinde hep birlikte göreceğiz. Biz Election Special adını verdiğimiz bir parti düzenledik.

Saat 19-00’da başlayacak benim evimdeki partide bol miktarda viski, cin, votka ve şarap olacağından emin olabilrsiniz. Dün bütün gün boyunca evimin  bulunduğu İstinye Parkın bitişiğindeki AVM’den bolca sevkiyat oldu evime.

Artık gelinen noktada masrafları tek kişinin üstlenmesi mümkün olmadığından arkadaşlarla paylaştık. Ayrıca 20.30 civarında pizzamız da gelecek.

Bakalım ilk sonuçlar açıklandığında efkardan mı içmiş olacağız yoksa sevinçten mi, bunu hep birlikte anlayacağız.

Umduğum gibi Ekrem İmamoğlu kazanırsa bu onun cumhurbaşkanlığı kampanyasının da  başlangıcı olacağından özel şampanya ikramım da olacak arkadaşlarıma.

YouTube kanalında Cüneyt Özdemir’i takip eden birkaç arkadaşım özel hazırlık yaptı. Cüneyt yapay zekadan da destek alarak güya sonuçları en erken açıklayan kanal olacakmış onlara göre. Bakalım bunu da  göreceğiz bu akşam.

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.