Serenay’ın göğüs dekoltesi

17 Nisan 2024

Bunun sadece bize özgü bir trend olmaması gerekiyor, eminim ki global düzeyde de durum böyledir.

Bir ünlüye, bir sanatçıya ‘Galaya gidiyorsun, kırmızı halıda yürüyeceksin’ dendiği an, o ana kadar mütevazi davranışlarıyla tanınıyor, o güne kadar hiç açık saçık kıyafet giymemiş olsa da gala veya kırmızı halı lafını duyar duymaz adeta çıldırıyor o sanatçı. Kıyafette aklınıza gelebilecek her türlü çılgınlığı yapmanın ve terbiye sınırlarını zorlamanın artık normal olduğu düşünülüyor. Gala daveti çılgınlığa bir davet gibi algılanıyor nedense.

Bu duruma hayli cesur giyinmeyi seven benim gibi bir kadının karşı çıkması tabii ki düşünülemez de, sadece tespit yapmak istedim. Bence açılabildikleri kadar açılsınlar, bu hayatımızı renklendiriyor.

Örneğin GQ, Global Yaratıcılık ödülleri diye bir şey yarattı ve ünlü kadınlara yine güzellik sergileme alanı sundu. Bu yıl ikincisi yapılan bu ödülün sunduğu güzellik sergileme fırsatını en verimli kullanan Serenay Sarıkaya oldu. Aferin kıza, kadın olarak yanındayım, onu cesur davranışları nedeniyle tebrik ediyorum.

Dediğim gibi bu yıl  ikincisi düzenlenen “GQ Global Yaratıcılık Ödülleri” halkla ilişkiler firmasına göre bu yıl da dünyanın ilham verici yaratıcılarını onurlandırmış. 11 Nisan’da New York’ta gerçekleşen gala gecesine GQ Türkiye de ilk kez Yaratıcılık Ödülü kazanan Serenay Sarıkaya ile katıldı. Kırmızı halı geçidine dünyanın dört bir yanından gelen ünlü isimlerle katılan Serenay Sarıkaya göz kamaştırdı. Yine halkla ilişkiler yazısından alırsam GQ Global Yayın Direktörü Will Welch önderliğinde, tüm GQ edisyonları ile birlikte yaratıcılığın dünyayı değiştiren sihirli dokunuşunu kutlamak üzere gerçekleştirilen “GQ Global Yaratıcılık Ödülleri” ikinci senesinde ödül töreniyle yaratıcıları bir araya getirmiş. Dünyanın ilham veren isimleri sanat, tasarım, moda, inovasyon ve teknoloji gibi alanlarda 11 Nisan’da New York’ta düzenlenen gala gecesinde onurlandırıldı.

Niye yazıyorum bu konuyu, karşı mı çıkacağım, eleştirecek miyim? Yooo, sadece kaçırmış olabileceğiniz zararsız bir güzellik yaratma girişimine dikkat çekmek istedim.

Belki inanmayacaksınız ama ben konudan sosyal medyada Serenay’ın göğüs dekoltesine yapılan hınzır yorumlardan dolayı haberdar olmuştum ilk defa.

Bu yorumlardan birkaç örnek vereyim de neden hınzır dediğimi görün:

-‘Göğsünü gere gere gezmek tabirini mecazen sanıyordum.’

-‘İki meme arası İstanbul—Ankara otobanı gibi, o kadar ayrık.’

-‘İki meme arası taksi tutsak 120 lira yazar.’

– ‘Araya dağlar girer.’

-‘Sanki Sibel Can vücuduna Serenay eklemlenmiş gibimsi…’

-‘Kızıldeniz bu kadar ayrılmamıştı.’

***

Hınzır çocukların hınzır oyunları diyerek geçip gidebilirdim ama merakım da kabarmıştı doğusu.

Serenay’ın New York macerası hakkında servis edilen birçok fotoğrafa baktığımda hınzır çocuklarda haklı bir yan olduğunu da gördüm.

Kıyafeti çok güzeldi ve çok yakışmıştı ama göğüsleri fotoshopla birbirinden ayrılmış gibiydi gerçekten. O derin dekolteli siyah kıyafete Serenay’ın dağınık saçları da pek yakışmıştı doğrusu.

GQ Türkiye Yaratıcılık Ödülü’nün sahibi Serenay Sarıkaya bu pozlarını paylaşarak “Bu ödül haberini aldığımdan beridir içim içime sığmıyor. Hem ülkem adına, hem de bundan sonra yapacaklarım, yapabileceklerimiz adına çok ama çok heyecan duyuyorum. Bu işe başladığım ilk günden bu yana hayatın bana getirdiği iyi ya da kötü her şeyi sevgiyle göğüsledim. Hep bana ne öğretebileceği ile ilgilendim. Yolculuğun kendisini sevdim. Bu yolda öğrendim ki bence yaratıcılığı ile çevresine ilham olan insanların bazı ortak özellikleri var. Cesur olmak, korkusuz olmak, risk almak, sorumluluk almak, yürüdüğü yola ışık tutmak, aydınlık tarafta olmak, çalışkan olmak gibi… Kendine inanan ve kendi yolunda sabırla ilerleyen, bu değerlere sahip herkesin bir gün çiçek açacağına ve etrafını bahar yapacağına hiç şüphem yok” dedi. 

Yine aferin kıza, ne güzel laflar bunlar.. 

Sonra sosyal medyadaki hınzırlar kadar genç olmasa da hınzırlığından hiç kaybetmeyen Cem Yılmaz birdenbire Amerikalı komedi sanatçısı Marty  Feldman’ın fotoğrafını sosyal medyada paylaşınca oradaki  hınzırlar bunu eski sevgilisi Serenay’ın göğüsleri hakkındaki bir yorum olarak gördü ve ortalık birbirine girdi.

Marty Feldman’ın göz bebekleri iri ve birbirinden hayli mesafeli olduğundan bu gerçekten de o göğüslere gönderme olabilirdi.

Aman neyse ne, alt tarafı  zararsız bir mizahçı yorumu, o da Cem Yılmaz işte, kendini bazen tutamıyor.

Zaten yeni projelere hazırlanan Serenay’ın Cem Yılmaz’ın ne dediğiyle bence uğraşacak ne zamanı ne de arzusu olmalı.

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.