Tecrübeli komedyen dayanışması

1 Mayıs 2024

Çoğu insandan gizlemeye çalıştığım yazarlık yaşamımı bilen arkadaşlarım son günlerde bana Cem Yılmaz da olmasa konu bulamayacaksın demeye başladı.

Farklı konum olmadığından değil ama hem çok sevdiğimden, hem de sosyal medyada son günlerde fena halde aktif olduğundan gerçekten de Cem Yılmaz hakkında yazmadan duramıyorum son günlerde.

Sosyal medyada taktiği de şu: Üstü kapalı, sembollerle dolu bir gönderim yapıyor, sonra onun hakkında yapılan yorumları yana çekilip eminim ki gülümseyerek seyrediyor.

Serenay Sarıkaya’nın göğüsleri  hakkında bir yorum diye kabul edilen iri gözlü şaşı adam fotoğrafıyla, sonra da bir yanından ısırılmış Acıbadem kurabiyesi fotoğrafı ile de (Bu da daha önce göğüs silikonları patlamış olan ve Acıbadem hastanesinde  tedavi edilmiş Serenay’a bir gönderme diye yorumlandı) hep bunu yaptı. Yaptığı paylaşımlar son derce zeki olduğundan benim çok hoşuma gidiyor.

Cem Yılmaz son olarak bir başka tartışmaya da yol açtı.

CMXXIV gösterisinde Hasan Can Kaya’nın konuşmasına atıfta bulunarak genç komedyeni hedef alıverdi. Hasan Can Kaya’nın kendisinin zamanının artık geçmiş olduğunu ima eden  “veteran” çıkışından sonra sessizliğini bozan Cem Yılmaz’ın G.O.R.A. filminden bir sahneyi paylaşması dikkat çekti ve paylaşımın Hasan Can Kaya’ya üstü kapalı gönderme olduğu sosyal medyada konuşulmaya başlandı.

Ben tanıyorum, biliyorum Hasan Can Kaya’yı ama onu tanımayacak olabilenler için şu özet bilgiyi vereyim. 1989 doğumlu bu genç mizahçı 1 erkek 1 kadın dizisinde senaristlik yaparken senarist grubundaki arkadaşlarının desteği ile stand-up yapmaya karar verdi. Leman Kültür Beşiktaş’ta düzenli olarak stand-up şovları yapmaya başladı. Ocak 2020’de ilk kişisel projesi olan Konuşanlar Talk Show’un çekimlerine başladı.

Konuşanlar programı Aralık 2020’da Exxen platformuna taşındı.

Veteran meteran neyse ne, Cem Yılmaz usta zamanının geçmiş olduğunu imasını tabii ki hak etmiyor. O yüzden de buna bir mizahçının anlayacağı şekilde cevap verdi.

Ve veteran, yani eski sayılabilecek mizahçılar arasında güzel bir dayanışma da başladı. Cem Yılmaz’ın, Hasan Can Kaya’nın “veteran komedyen” yorumuna yanıt olarak G.O.R.A.’dan bir sahneyi paylaşmasıyla başlayan atışmaya Şahan Gökbakar da katılarak destek verdi. Gökbakar’ın sosyal medya hesabından paylaştığı fotoğrafta Hasan Can Kaya’nın sunduğu Konuşanlar programını izlediği görülüyordu. Gökbakar paylaşımına “Bir saat müsaade edin, biraz gülüp geliyorum” notu düşerek Kaya’yı etiketledi.

Bu tür atışmalarda kim haklı kim değil yorumlarına girmek gereksiz bence. Ama ben Hasan Can Kaya’nın yerinde olsaydım Cem ve Şahan gibi süper zeki iki mizahçıyı aynı anda karşıma almış olmaktan dolayı korkardım ve bu işi tadında bırakırdım. Hem tadında bırakırsa veteran dediği ustaların da onu affedeceğine eminim.

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.