Sevgili İrem, 59 yaşındayım, artık pilim tek seferde bitiyor. Bu doktorluk bir durum mu?

Arkadaş tavsiyesiyle cinsel performans ilacı alınır mı? Online ortamda tanışılan sevgili bir var bir yoksa nasıl tavır almalı? 59 yaşındaki bir erkek gecede birden fazla ereksiyon olamıyorsa, bir de eşi 'genç sevgili bulacağım' diye şaka yapıyorsa doktor yolu görünmüş müdür? İrem Hattat cevaplıyor.

30 Eylül 2023
En büyük yatak odası günahı, cinsel performansı düşen eş ile dalga geçmek olabilir mi?
Merhaba İrem Hanım,
Ben 35 yaşındayım ve evli değilim. Her şey arkadaşımın internetten aldığı doğal bir seks hapını önermesiyle başladı. Normalde sertleşme sorunum yok ama acayip iyi performans gösterdiğini anlatınca ben de bir denedim. Hakikaten bana da çok iyi geldi. Ancak son zamanlarda bu seks hapını kullanmadan sertleşemiyorum. Artık kız arkadaşımı çağırmadan önce evde kalmadıysa arkadaşımdan ödünç istemeye başladım. Ya bir hafta sonu bir yere gidersek de elimde kalmaz diye endişeleniyorum. Bu hep böyle mi olacak, bu hapa bağımlı mı oldum?

Değerli okurum,

Performansını iyileştirmek için içeriğini bilmediğin bir seks hapına yönelmek akıl kârı mı? Medyadan, pornografiden gördüğün mükemmelliği yakalamaya çalışırken sağlığından olacaksın. Seks hapları, cinsel cesareti artırmanın ve performans kaygısını hafifletmenin bir yolu. Merakın ve arkadaşlarından yetersiz kalma korkun yüzünden hap sende plasebo etkisi yaratmış farkında değilsin. Ayrıca bu ürünlerin içine bazen kolay etki yaratması için çok zararlı maddeler ekleyebiliyorlar, bu maddeler pek çok yan etki doğurabiliyor. “Evdeki ayran komşudaki yoğurttan iyidir” diye bir laf vardır, olmayan cinsel sorun yaratacaksın kendine. Bence hemen bu psikolojik bağımlılıktan kurtul. İleride sertleşme sorunun gerçekten olursa uzmandan doğru reçeteyi alırsın.

İrem Hanım,
İnternetten tanıştığım biri ile harika bir ilişkim vardı. Daha 1 ay bile olmadı. Başlarda bana sürekli gün boyu romantik mesajlar, aşk sözleri, şiirleri yolluyordu. İlk buluşmamızdan önce evindeki eşyaları bile değiştirdi ben beğeneyim diye. Sonra bir kaç kere buluştuk, birlikte olduk, ses kesildi. Son buluşmamızda bana bayağı soğuk davranmıştı. Acaba yatakta beklentilerini karşılamadım mı veya işi mi yoğun, yoksa benimle gönül mü eğlendirdi diye düşünürken dün tekrar mesaj atıp buluşmak istediğini söyledi. Sence ne yapmalıyım?

Değerli okurum,

Resmen aşk bombardımanına tutulmuşsun. Yani önce seni bulutların üzerine uçurup sonra pat diye oradan aşağı bırakmış. Sosyal medyada tanıştığın bir kişinin daha bir ay olmadan yolladığı mesajlara, evini değiştirmesine vb inanılır mı Allah aşkına? Hem tanımıyorsun hem daha güvenmen için bir sebep yok. Bir de hemen birlikte olmuşsun. Resmen seni romantizmle kandırıp senden istediğini alıp ortada bırakmış.

Bu döngüde senin üzerinde kontrol kurduğunun farkında ve istismar döngüsünü devam ettirmek için istediği zaman geri dönebileceğini düşünüyor. Kadınlar ilişkilerde hep suçu önce kendilerinde arıyor. Acaba yatakta iyi değil miydim düşüncen de yanlış. Sana uzak davranması bu istismar döngüsünün bir parçası. Ayrıca cinsellik sadece fiziksel bir şey değil ki, duygusal olarak da bir paylaşım oluyor. Bence sen de bu paylaşımın olmadığını hissetmişsin ama bazen kendi kendimize itiraf etmekten, yüzleşmekten kaçındığımız hislerimiz oluyor. Boşver önüne bak, bir daha da her seviyorum diyene hemen güvenme.

Merhaba İrem Hanım,
Ben 59 yaşındayım ve hayatım boyunca cinsel performans açısından hiç sıkıntı çekmedim. Ancak son 1-2 yıldır gecede tek seferde pilim bitiyor. Oysa önceki yıllarda üç bazen dört kez birliktelik yaşayabiliyordum. Hatta eşim de bunun farkında geçenlerde bu konuda espri yaptı genç sevgili bulucam diye, ama ben bayağı alındım. Acaba doktorluk bir durumum var mı?

Değerli okurum,

Erkeklerde boşalma ve orgazmla tekrar uyarılmaya hazır olduğu zaman arasındaki yenilenme sürecine refrakter dönem diyoruz. Refrakter dönem bitene kadar erkeklerin tekrar erekte ya da orgazm olmaları mümkün değil. Bu durum hormonal değişiklikler, fiziksel ve zihinsel yorgunluk, yaşa bağlı değişiklikler gibi çeşitli faktörlerden etkilenir. Refrakter periyodun uzunluğu kişiden kişiye birkaç dakikadan 24 saate veya daha uzun bir süreye kadar büyük ölçüde değişir. Sen de ereksiyon sıklığında değişiklik olduysa panik olma. Yaş çok önemli bir faktör. Diyet ve egzersiz yoluyla kardiyovasküler sağlığı güçlendirmek bu süreyi azaltmana yardımcı olabilir. Ama endişelerin devam ederse , özellikle sertleşme veya istek konusunda, altta yatan sorunları ele alabilecek bir uzmana danışmanı tavsiye ederim. Eşine de söyle fazla espri yapmasın, andropozda genellikle erkekler genç sevgili buluyor, “son gülen iyi güler” olmasın.

Bana cinsellikle ve ilişkilerinizle ilgili her türlü sorunuzu [email protected] adresine yazabilirsiniz. Her hafta sorularınıza cevaplarımı burada okuyabilirsiniz.

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.