Sevgili İrem, kocamla seks çok sıkıcı, onu aldatmaktan korkuyorum

İrem Hattat bu hafta üç genç kadının sorularını yanıtlıyor: Biri kocasının seks konusunda isteksizliği yüzünden bir yol ayrımına gelmiş. Biri öfkeli eş yüzünden cinsellikten soğumuş. Biri de grup seks yapmak isteyen nişanlısına güvenini kaybetmiş.

10 Şubat 2024
Öfkeli erkek kadını cinsellikten soğutur. Kadınlar başka hangi durumlarda isteksizleşir?

İrem Hanım,
İki yıllık evliyim 30 yaşındayım eşim de 32. Sorunum, cinsel olarak tamamen tatminsizim. Kocamla birkaç yıl önce ilk kez çıkmaya başladığımızdan beri durum böyle. Kağıt üzerinde çok uyumlu bir çiftiz. İkimiz de yurt dışında okuduk, aynı sektörde çalışıyoruz. Eninde sonunda seks hayatımızın daha heyecanlı hale geleceğine inanarak onunla ilerledim. Ama olmadı. Üzerinden yedi yıl geçti (beşi flört, ikisi evli olarak) ve seksimiz daha da sıkıcı hale geldi. O sabahları seviyor, ben akşamları. O üç ay birlikte olmasak farkında değil, benim için cinsellik çok önemli ve eksikliğini hissediyorum. Ne yapmalıyım, artık bırakmak da zor geliyor. Bu gidişle aldatmaktan korkuyorum.

Değerli Okurum,
Keşke her şey kağıt üzerinde gözüktüğü gibi olsa. Hele ilişkiler hiç böyle değil. Ten uyumu ile okuduğun okulun ne ilgisi var? Sen baştan beri bildiğin şeyleri (neredeyse tüm kadınların yaptığı yanlışı yapmışsın) değiştiririm sanmışsın. Ama çoğu zaman değişmiyor. Demek ki senin istediğin ön sevişmeli, heyecanlı, havai fişeklerin patladığı seksi sana veremiyor. Ya böyle bir tarzı yok, hiç öğrenmemiş ya gerçek benliğini saklıyor, sana tam olarak kendini açamıyor ya da bazı cinsel sıkıntıları var, bir üroloji uzmanına gözükmesi gerek.

Sabahları istemesi de, sabah ereksiyonu varken bu angaryayı çabucak bitirelim düşüncesi ile olabilir. Cinsellikte uyum bir ilişkinin olmazsa olmazı. Önemli olan konuşabilmek. İstersen bu önemli konuşmayı yapmadan gün içinde müstehcen mesajlar göndermek gibi, duş alırken içeri girmek gibi, beraber erotik bir film seyretmek gibi bir kaç fikirle spontane olmayı dene. Her şeyden önce cinsellikte ne istediğini ve neye ihtiyaç duyduğunu konuşmazsan statükoyu bozmamak için ne kadar sabredebilirsin?

İrem Hanım,
evliyim ve üç çocuğum var. Mutlu bir evliliğimiz olmasına rağmen – birbirimizin arkadaşlığından keyif alıyoruz, benzer mizah anlayışlarımız ve birçok ortak ilgi alanımız var – eşim ara sıra patlamalar yaşıyor. Hiçbir zaman ciddi bir şey yüzünden değil ve neden tetiklendiğinden asla tam olarak emin olamıyorum. Ancak bu olduğunda, sakin, şefkatli bir insanken birkaç saniye içinde öfkeli ve sözlü tacizde bulunan biri haline geliyor. Arkadaşlarımızın ve çocukların yanında da bunu yaşıyoruz. Bu olduğunda bana gerçekten korkunç şeyler söylüyor, daha sonra her zaman özür diliyor ama ben utanmış, sinirlenmiş, incinmiş oluyorum ve atlatamıyorum. Artık ona güvenemiyorum. Öyle bir noktadayım ki cinselliği düşündüğümde, bunu onunla deneme düşüncesi bile bana tatsız geliyor. Ne yapmalıyım, çocuklarım için katlanmaya devam mı etmeliyim?

Değerli Okurum,
Öfke kontrolü olmayan biri ile yaşamak zor. Kızgınlıkla beslenen, affedince bir süre iyi giden sonra tekrar patlama yaşanan bir döngüye girmişsin. Artık beynin de direnç gösteriyor, cinsellik yaşamak istemiyor. Bu arada çocuklar da seni izliyor, kaygılarını, eşinin saldırganlığını öğreniyor. Ancak şunu unutma, bu yaşanan patlamaların sebebi büyük ihtimal sen değilsin. Öfke sorunu olan biriyle tartışmayı kazanmak neredeyse imkansız. Kocan onunla konuşulamayacak kadar kızgınsa ve konuşmaya devam edemiyorsan, uzaklaş. Kızgın bir kocayla yaşamak, aktif bir yanardağın dibinde yaşamaya benzer. Bir sonraki patlamayı bekleyerek her zaman tetikte olursun. Bu stresi çeken bilir.
Kocanın aile mutluluğunuzu düşünerek öfkesini daha sağlıklı bir şekilde ele alma konusunda bir karara varması lazım. Bunlar bir gecede değişmez. Bir uzman yardımı gerekir. Bu sorun ele alınıp çözümlenmedikçe ne seksten hayır gelir ne evlilikten.

İrem Hanım,
28 yaşındayım ve iki senelik nişanlıyım. Nişanlım içkili olduğu bir akşam çok yakın bir arkadaşımızla üçlü seks yapmak istediğini söyledi. Şok oldum. Benim ilişkiler konusundaki fikrimi ve böyle şeylerin bana göre olmadığını gayet iyi biliyor. Sonradan şaka yaptığını ifade etti. Ancak ben kıskançlık, öfke, güvensizlik duygularımı atlatamıyorum. Ya benim tepkimi görmek için öyle bir şey ortaya atıp sonra yan çizdiyse. Onu çok seviyorum. Fantezileri olabilir diyerek devam mı etmeliyim? Bir şaka uğruna terk mi etmeliyim?

Değerli Okurum,
Bence şaka filan yapmamış. Böyle bir şeyin şakası olur mu. İçkiliyken rahatlayıp içinde kalmış derin fanteziyi ortaya çıkarmış. Bu durumda kıskançlık, şaşkınlık ve öfke hissetmen kadar doğal bir şey olamaz. Buradaki mesele , herhangi bir fantezinin (birden fazla partnerle seks yapmak gibi) yanlış olup olmadığı değil, senin isteklerine saygı duyulması gerektiği. İlişkiye devam etme kararı sana ait. Nişanlının gerçekten ilişkiye bağlı olup olmadığını, senin sınırlarının neler olduğunu düşünmen gerekiyor. Bu arkadaşınız ile her görüştüğünde kafanda bu senaryoyu oynatıp kıskanacaksan, hep aklının bir köşesinde nişanlının bu gizli istekleri yer alıp acaba başka neler gizliyor diyeceksen gidişat zor gözüküyor.

İrem Hattat bu hafta üç genç kadının sorularını yanıtlıyor: Biri kocasının seks konusunda isteksizliği yüzünden bir yol ayrımına gelmiş. Biri öfkeli eş yüzünden cinsellikten soğumuş. Biri de grup seks yapmak isteyen nişanlısına güvenini kaybetmiş. Bakalım cinsel sağlık uzmanımız ne tavsiye ediyor.

Bana cinsellikle ve ilişkilerinizle ilgili her türlü sorunuzu [email protected] adresine yazabilirsiniz. Her hafta sorularınıza cevaplarımı burada okuyabilirsiniz.

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.