Dilan Polat: Magazin gündeminden MASAK gündemine

Şaşalı hayat, aşırı lüks tüketim, gittikçe artan takipçiler, kara para iddiası, şaibeli olaylar ve sonunda MASAK'ın (Mali Suçları Araştırma Kurulu) her şeye el koyması... Dilan-Engin Polat'ın yaşadıklarını dizi gibi izliyoruz. Çiftin cephesinde son durum ne? İşin sonu nereye varacak?

14 Ekim 2023
Dilan-Engin Polat çiftinin gösterişin sınırlarını zorladığı günler (solda) Çiftin kendilerini savundukları son videoda şatafattan uzak bir halde olmaları dikkat çekti sağda). Bu kez dolarlar, pırlanta yüzükler, altın tozlu kahve yoktu…

6 YILI BÖYLE ÖZETLEDİLER

Her şey Kasım 2017’de kurduğu bir güzellik merkeziyle başladı. Dilan Polat 6 yılda aldıkları yolu “Kocamın zekası sayesinde buralara geldik” diye açıklarken, mali işler avukatı Ahmet Gün şöyle özetledi: “Kara para, sahte fatura vs. yok. Allah onlara ‘yürü ya kulum’ dedi.”

OLAYLAR NASIL BAŞLADI?

Dilan Polat’ın şatafatlı paylaşımları, özel uçaklı pozları, altın tozlu kahveleri, etrafa dolar saçması, bir alışverişinde 750 bin lira harcadığını söylemesi, TV 8’de yayınlanan 2. Sayfa’daki açıklamaları dikkat çekti. Herkes ‘Nereden geliyor değirmenin suyu?’ diye sormaya başladı. Eleştiriler arttı. Ve Polat’lar, MASAK’ın (Mali Suçları Araştırma Kurulu) incelemesine takıldı.

HERKES BİRBİRİNE GİRDİ

20 günde magazin gündeminden, MASAK’ın gündemine geçişin hikayesi sosyal medyada 10’dan fazla kez TT oldu. En çok yorum alan, ‘tık’lanan haberlerden biriydi. Ünlüler, ünsüzler, fenomenler Polat’lar üzerinden birbirlerine girdi. Karşılıklı davalar açıldı.

SUSUYORSAK SEBEBİ VAR

Yaşananlar 7 milyon takipçili Dilan Polat’a önce 100 bin takipçi kaybettirdi. Polat paranın kaynağını, ödediği vergiyi soran kim varsa engelledi. Paylaşımlarında artık altın tozlu kahvesi, pırlanta mücevherleri, kafasına taktığı dolarlar eurolar yok. Bir hafta öncesine kadar “Bize hiçbir şey olmaz” diyen eşi Engin Polat’ın son paylaşımı şu:  “Susuyorsak bir sebebi var.”

KARA KUTULAR, KİLİT İSİMLER

Bunlar yaşanırken Dilan Polat’ın “kara kutusu” olan kardeşi yasaklı madde kullandığı iddiasıyla gözaltına alındı, ardından intihar girişiminde bulunduğu haberi geldi. İntiharı yalanladı. Evdeki “kilit karakter” olan yardımcı Şule ansızın zengin bir iş adamından evlilik teklifi aldı. Ona yandaki lüks villa dekore edildi. Çiftin bir mağazası kurşunlandı. Engin Polat’ın iki ayrı kurşunlama olayına karıştığı iddia edildi. Dilan Polat yaptığı yardımları paylaştı. Kardeş Sıla Doğu namaz kıldığı anları sayfasına taşıdı. Ailece vatan-millet sevgilerinden söz ettiler.

KİMLERİ SUÇLADILAR?

Üç gün önce ortaya çıkan MASAK raporundaki detaylar Polat’ları iyice zora soktu. Milyonluk şaibeli işlemler, naylon şirketler ve sahte belgeler ortalığı kasıp kavurdu. Dilan-Engin Polat hemen ‘gösterişten uzak’ bir video hazırladı. Her şeyin bir proje, bir şov olduğunu söylediler. Kendilerini eleştiren gazetecileri de “Bizi hedef gösterdiniz” diye suçladılar.

BEKLENEN FİNAL

Herkesin dizi gibi izlediği olayın finali yaklaştı. Çiftin de aralarında bulunduğu sekiz kişinin malvarlıklarına, banka hesaplarına dün akşam el kondu. Yurtdışı çıkış yasağı getirildi.

ÜNLÜLER DÜNYASI VE TURŞU KAVANOZU

Peki ya ünlüler dünyası? Olaylar patlak vermeden önce Gülben Ergen yaptığı turşulardan bir kavanoz da Dilan Polat’a göndereceğini yazmıştı. Bir takipçisi “Turşulara ne oldu” diye sordu. Takipçi ile Gülben Ergen kapıştı. Bu arada Ebru Şancı katıldığı 2. Sayfa’da ‘Dilan Polat ve şöhretler dünyası’ arasındaki ilişkiyi şöyle özetledi: “Ünlülerin derdi kadının çok parası olmasıydı. Önce yakınlık kurmaya çalıştılar. Baktılar ki işler tersine dönüyor. Hemen uzaklaştılar. Şimdi de Dilan’ın içinde bulunduğu durumdan mutlular.”

BELGESELİ ÇEKİLİYOR

Bu arada bir dijital platform Dilan Polat belgeseli çekmek için hazırlığa başladı. Kitabı çıkar, dizisi de olur. Instagram’da başlayan bu hikayeyi bir sosyal medya kullanıcısının yorumuyla bitirelim: “Esas suç naylon faturalar, sahte belgeler mi yoksa hayattaki tek gayenin kolay kazanılan para ve şöhret olduğunu gözümüze sokan paylaşımlar mı? Esas düşünmemiz gereken şey; bu hikayenin yaratmış olduğu “algı” ve “tahribat”…

 

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.