Dünyaca ünlü zenginin Türkbükü’ndeki 10 milyon liralık yemeği

Sezonun kapanmasına günler kala 10 milyar dolarlık servetiyle dünyanın sayılı zenginleri arasında yer alan Meksikalı iş adamı Ricardo Salinas Pliego ve 210 milyon dolarlık gemisi ‘Lady Moura’, Bodrum’a damga vurdu. Bodrum'dan başka haberler de var.

18 Ağustos 2024
10 milyar dolarlık servetin sahibi Ricardo Salinas Pliego’nun (68) medya, telekomünikasyon, finans üzerine yatırımları var. Dünyanın önemli forumlarına konuşmacı olarak katılıyor. Karısı Maria Pliego ile (sağ, altta)

Dünyanın sayılı zenginlerinden olan Meksikalı Ricardo Salinas Pliego, Lady Moura adlı 105 metrelik süper yatıyla bu yıl da Türkiye kıyılarına geldi.

80 kişilik mürettebatın çalıştığı süperyat Yalıkavak’a demirledi. Ricardo Salinas Pliego ve 30 arkadaşı Türkbükü’nün en pahalı mekanına gidip yiyip içtiler. Konuşulanlara göre; bahşişler dışında 9 milyon 700 bin lira bıraktılar. Bu arada ultra lüks yata tankerlerle yaklaşık 38 milyonluk yakıt ikmali yapılmış.

Geçen yaz da çok konuşulmuştu

Uğradığı limanları ihya eden ‘Lady Moura’ya, tankerler 38 milyonluk yakıt ikmali yaptı

Pliego, yaz boyunca pahalılık haberleri nedeniyle iş yapamamaktan şikayetçi olan Bodrum esnafının yüzünü bir nebze olsun güldürmüş. Çünkü gemisine botlarla sürekli yiyecek, içecek ve alışveriş torbaları da taşınmış.

“Ah o gemide ben de olsaydım” diyenlere birkaç ayrıntı daha verelim. İçinde helikopter pisti, SPA, spor salonu, sağlık merkezi, sinema salonu, disko var. Ricardo Salinas Pliego geçen yaz da eşi Maria Laura ve beş kişilik arkadaş grubuyla gittikleri Gümüşlük’deki bir mekanda 500 bin TL hesap ödeyip 50 bin TL bahşiş bırakmıştı.

Naomi çarşıdan ne aldı?

Naomi’nin 10 sandalete 35 bin TL ödemiş

Bodrum’a uğrayan dünyaca ünlü diğer bir isim de bir zamanların top modeli Naomi Campbell. Naomi, Türkbükü’ndeki meşhur sandaletçiden tanesi 3,500 liradan 10 tane sandalet alıp 35 bin lira ödemiş. Başka bir mağazadan da 20,000 liralık takı almış. Çarşıdan gelen bilgi şu: “Hiç pazarlık yapmadı. Ama fiyatları pahalı buldu.”  Zaten sonra arkadaşlarıyla Yunan adasına yemeğe gitmiş.

Kim estetik, kim alın teriyle

Mustafa Sandal ve Murat Boz’un kasları plajların konuşulanları arasında

Dünyaca ünlü isimlerin ardından bizim yıldızlara dönelim. Yaz başında Umut Ünver’in objektifine göbekli haliyle yansıyan Burak Özçivit fotoğraflarını gördükten bir hafta sonra spor hocası tutmuş. Haftanın dört günü spora başlamış. Ayrıca kendisine özel bir beslenme programı da çıkarılmış. Mustafa Sandal ve Murat Boz’un kasları da konuşulanlar arasında. Kulaktan kulağa dolaşan bilgiye göre “Mustafa Sandal’ın kasları estetikle, Murat Boz’un karın baklavaları alın teriyle” deniyor.

Odasının gecesi 140 bin lira

Ünlü sosyetik güzelimizin Bodrum-Cennet Koyu’ndaki bir otelde yaptığı tatil de cemiyetin dilinde. Hanımefendi otelin en pahalı odasını bir aylığına kapatmış. Odanın bir gecesi 140 bin lira. Toplam 4 milyon 200 bin oda ücreti peşin ödenmiş. Bu arada hanımefendinin bir ayağı da Yunan adalarında. Adaların da en pahalı mekanlarında pozlar veriyor. Takipçilerine adeta “Para bende, şöhret bende” şarkısını hatırlatıyor.

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.