Talu çiftinin kaçıştan önceki son daveti: Kenan Doğulu o partide miydi?

Fenomen Kıvanç Talu ile reklamcı eşi Beril Talu, topladıkları 100 milyonla Portekiz'e kaçmadan önce Beylerbeyi'ndeki lüks evlerinde bir parti verdi. Ünlülerin de katıldığı o gecede neler konuşuldu? Çiftin ruh halinde ve evde dikkat çeken detaylar neydi? Peki Kenan Doğulu orada mıydı? Ya Edis?

21 Ekim 2023
2016'da reklamcılığı bırakıp fenomen olan Kıvanç Talu şöyle söylemiş: "İnsanlar artık inanılmaz sahte, sahtelikten ölecekler. Ben empati kurmasını biliyorum."

Ünlülerin peşindeydi

Fenomen Kıvanç Talu ile reklamcı eşi Beril Talu, topladıkları 100 milyonla Portekiz’e kaçmadan önce Beylerbeyi’ndeki lüks evlerinde bir parti verdi. Çiftin, son partisine katılan, adının deşifre olmasını istemeyen ünlü ve sosyetik iş insanı şöyle söyledi: “Karı-koca 4-5 ay bizimle dostluk kurmak için peşimizden koştu. Araya ünlü bir yönetmeni bile soktular. Eşimi ‘Bu çiftte bir tuhaflık var’ diye uyardım. Öyle sempatikler ki, eşim bana değil, onlara inandı. Bir miktar paramız gitti. Ben bu işin 100 milyonla bittiğini sanmıyorum. En az 250 milyonla kaçtılar. Taktikleri şuydu: “300 bin lira verirseniz, reklam çekim işine ortak olacaksınız. Size 600 bin lira olarak döner.”

Kenan Doğulu para kaptırdı mı? 

Kenan Doğulu’nun eşi Beren Saat ile o partide olduğu, para da kaptırdığı iddia edildi

Peki son partide başka kimler vardı ve neler konuşuldu? İddiaya göre; Kenan Doğulu ve eşi Beren Saat de gecedeydi. Hatta para kaptıranlar listesindelerdi. Bu iddiayı Doğulu’ya ilettik, şu cevabı aldık: “Ne ben, ne de eşim orada değildik. Ama Kıvanç’la tanışıklığımız var.” Meğer partide Kenan Doğulu’nun bir vokalisti şarkı söylemiş… İddia buradan yürümüş. Para kaptırmak da söz konusu değilmiş.

Edis cevap verdi mi?

Çiftin o geceki davet için peşinde olduğu diğer bir isim de Edis’di

Kıvanç-Beril Talu, davetleri gösterişli olsun birkaç ünlü menajeri arayıp “Hangi sanatçınız davetimize katılır” diye sormuş. Örneğin Kıvanç Talu daha önceden tanıştığı Edis’e ısrarla ulaşmaya çalışmış, cevap alamamış. Partiye katılan bir sosyal medya ünlüsü de “Sakın adım geçmesin” diye başladığı konuşmasında şöyle bir detay verdi: “Kıvanç o gece hep ‘Sürpriz planlarım var’ dedi. Para kazanmanın çok kolay olduğundan söz etti. Sonra birden “Bu Beril’le son partimiz” dedi, eşi de gerildi.” Ruh hali çok tuhaftı. Karı-kocanın arası son zamanlarda iyi değildi. “Boşanıyorlar mı acaba” dedik, kaçış aklımıza gelmedi.

İşte korkutan iki sebep 

Çiftin 500 milyon lira hedefine ulaşamadan apar topar kaçtığı söyleniyor

Bir iddiaya göre; toplamayı hedefledikleri rakam 100 milyon değil, 500 milyon liraydı. Ancak Dilan-Engin Polat’ın başına gelenler çifti korkuttu. Birkaç arkadaşları da paralarını ısrarla isteyince paniğe kapıldılar. Portekiz’e kaçış planını Beril Talu’nun yaptığı söyleniyor. Hatta çift orada lüks bir ev almış bile.

Evde dikkat çeken o detay

Davete katılan bir oyuncu menajeri de şu detayı aktardı: “Eve daha önce de gittim. Son derece şık bir daire, değerli eşyaları vardı. Ama partide o eşyalar yoktu. Ev boşalmış gibiydi. Belki de hepsini önden kaçtıkları yere gönderdiler. Dikkatimi çeken diğer bir nokta da gergin olmalarıydı.”

‘Ali Rıza’ da böyle kaçmıştı 

Ertem Eğilmez imzalı ‘Namuslu’ (1985) filminde Şener Şen’in oynadığı ‘Ali Rıza’ karakteri, dolandırdığı yakınlarına bir davet veriyor. Ertesi günü de kaçıyor!

38 yıl önce çekilen ‘Namuslu’ filminde şöyle bir sahne var: Şener Şen (Ali Rıza) dolandırdığı yakınlarına bir davet veriyor. Gelenlere “Ne oldu kaçacağım diye mi korkuyorsunuz” diye takılıyor. Ertesi gün de kaçıyor. 80 kişiden 100 milyon lira toplayan Kıvanç Talu ile eşi Beril, 29 Eylül’de evlerinde parti veriyor. Kıvanç Talu gelenlere “Bu son partimiz” diye takılıyor. Birkaç hafta sonra da kaçıyorlar. Belki de Kıvanç ‘Son Parti’ temalı final için ‘Namuslu’yu izleyip Ali Rıza Bey’den taktik aldı!

Kıvanç-Beril Talu evlendikleri günden bu yana ‘lüks bir yaşam’ peşinde koştular. Nüfuslu kişilerle dostluk kurdular. Ünlülerle yakın olmaya çalıştılar.

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.