Bir dönemin küskün jönüne çok zamansız bir veda: Tolga Savacı hayatını kaybetti

1980'lere damga vuran, kapısında hayranlarının günlerce yattığı model-oyuncu Tolga Savacı (60) eşiyle birlikte yaşadığı ABD'de kalp krizi geçirip hayatını kaybetti.

27 Şubat 2024
  • 10Haber news
Tolga Savacı 60 yaşında kalp krizi geçirerek hayata veda etti

2015’ten beri eşi Nermin Bezmen’le ABD’de yaşayan Tolga Savacı 60 yaşında kalp krizi geçirip hayata veda etti. Acı haberi bugünlerde Türkiye’de olan Nermin Bezmen şu sözlerle duyurdu: “Yüreğim kanıyor! Kanıyor!!! Kaybettim dev yürekli sevdiceğimi. Ansızın çıktı sonsuz yolculuğuna. Ben yerle gök, yangınlarla buzlar arasında kayıplarda…”

Nermin Bezmen ve Tolga Savacı 2009’da bir davette tanışmıştı

Popülerlik ve küskünlük

Tolga Savacı 1985’te, başrolünü Banu Alkan’la oynadığı ‘Arzu’ filmiyle modellikten oyunculuğa geçti. Yıllar sonra verdiği bir röportajda Hülya Avşar’la başrolünü paylaştığı ‘Sekreter’ filmini, Aydan Şener ve Yaşar Alptekin’le rol aldığı ‘Samanyolu’ dizisini ‘şöhretin zirvesi’ olarak değerlendirmişti. Peki sonrasında ne oldu da, ‘popülerlik’ bitti? 1993’e geldiğinde sektöre, yapımcılara bir küskünlük yaşadığı iddia edildi.

Tolga Savacı Hülya Avşar’la Sekreter (1985) filminde rol almıştı

Halk unutmaz sektör unutur

Tolga Savacı bu döneme dair şunları söylemişti: 1993-1996 arası oyunculuk anlamında bir şey yapmadım. Beyefendi ve naif olduğum için hakkımı alamadığım iddia ediliyor. Hakkım yenirse çok beyefendi olmam. Boynu bükük beklemem. Ama popüler değilsen, halk unutmasa da sektör unutur.”

Bu söylentiler üzmüştü

2005’te, Dalyan’a yerleşip otel işletmeye başlayan Tolga Savacı için “Her şeyi bıraktı, emekli oldu” söylentileri çıktı. Savacı “Bırakmadım, teklif bekliyorum. İyi bir proje gelirse 1 saatte İstanbul’dayım. Neden birileri hakkımda ‘işi gücü bıraktı’ dedikodusu çıkarıyor anlamış değilim. Ben oyuncuyum” diye isyan etmişti. Yapımcıların “Bu rol sana uymaz” deyip başrolleri popüler isimlere vermesine kırgındı.

Nermin Bezmen’e neden aşık oldu?

Tolga Savacı ve Nermin Bezmen 1 Mayıs 2015’te evlenmişti

Tolga Savacı 1993’te Aylin Livaneli ile evlenip 1995’de boşandı. İkinci evliliğini Özlem İbrahimoğlu ile (2006-2009) yaptı. Çiftin Atilla adlı bir çocukları oldu. 2015’te yazar Nermin Bezmen’le nikah masasına oturdu. Cemiyetin ünlü ismi Nermin Hanım kendisinden 9 yaş büyüktü. O dönem sosyete günlerce bu evliliği konuştu. Tolga Savacı “Nermin Bezmen’e neden aşık oldunuz” sorusuna şöyle cevap vermişti: “Zarafeti beni çok etkiliyor. Oturması, kalkması, hayata bakışı beni heyecanlandırıyor. Bir kadının çıtır olması onunla hayatı dolu dolu yaşayacağın anlamına gelmiyor. Hayatı çok güzel yaşadım. Geride hiçbir açlığım, merakım yok. Genç birinin bana verebileceği bir heyecan yok. Ayrıca ben Nermin’den daha olgunum.”

Avrupa’dan gelip evinin önünde yatarlardı

Tolga Savacı modellikle başladığı kariyerine oyuncu olarak devam etmişti

En son 2014’te eşi Nermin Bezmen’in romanından TV’ye uyarlanan ‘Kurt Seyit ve Şura’ filminde otel sahibi ‘Ahmet Yahya’ karakterini oynadı. Bu kez jön değil, olgun bir karakterdi. Sosyal medyanın, fan kulüplerin, menajerlik ofislerinin olmadığı 1980’lerde görülmemiş bir hayran kitlesine sahip olan, Avrupa’dan hayranlarının İstanbul’a gelip evinin kapısında yattığı Tolga Savacı şöyle demişti: “Ben artık jön değilim. Jön oynamaya çalışmak da abesle işgital. Kenan İmirzalıoğlu ve Kıvanç Tatlıtuğ var. O kadar başarılılar ki gümbür gümbür geliyorlar. Yerimizi onlara bıraktık.”

Artık hiçbir şeyi özlemiyorum

Nermin Bezmen’le evliliği hayatını değiştirdi. 2015 sonunda ABD’nin New Jersey eyaletine yerleştiler. Tolga Savacı oyunculuğu çok sevse de kırgın olduğu sektöre 2018’de ‘Amerika’nın Sesi’ kanalı aracılığıyla şöyle seslendi: “Türkiye’de istemediğim bir projenin içinde yer alıp ‘aktör gibi’ olmaktansa herhangi bir ülkede pompacılık yaparım. En çok oğlumu özlüyorum. Başka hiçbir şeyi özlemiyorum. Burada insanlar naif, güven verici ve saygılı.”

60 yıllık hayat

Tolga Savacı 6 Mayıs 1963’de İstanbul’da doğdu. Annesini 11 yaşında kalp yetmezliği nedeniyle kaybetti. Ablası bir dönemin ünlü mankeni Sibel Savacı. Tolga Savacı Fransız kolejini bitirdikten sonra 1983’te mankenlik eğitimi almak için İtalya’ya gitti. İtalya, Almanya ve Fransa’da modellik yaptı. Üç dil bilen Savacı, oyunculuğa 1985’te, Banu Alkan’la oynadığı ‘Arzu’ filmiyle adım attı. Hülya Avşar’la başrolü paylaştığı ‘Tapılacak Kadın’ ve ‘Sekreter’ filmleri de döneme damga vurdu. 2014’e kadar 50’ye yakın yapımda yer aldı. 2015’den bu yana Amerika’da yaşayan Tolga Savacı antika otomobillerin bakımını yapıp satıyordu.

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.

İlgili Haberler