Kızılcık Şerbeti nasıl kazandı, modern yıldızlar niye linç edildi?

Bu hafta Zeynep Bastık, Kenan Doğulu, Gonca Vuslateri ve Kızılcık Şerbeti üzerinden kim modern kim muhafazakar tartışması yapalım mı?

17 Aralık 2023

Zeynep Bastık eski eşi ve yeni sevgilisiyle bir partide eğlendi. Kenan Doğulu eşi Beren Saat ve Kıvanç Tatlıtuğ’un sevişme sahnesinin olduğu filmi çok beğendiğini söyledi. Sevgilisinden 5 aylık hamile olan Gonca Vuslateri “Nikah ne zaman” sorusuna “Nikah karnımda” cevabını verdi. Üç magazin olayı üzerinden ‘kim eski kafalı, kim modern’ kavgası çıktı. Tam da bunun üstüne muhafazakar-modern çatışmasını konu olan ‘Kızılcık Şerbeti’, Türkiye’nin en çok izlenen yapımı oldu. Hadi bu çatışmaların magazinini yapalım…

‘Kızılcık Şerbeti’nin yapımcısı Faruk Turgut: Bu toplumu çok iyi tanıyoruz, senaristler çok çalışkan

Her bölümü 8 milyon liraya mal olan, 150 kişinin çalıştığı ‘Kızılcık Şerbeti’, üç kategoride birinciliği kaptı. Yapımcı Faruk Turgut “Biz toplumu iyi tanıyor ve okuyoruz” diyor

Dizi, Türk toplumuna doğru ayna tutuyor. Bir tarafta muhafazakar, diğer tarafta modern bir aile var. Her iki tarafı da doğru anlattığımızı düşünüyorum. Senaristlerimiz Melis Civelek ve Zeynep Gür, toplumu iyi tanıyor ve doğru yorumluyorlar. Empati duyguları çok yüksek. Bir de çok çalışkanlar. Her hafta 110 sayfalık senaryoyu erkenden bitiriyorlar. 3-4 bölüm öndeyiz.

Ekipte star yok

Bizim star çiftimiz yok. Çünkü ekipte herkes star. Yapımda 25 karakter var, hiçbiri başrol değil. Geçen sezon ‘Nursema’yı konuştuk. Şimdi Pembe Hanım, Abdullah ve Alev önde. Yaratılan karakterleri izlediğinizde “Evet, bunlar bizim aileden. Çok tanıdık” diyorsunuz. Diziyi iki kişi üzerine kurup sosyal medyadaki fan’ların isteklerine göre hareket ederseniz olmaz. Fan’lar çocuklar ve gençler. Ama yapımın geleceğine karar veren evdeki 35 yaş üstü kadın.

Senaryoyu önden okurum

Her bölüm senaryosunu okurum. Sete gidip bazı sahneleri izlerim. Müdahale ettiğim yer uzunlukla ilgilidir. Çünkü 140 dakikayı aşmamak gerekiyor. Dizinin, Türkiye’nin hangi bölgelerinde ne kadar izlendiğini takip ediyorum. İstanbul, Ankara, İzmir’de açık ara öndeyiz.

Modern yıldızlar, kızgın sosyal medya ve sonuç: Zor sakinleşti

Eski eşi ve yeni sevgilisiyle bir partide eğlenen Zeynep Bastık “2024’e girdik, böyle şeyler mi var artık” deyince kıyamet koptu! Ama öyle yorumlar aldı ki sinirleri de bozuldu

Bir yıl evli kaldığı Tolga Akış ve geçen yazdan bu yana aşk yaşadığı Ali Can Akyıldız ile bir partide birlikte eğlenen Zeynep Bastık bu durumu soran muhabirlere “Ayy böyle şeyler mi var artık! 2024’e girdik. Sen hala ne diyorsun! İkisi de çok tatlı. Onlar çok iyi anlaşıyor” dedi. Bu sözleriyle sosyal medya alemini kızdırdı.

Azınlık “Aaa ne güzel dostluk bitmemiş” dedi. Çoğunluk edep, ahlak dersi verdi. Zeynep Bastık ağır yorumlara bayağı bir takılmış. Kendisini eski eşi Tolga Akış sakinleştirmiş. Yeni sevgilisi Ali Can da mesajları okuyup gülmüş. Zeynep Bastık’ın iki yıl önce Edis’le hayli samimi dansı da çok tartışılmıştı. Seksi dansı çeken kişi eşi Tolga Akış’dı. Sonuç mu? Birlikte tatile bile gidebilirler. Yorum yapanların fikri değişmez. 2023’ün en çok kazanan popçularından Zeynep Bastık da bir süre sonra sakinleşir.

Kenan Doğulu, eşi Beren Saat ve Kıvanç Tatlıtuğ’un son filmine yaptığı yorum nedeniyle sosyal medya ahalisini kızdırdı

Sessizliğini bozdu

Kenan Doğulu, muhabirlerin “Eşiniz Beren Saat ile Kıvanç Tatlıtuğ’un ‘İstanbul’a Son Çağrı’ filmini nasıl buldunuz” sorusuna “Her ikisi de çok iyi ve başarılı. Filmi çok beğendim” dedi. Üstüne Beren Saat, sevişme sahneleriyle ilgili “En çok prova yaptığımız yerlerdi” açıklamasını yaptı. Sosyal medya, eşinin sevişme sahnesine karşı çıkmadığı için Kenan Doğulu’yu suçladı. Doğulu son olarak “Eşimin işine karışmam. Beren başarılı ve profesyonel bir oyuncu” diyor. Beren Saat ise yorumlara hiç takılmıyor. Hatta en ağır olanları bile sayfasından silmiyor.

Bir karar verdi

Sevgilisinden 5 aylık hamile olan Gonca Vuslateri hem annesi hem de sosyal medyanın baskısı altında

Sevgilisinden 5 aylık hamile olan Gonca Vuslateri nikah sorusuna şöyle cevap verdi: “Annemlerle bu konuda sürekli didişiyoruz. Doğumdan sonra olursa daha rahat ederim diye düşünüyorum. Ama yine de bir nikah olmalı diyorlar. Ya tamam, nikah karnımda işte.” Ama açıklaması sosyal medya kullanıcılarını çok kızdırdı. Instagram alemi, Gonca Vuslateri’nin annesini haklı buldu. İddiaya göre; anne sonunda kazanmış. Aile arasında kıyılacak sade bir nikah yakınmış.

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.