Sahne, tv ve sinemada acımasız rekabet: Sesini kaybetti dedikodusu, büyülü kurabiyeler, başrol savaşları

Işın Karaca için kim hangi dedikoduyu çıkardı? Adile Naşit ve Yılmaz Güney'i kim canlandıracak? Afra ile Mert'in aşkında yeni gelişmeler var... Pazar magazini burada.

4 Şubat 2024
Aleyna Tilki (solda) bu yıl topu topu dört konser vermiş. Adile Naşit ve Yılmaz Güney'i (sağda) oynamak isteyen oyuncular kuyruk oldu.

Dedikoduyu çıkaranı buldu

Işın Karaca bir süre önce geçirdiği saçkıran sonucu saç, kirpik ve kaşlarını kaybetti. Bir konser organizatörü kendisini arayıp “Hastalık sonucu sesini de tamamıyla kaybettiğin söyleniyor, doğru mu” diye sormuş. Şok olan Karaca yemeyip içmeyip bu iddiayı yayan üç kişinin kim olduğunu öğrenmiş. Karşısına çıkan isimler bir zamanlar ‘arkadaşım’ dediği kişilermiş. “İş kaybı yaşamam için sağlık dedikodusu çıkartacak kadar kötüler. Ekmekle oynuyorlar” diyor.

Yılda dört konsere çıkabildi

Aleyna Tilki, 2023’de sadece 4 konser verebildi

Aleyna Tilki de bir ay önce “Bu piyasa ölmemi, yok olmamı istiyor” demişti. Meğer 2023 yılında sadece 4 konser verebilmiş! Son Kıbrıs konserinde de fiyatını 2.5 milyon liradan 1 milyon liraya indirmek zorunda kaldı. Oysa önceki yıllarda haftada 5-6 konsere çıkıyordu. Aleyna da acımasız rekabetin ‘arkadaş, ‘abla’, ‘kanki’ dediği kişilerden geldiğini söylüyor. Yaşadığı bu mobingi, “Söz dinlemediğim için beni cezalandırıyorlar” şeklinde yorumluyor.

Dolarları kime kaptırdı?

Bir süredir sahnelerden uzak kalan şarkıcı Aylin Coşkun ise şöyle bir çıkışta bulundu: “Müzik dünyasında paramın üzerine yatan bazı müzisyenler var. Dolandırıcılık davası açacağım. Bunlara yıllar önce 10 bin dolar verdim. Hala şarkım gelmedi.” Aylin Coşkun’un bahsettiği kişilerden birinin Sinan Akçıl olduğu iddia ediliyor. Akçıl sessiz kalırken, Aylin Coşkun “Elimde yazışmalar var. Bunları mahkemeye delil olarak sunacağım. Davamdan vazgeçmem” diyor.

Büyülü kurabiyeler ve saç saça kavga

Acımasız rekabet sadece bu döneme ait değil. Yıllar önce bir kadın şarkıcımız, rakibine ‘sesi kısılsın’ diye büyü yaptırdığı kurabiyeleri yedirmiş! Ortak modacıları durumdan bir şekilde haberdar olmuş. Kurabiyeleri yiyen şarkıcımıza ‘Rakibin sana büyü yaptırdı’ demiş. Sonrası mı? Saç başa kavga. Olay, 1990’larda yaşandı. Epey küs kaldılar. Barışmaları 2000’lerin ortasını buldu. Uzun süre biri diğerine şöyle takıldı: “Senin elinden bir şey yenmez.”

Yapımcıyı arayıp fiyat kırıyorlar

Rekabet yalnızca sahnelerde mi? Yüksek paraların döndüğü dizi dünyasında rüzgarlar daha sert esiyor. Neler mi oluyor? Belirli bir cast ajansına bağlı olmadıkları için rol bulamayan oyuncular var. Onur Büyüktopçu, Çiğdem Tunç, Yalçın Dümer gibi isimlerin isyanı bu yönde. Bir zamanlar cast direktörlüğü yapan Onur Büyüktopçu “Ekranda aynı isimleri görmekten midem bulandı” diyecek kadar isyanda. Kimi oyuncu da rakibini elemek için şöyle yöntemler deniyor: “Bana 50 bin lira daha az verin, onun yerine ben oynayayım.” 50 yıllık tiyatrocu Erhan Yazıcıoğlu “Rolü aldığımı duyunca yapımcıyı arayıp fiyat kıran, ekmeğimle oynayan var” dedi.

Sinemada rol kapma oyunları

Bazı oyuncular, hayatları beyazperdeye aktarılacak olan Adile Naşit ile Yılmaz Güney’in rolünü kapma yarışında

Müzik ve sinemadaki efsane yıldızların hayat hikayelerinin sinemaya uyarlanması hem gişelerin hem de magazinin yüzünü güldürüyor. Bu konuda da kıran kırana bir rekabet söz konusu. Yılmaz Güney rolü için Ahmet San’ı 30’a yakın oyuncu aramış. San henüz kimsede karar kılmamış. Ama “Caner Cindoruk’un oynayacağı doğru değil” diyor. Adile Naşit’in hikayesini beyazperdeye taşıyan Gani Müjde ise telefonlarının susmadığını söylüyor. Ama rolü şöhretli bir isme vermekten yana değil. Azer Bülbül rolüne talip olan şarkıcı ve oyuncu sayısı da hayli yüksekmiş. Rolü Cihangir Ceyhan kaptı bile. Hazırlıklara da başladı.

Aşkta rekabetinde geriye düşen oyuncu

Afra Saraçoğlu ile Mert Ramazan Demir’in yeniden başlayan aşkından detaylar

Aşk dünyasında da rekabet var. Afra Saraçoğlu ile Mert Ramazan Demir kısa bir süre önce ilişkilerine ikinci bir şans tanıdı. Haziranda başlayan, eylülde biten aşk 10 gün önce yeniden alevlendi. Kulislerde ise şu konuşuluyor: “İlk adımı Mert Ramazan Demir attı. Afra Saraçoğlu da, zaten Mert’i unutamamıştı. Ama ikisi de çok dikbaşlı. Her an yeniden bir ayrılık haberi gelebilir. Biri diğerine alttan almıyor.” Bu arada Mert Ramazan Demir’e hayran, Afra Saraçoğlu’nun da aradan çekilmesini isteyen genç ve güzel bir oyuncumuz daha varmış! Ne yaptıysa, Mert’in kalbini kazanamamış. Ama sorsanız “Yalnızlık çok güzel” deyip duruyor!

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.