Sette kriz, sahnede olay: Yıldız aktör ekibe illallah dedirtti, genç oyuncu ustasını canından bezdirdi

Yıldız oyuncular kaprisleriyle, dalgalı ruh halleriyle ve starlığın verdiği güçle zaman zaman meslektaşlarını dayanması koşullara itiyor. Biri dizi setinden biri tiyatro sahnesinden iki olay son örnekler.

30 Mart 2024
Dizi setlerinde mesailer uzun, iş stresli. Bir de kaprisli bir yıldız oyuncu varsa işler hepten zorlaşıyor. Temsili fotoğraf: Shutterstock

Dizi setini birbirine kattı

Bu sezon başlayan dizilerinden birinin kadrosunda yer alan erkek oyuncu sette herkese ‘İllallah’ dedirtmiş. Rol arkadaşlarından teknik ekibe kadar herkese kötü davranıyor, gergin ve sinirli tavırlar sergiliyormuş. Geçenlerde yönetmenin küçük bir uyarısının ardından iyice çıldırmış. Ekip arkadaşları “Diziyi bıraksa da kurtulsak” diye konuşmaya başlamışlar. Sette yarattığı huzursuzluk yapımcının da kulağına gitmiş. Ve şöyle bir karar alınmış: “Kendini toparlamazsa senaryo gereği öldürülecek.” Dizi sektöründe ‘tükenmişlik sendromuna’ giren, bir anda iki kat zam isteyen, ekiple kapışan oyuncular için beklenen son yani… Sette olay çıkaran oyuncumuzun kaşesi bölüm başına 600 bin lira, aylığı 2 milyon 400 bin lira.

Tiyatroda kavga çıktı

Bir olay da tiyatro sahnelerinde patladı! Yılların deneyimli ve ödüllü kadın oyuncusu, genç bir meslektaşıyla aynı sahneyi paylaşıyor. Ancak genç oyuncu, dışarıda ‘ustam’, ‘hocam’ dediği bu kişiyi canından bezdirmiş. Provalarda, kuliste oyun öncesi azarlayıp duruyormuş. Deneyimli oyuncumuz geçenlerde “Artık yeterrrr” diye isyan bayrağını açmış. Tiyatro karışmış! Usta tiyatrocu, ünlü aktör arkadaşına şöyle dert yanmış: “Oyunu bu sezon sonu bitirme kararı aldım. Beni bu yaşımda canımdan bezdirdi.”

Oyuncunun dudak krizi

Uzun bir aradan sonra setlere dönmeye hazırlanan kadın oyuncumuz dudaklarına takmış. Üç dört ay önce yaptırdığı dudak dolgusunu yeniletmek istemiş. Doktoru “Olmaz, eğer yaparsam ördek gibi olursunuz” deyince bozulmuş. “Bu doktor işi bilmiyor” diye başkasına gitmiş. O ünlü estetik cerrahı da kendisini geri çevirmiş. Dudak için kapı kapı gezen oyuncu, sonunda bir doktorla anlaşmış. Ama sonuç görenlerin söylediğine göre faciaymış. Esmer güzeli oyuncumuz, şimdi yapımcısına diyormuş ki, “Beni diziye sonraki bölümlerde dahil edin”. Oysa ki bu, çekimlerine nisan sonu başlayacak, haziranda ekrana gelecek yaz dizisiydi. Ekip dudak krizi yüzünden ne yapacağını şaşırmış durumda.

İtalya’ya gidiş şartları

Neslihan Atagül, İbrahim Çelikkol

Neslihan Atagül, İbrahim Çelikkol, Demet Özdemir, Melike İpek Yalova, Kerem Alışık gibi isimler İtalya’da yayın yapan Canale 5’deki ‘Verissimo TV’ye art arda konuk oluyorlar. Buradaki kriter; dizilerinin İtalya’da yayınlanıyor olması ve yüksek bir reytinge ulaşması. Peki programa konuk olmak için para alıyorlar mı dersiniz? Almıyorlar. Yalnızca İstanbul-Milano first-class biletleri ve otelde konaklamaları karşılanıyor.

Eşyaları gönderdi, dava devam

Fırat Tanış, İklim Tamkan

Fırat Tanış’ın eski sevgilisi, piyanist İklim Tamkan bir buçuk ay önce, ilişkileri sırasında psikolojik şiddet gördüğünü açıklamıştı. Tanış’ın takip ve tacizine maruz kaldığını iddia etmişti. Bir iddia da şuydu: ‘Fırat Tanış birlikte oturdukları evdeki eşyalarını almak istedi. İklim Tamkan kızgınlıkla vermedi. Telefon açtığında da tartıştılar! Davalık olan eski sevgililerin cephesinde yeni bir gelişme var. İklim Tamkan, Fırat Tanış’a ait eşyaları kendisine göndermiş. O eşyalar ne mi? Oyuncunun yaptığı resimler, kara kalem çalışmaları, müzik aletleri, yazdığı hikaye ve senaryolar…

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.