Tatlıses ve Tilbe 15 yıl sonra barıştı: O görüntüleri izledi, arabasına atlayıp dört saatte yanına gitti

İbrahim Tatlıses ile Yıldız Tilbe, 15 yıl önce TV canlı yayınında kavga edip birbirlerine küsmüş, hatta çok ağır şeyler söylemişti. Ama Tatlıses'in kalp ameliyatı öncesi ve sonrası görüntüleri Yıldız Tilbe'yi yumuşattı. İşte o barışmanın öyküsü.

20 Temmuz 2024
  • 10Haber news
Yıldız Tilbe ve İbrahim Tatlıses İbo Show'da birbirlerine ağır sözler söyleyeli (sağda) 15 yıl oldu. Ancak geçtiğimiz günlerde barış sağlandı (solda).

O görüntülere dayanamadı

İbrahim Tatlıses bir hafta önce kalp kapakçığı ameliyatı geçirdi. Ameliyattan bir gün önce Harbiye Açıkhava’da konseri vardı ve sahnedeydi.

Seyircisine “Hakkınızı helal edin” dedikten sonra gözyaşlarını tutamadı. Beş gün önce taburcu olurken “Allah bitti demeden bitmez. Kimseye kırgın değilim” dediği sırada yine ağladı.

Bu iki görüntüyü izleyen Yıldız Tilbe küslüğü bitirmeye karar verdi.

Uçağa bile binmedi

İbrahim Tatlıses’i arayarak ‘geçmiş olsun’ dedi. Tatlıses yine duygulandı. “Yıldız kızım” derken ağladı. Çeşme’deki Yıldız Tilbe telefonu kapattıktan sonra aracına atladığı gibi Bodrum’daki İbrahim Tatlıses’in yanına gitti.

“Uçağa binersem zaman kaybederim” diyerek dört saatlik yolda aracı kendisi kullandı. Tilbe’yi karşısında gören Tatlıses “Böyle çabuk geleceğini beklemiyordum” dedi. Yaklaşık iki saatlik sohbette sağlık, müzik, sahneler üzerine konuştular.

Yıldız Tilbe, İbrahim Tatlıses’e sözü ve bestesi kendisine ait olan bir şarkı yapmak istediğini söyledi. Tatlıses de “O şarkıda düet yapalım” teklifinde bulundu. Barışın şarkısı ve düeti de eylül gibi seyirciyle buluşacak.

Unutulmaz kavgada neler olmuştu: “Seni pe..venklerin elinden aldım”

Yıldız Tilbe 2009’da, İbrahim Tatlıses’in ‘İbo Şov’una katıldı. ‘Kandıramazsın’ şarkısını söylerken İbo araya girdi. Şarkının “1,2,3,4 tamam” bölümünü kastederek şöyle söyledi: “Yani ‘4 tane kadın tamam. Başka kadın istemem’ diyorsun öyle mi?”

Sinirlenen Tilbe, ipleri koparacak o cümleyi söyledi: “Senin haremin var, daha iyi bilirsin.”

Ortam bir anda öyle gerildi ki, stüdyo buz kesti. Tatlıses, 15 yıllık küslüğü başlatacak o konuşmayı yaptı:

Tatlıses: ‘Beni dövdüler abi’ dedin. Seni pe…klerin elinden aldım.

Tilbe: Kimse beni pe..venklerin elinden almadı. Adamlar beni dövdü. Aslan gibi evime gittim. Kırıldım size. Bana kimsenin hakaret etmeye hakkı yok. Ne olmuş adamın biri beni dövdüyse ve sizden yardım istemişsem. Burada söylemeniz doğru mu?

Tatlıses: Ben sana hep iyilik yaptım.

Tilbe: Bana kimse iyilik yapmadı. Beni sadece Allah koruyor. Sizi de Allah korusun.

Tatlıses: 160 bin dolar verip kurtardım

İbrahim Tatlıses, Yıldız Tilbe’nin stüdyoyu terk etmesinin ardından durmadı. “Ne zaman yayına çıksa ‘şunu yapmam, bunu söylemem, şunu sorma’ diye taleplerde bulunuyor. Lanet olsun kardeşim. Gelmezsen gelme. Şarkını da istemiyorum, seni de.”

Yıllar içinde gazetecilerin bu konudaki sorularını da şöyle cevapladı: “Bu insanın ne kadar patavatsız olduğunu bilirim. Kovulmadığı yer, dayak yemediği patron kalmadı. Bir tek ben ona kıyamadım. Kardeşim gibi sevdim. Bir gün beni ağlayarak aradı. ‘Abi beni bu firmadan kurtar, beni dövdüler’ dedi. 160 bin dolar ödeyerek Yıldız Tilbe’yi, İdobay’a aldım. 20 bin dolarını da ihtiyacı olur diye kendisine takdim ettim. Ama Yıldız bu ve benzer olayları çabuk unutur. Yayında bunu hatırlatmak istemiştim.”

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.