Yağmur Yüksel’in davası, Hande Erçel’in kazancı

Televizyon yıldızları zaman zaman sosyal medyadan kendilerine musallat olan hayranları yüzünden zaman zaman sıkıtı yaşıyor. Ama bu mecralardan vazgeçmek kolay değil çünkü ciddi bir gelir kapısı.

9 Mart 2024
Yağmur Yüksel (solda) ve Hande Erçel

Üç davada uzlaşma yok

‘Kan Çiçekleri’nin ‘Dilan’ı Yağmur Yüksel, ‘Yalı Çapkını’ndaki ‘Pelin’i Buçe Buse Kahraman, ‘Kızılcık Şerbeti’nin ‘Doğa’sı Sıla Türkoğlu’nun bugünlerde ortak bir derdi var. Sosyal medya takipçilerinin hayli aktif ve etkin olduğu üç yıldız, övgü kadar ağır eleştiri ve hakaret de alıyor. Çünkü yaşları kendileri gibi çok genç olan hayranları gerçek ile kurguyu karıştırıp onları rolleri üzerinden vuruyor!

aYağmur Yüksel (22) “Hakaretlere üzülerek ve hayretle şahit olmaktayım. Kalplerin ne kadar kötüleştiğini gördükçe yüzümü iyiliğe çeviriyorum” dedi. Suç duyurusunda bulundu. Avukatı Volkan Alkılıç da, ‘Suçun cezasız kalmaması ve iyiliğin kazanması’ için süreci devam ettireceklerini açıkladı. O hesaplara erişim engeli getirildi. Bu arada uzlaşmaya gitmeyecekler.

Mesajları önceleri “İşimin bir parçası, ne yapalım” diye tolere eden oyuncu, sonrasında ailesine yönelik hakaretler de başlayınca harekete geçmiş. Öyle ki psikolojisi bozulmuş. Bu durum setteki performasını da etkilemeye kadar gitmiş. Buçe Buse Kahraman (27) “Kariyerimi zedelemeye kadar giden yorumlara müsade etmeyeceğim. Çünkü etkileniyorum. Kimsenin buna hakkı yok” dedi. Sıla Türkoğlu da (24) “Eleştiriyi kabul ederim, hakareti asla” diyerek bazı hesaplara dava açacak. “Uzlaşma kesinlikle olmayacak” demeyi de ihmal etmiyor.

Sahte takipçi reklamı kaçırdı

Artık magazinin ana malzemelerinden biri olan ‘sosyal medya’ birçok ünlü için de ciddi kazanç kapısı. Bir story için 200 bin lira isteyen, bir post’a 500 bin TL değer biçen yıldızlar var. Ama reklam verecek olan markalar, ünlülere “Bir şartla” diyor. Eğer takipçiler organikse bu rakamlar veriliyor. Son günlerde kulislerde dolaşan bir dedikoduyu hemen aktaralım…

Ünlü bir kadın sanatçımız, Instagram sayfası için kozmetik markasından gelen reklam teklifine hemen “Evet” demiş. 3 ayda 5 post karşılığı 1.5 milyon lira kazanacakmış. Hemen sosyal medya uzmanını arayıp “Bana acil takipçi lazım demiş. Hooop binlerce takipçi almış. Üstelik ‘yorum yapacak takipçi’ şartı koymuş. Böyle olunca ödediği fiyat da artmış tabii. Ancak kozmetik markası yaptığı inceleme sonucu kabarık görünen takipçi sayısının yarısından fazlasının sahte olduğunu görmüş. Teklifi başka ünlüye götürmüş. Çok bozulan kadın sanatçımız şimdilerde “Markayı beğenmedim, ben vazgeçtim” diyor.

İnstagramda para basanlar

Sosyal medyanın en çok kazanan isimlerine gelince… Kadınlar: Hazar Ergüçlü, Hande Erçel, Afra Saraçoğlu, Eda Ece, Serenay Sarıkaya, Pınar Deniz, Beren Saat, Neslihan Atagül, Fahriye Evcen, Burcu Esmersoy. Erkekler: Burak Özçivit, Kıvanç Tatlıtuğ, Mert Ramazan Demir, Can Yaman, Burak Deniz, Boran Kuzum, Aras Bulut İynemli.

Anlaşmalar altı aylık ya da bir yıllık yapılırsa rakamlar daha da büyüyor. Türkan Şoray, Kadir İnanır, Kenan İmirzalıoğlu, Tuba Büyüküstün şu ana kadar herhangi bir sosyal medya reklamına “Evet” demiş değil. Reklamcıların geçen yıl olduğu gibi bu seneki hedefi de; efsane yıldızlar, sporcular, ya da gençlerin gözünde ikon olmuş isimler. Ve genellikle de oyuncular. Çünkü Türk dizileri Ortadoğu’yu da kasıp kavuruyor.

Hande Erçel’in 30 bin 900 takipçisi var

Uluslararası markalar da Ortadoğu’daki satışları için dizi yıldızlarıyla anlaşıyorlar. Bu sebepledir ki Hande Erçel neredeyse her ay bir yurt dışı etkinliğinde… Belki rol aldığı yapımlar uzun soluklu olmuyor ama marka işbirlikleri uzun soluklu kazançlar sağlıyor. Reklamlara 15-18 milyon lira aralığında “Evet” diyen Erçel’in, bir Story’si 500 bin liradan başlıyor. Reklam dünyasının konuştuğuna göre de; 31 milyon 900 bin takipçisi de organik…

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.

İlgili Haberler