Onu da göstermeden gitmek yok Sahibe Madonna

2 Temmuz 2023

Hep yaşayacakmış, hep de seksi olacakmış gibi izlenim veren Madonna’nın ciddi sağlık problemi ile hastaneye kaldırıldığı ve entübe edildiği, hatta bir kaç defa kaybedildiğinin bile sanıldığının yakınları tarafından aktarıldığı dünya gündemine bomba gibi düştü.

Bir defa ben benden 4 yaş küçük olan  bir insanın ölmesine prensip olarak karşıyım. Bunun dışında Madonna’nın aramızdan ayrılmasına başka itirazlarım da var. Onun yapması gereken yarım bırakmış olduğu önemli işler bulunuyor.

Madonna cinsel organının en azından bir kare fotoğrafını yayınlamadan  bu dünyadan katiyen gidememeli.Ayrıca ona neden Sahibe (dominatrix) dediğimi de daha sonra açıklayacağım.

***

Norman Mailer 1992’de çıkan Madonna’nın “Sex” adlı kitabında sanatçının cinsel organını gösteren bir kare bile bulunmamasını eleştirerek bunun sanat açısından bir eksiklik olduğunu söylemişti. Bilmem bunu açık olarak söylememe gerek var mı hala daha ama ben de Norman Mailer ile aynı fikirdeyim.

Bu yüzden Madonna bizlerin hayatımızdaki bu büyük eksikliği doldurmadan. bunu yapmak için başka hiç bir nedeni olmasa da cinsel organını sanat uğruna göstermeden, dünyadan çekilme hakkına sahip olmamalı.

***

Madonna hayatında hiç bir şeyi ikinci defa yapmamasıyla bilindiğinden (eğer bu doğruysa kendisi evlilik dışı seks için ideal bir kadın o zaman) kitabın yeni baskısını yaptırmamış.

Bu yüzden bu konuları takip eden Bookfinder’ın yıllık raporuna göre Sex kitabı hala daha en fazla talep edilen baskısı biten kitapların listesinde bir numarada bulunuyor.

***

onun cinsel organının tek bir karesinin bile bulunmamasının sanat açısından bir kayıp olduğunu söyleyen Norman Mailer’in Marilyn Monroe biyografisi de bulunuyor o listede. Yani  Monroe,  Madonna gibi kadınlar bizlerin beyinlerinde gayet tabii ki ilelebet yaşayacaklar.

***

Madonna’nın Sex kitabı dışında bir başka projesi daha varmış. Eskiden Simon and Schuster yayınevinin baş editörü olan Judith Regan ile yaptığı görüşmelerde ‘Madonna’s Book of Erotica and Sexual Fantasies’ adlı bir yeni kitap önermiş Madonna.

ama maalesef daha sonra görüşmeler sürdürülememiş ve proje gerçekleşmemiş.

***

Şimdi eğer seksüel fantezi kitabı olacaksa bunun içinde Madonna’nın sahibe olarak fotoğraflarının bulunmaması düşünülemez tabii ki. Hem Sahibe tavrı Madonna’ya tam da yakışır bence.Açıkça öyle bir şey olduğu takdirde ben onun kölesi olacak şanslı adamı çok da kıskanırdım.

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.