2024 için 10 kehanetim

31 Aralık 2023
Hand flipping of 2023 to 2024 on wooden block cube for preparation new year change and start new business target strategy concept.

1- Türkiye’de muhalefeti tamamen ortadan kaldırmak ve AK Parti’yi tek başına bırakmak konusunda yeterince yaratıcı olamayan CHP başkanı Özgür Özel bir komployla başkanlıktan düşürülecek ve yerine Başkan Erdoğan’ı nasıl daha güçlü yaparım konusunda yeni planlar üretmesi için kendisine Ankara’da büro açan Kemal Kılıçdaroğlu yeniden göreve çağırılacak.

2-Sokağa çıkma planlarımı her yıl olduğu gibi yine bir sonraki yıla erteleyeceğim.

3-MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’nin yazacağı ‘Hiçbir şey yapmadan yüzde 10 destek almak’  başlıklı kitap çok satanlar listesinde birinci sıraya oturacak. Kitaba ilginin özelikle üniversite mezunu gençlerden geldiği, onların nasılsa mecburen hiçbir şey yapmadan oturacağız o zaman da bari yüzde 10 destek biz de alalım diye düşündükleri öğrenilecek.

4- Türkiye dünyada ilk kez bir imkansızı başaracak ve üniversite eğitiminde kaliteyi daha da aşağıya çekecek. Kalitesiz mezunların yarattığı krizi biraz hafifletmek için öğrencilerin üniversitenin son dönemine konacak alfabeyi  ve çarpım cetvelini öğrenme dersini geçmeden mezun olması yasaklanacak. ders programını incelerken alfabe dersinin içeriğine özel ilgi gösteren milli eğitim bakanının alfabeyi unutmuş değil aslında hiç öğrenmemiş olduğu da ortaya çıkacak.   

5- Hasan Cemal 2020 yılında başlamış olduğu köşe yazısını 2024 sonuna doğru büyük ihtimalle bitirecek.

6- 2023 yılı içinde 104 yaşında ölmeyi planladığını açıklamış olan Ertuğrul Özkök 2024 yılında ölmeme 30 yılcık kaldı diyerek sinir krizi geçirecek.

7- Sokağa çıkma aşamasını da içermeseydi aslında nikah şahidi olarak mutlaka gitmek istediğim Oray Eğin’in Afrika’daki  kabile düğününde bana iyi ki gidememişim dedirten bir olay olacak. Evlendiği kişi, aşırı aşkından olsa gerek, törenin sonuna doğru Oray’ı oracıkta pişirip hatta çiğ olarak yemek isteyecek. Kabilenin diğer üyeleri tarafından son anda engellenen bu olaydan sonra Oray’ın ‘acaba bu evlilikle yanlış mı yaptım’ diye düşünmeye nihayet  başladığı haberleri de gelecek.

8- İsmet Berkan 2024 yılının sonuna doğru geçici denen bir süre için tutulduğu söylenen akıl hastanesinde ziyaret ettiğimde bana ‘Kuantum mekaniğini sonunda çözdüğünü ve bunu genel denge ile teoride  uyuşturduğunu ve 2025 yılında bir fizik Nobel’i beklediğini’ anlatacak. ben’ tabii canım neden olmasın ki’ filan  diyerek oradan hızla uzaklaşacağım.

9- 2024 yılı içinde bir başkanlık genelgesi ile ülke sınırları içinde mutlu olmak ve mutlu görünmek resmen yasaklanacak. bu yasağa uymakta zorlanacak olan Ertuğrul Özkök’ün devletle başı belaya girecek. ev hapsindeyken onunla yapılan bir telefon görüşmesinde ‘ama ben mutlu olmadan yaşayamam ki’ dediği ortaya çıkınca başkanlık bir genelge daha yayınlayıp ülkede mutlu olmanın sadece kamusal alanda değil evlerin  içinde de yasak olduğunu belirtecek. Fahrettin Altun bu kararın ne kadar rasyonel ve doğru olgunu açıklamak için Derrida’dan da yoğun alıntılar olan bir makale yayınlayacak. bu yasağa en kolay uyanın ciddiyet illetinden deneyimli Sedat Ergin olduğu ortaya çıkacak.

10- 2023 yılı içinde benim cinsel fantezilerime tahammül edemeyip intihar ederek ortadan kaybolmuş penisim yine  bulunamayacak. Artık bulunma umudu kalmayınca bari bir fenomen olup para kazanayım diyerek sosyal medyada bir site açacağım. Sitenin ilk açılışında benim penissiz vücudumun çırılçıplak fotoğrafı olacak. eşim Rana’nın örgütlediği kız arkadaşlarının ‘penisin varken çektirseydin de yine böyle görünecekti’ demelerine aldırmayıp fenomen olma yolunda yürümekte kararlı olacağım. ama çırılçıplak görüntüm Türkiye’nin bu durumunda bile aşırı zevksiz ve estetik yoksunu olarak damgalanıp siteme yayın yasağı getirilecek. Açacağım davada bu ülkede kimsenin zevk ve estetiği daha da aşağı çekmesinin mümkün olmadığını ve bunların zaten yerlerde sürünmekte olduğunu anlatsam da karar aleyhime çıkacak. 2025 yılında konuyu AİHM’e götürmeye karar vereceğim.

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.