Alman Cumhurbaşkanı’nın ziyareti: Görüşmeyin bu Türk düşmanıyla!

23 Nisan 2024

Bunu aslında ayrı ve ciddi bir yazıda açıklayacaktım ama yıkıcı ve ahlaksız stand-up komedi şovu yapan, en rahatsız edici konular hakkında hiç çekinmeden espri  yapan komedyenlere illet olan ‘mizahçı tourette sendromu’ galiba  bende de var.

***

Bu hastalığın  ne kadar berbat bir illet olabileceğini  anlamanız için size tavsiyem Netflix’te bulabileceğiniz Jimmy Carr’ın komedi şovlarını hemen izlemenizdir.

ilk baktığınızda normal hatta sıkıcı düzeyde normal olabileceğini bile düşünebileceğiniz Jimmy Carr, konuşmaya başlar bulamaz, komedi havasına girince, şovuna gelmiş olanlar arasında hayatta hep düzgün davranmak ve doğru düşünmek isteyenler varsa onları bile şovu bitmeden hızla intihara yöneltebilecek şeyler söyleyebiliyor.

***

Örneğin ensest, tecavüz düşkünlerinin, pedofillerin bu hayatta yaşıyor olabileceği zorluklar, salonda o an oturanlar  arasından seçtiği bir seyircinin annesinin aslında İngiltere’nin en namlı fahişesi olabileceği gibi konular onun favori konuşmaları.

***

Üstelik Jimmy Carr söylediklerini başına dert açabilceğinin de farkında. Ama buna rağmen kendini tutamıyor, bazı şakalarına kendisi bile ‘kariyer sonlandırıcı’ (carier ender) dese de, bir defa aklına espri geldiyse ne kadar itici, ne kadar tepki toplayıcı olsa da bunu illa da söylemek zorundaymış, açıklamasına göre.

***

Jimmy Carr bunu ‘joker’s Tourette’ sendromundan muzdarip olmasıyla açıklıyor. Yani  Tourette sendromuna sahip kişi toplum içinde katiyen söylenmemesi gereken kelimeleri nasıl söyleyebiliyorsa ‘mizahçı’ Tourretine sahip olanlar da Jimmy gibi hiç utanmadan, sansürsüz konuşabiliyor.

***

bu boyutu keşfettiğim geçekten iyi oldu. Çünkü bana yıllardır okuyucunun bir bölümü tarafından devamlı sorulan ’senin hiç utanman yok mu, bunu nasıl yazabilirsin, hiç mi terbiye hiç almadın sen’ türündeki sorulara verilecek bir cevabım şimdiye kadar pek yoktu. cevap düşünmek bile umurumda değildi zaten, onlara hayır utanmıyorum diyerek konuyu kendi açımdan kapıyordum. Duyarlı okuyucu açısından bunun tatmin edici bulunduğunu hiç sanmasam da  dediğim gibi bu umurumda değildi.Yapacağım başka bir şey yoktu bu zamana kadar.

***

Evet, Jimmy Carr gibi bende de mizahçı Tourreti olabilir. yani aklıma bir konu, bir espri geldiyse bunun sadece azınlık tarafından  bile hafif bir gülümsemeyle karşılanacağını düşünsem, aklıma geleni, sonuçları ne olursa olsun bugüne kadar hep söyledim.

Bu yüzden yıllardır ahlaksızlık, penis yazarlığı ve toplumun değerlerine saygısızlıkla suçlandım ama dediğim gibi bu umurumda değildi zaten, şimdi ise mizahçı Tourette hastalığım nedeniyle cezai ehliyetim de yok artık.

***

bugünkü  yazımı da okurken bu durumumu göz önüne alsanız iyi olacak bence.

Düşünsenize Almanya gibi önemli bir ülkenin Cumhurbaşkanı ülkemize ziyarete geliyor ve ben onun kovulmasını isteyen bir yazı yazıyorum.

***

Başlığı okuyanlardan bazıları adam zaten hasta onu ciddiye almaya gerek yok diye düşünebilir.

belki haklısınız ama durun biraz, mesele sadece bununla açıklanabilecek gibi değil.

Bir süre önce gelen bazı haberlerde Almanya Cumhurbaşkanı Frank Walter Steinmeier’in 22-24 Nisan’daki Türkiye ziyaretinde ikram için Berlin’den 60 kilogram döner getirileceği belirtiliyordu. Dahası.. Berlin’de döner dükkanı işleten ve Türkiye’ye gidecek heyette bulunan Arif Keleş 22 Nisan akşamı İstanbul’da Cumhurbaşkanı Steinmeier’in vereceği davette döner ikramında bulunacağını söylemişti.

***

Haberin detayı bundan ibaretti. ama eğer bunda biraz olsun doğruluk payı varsa bu Alman Cumhurbaşkanının daha ziyaretine başlamadan Türkiye’nin vatansever dönercilerine ve milli gururumuz dönerimize yaptığı bir hakaret değil mi? bizim döner kalitemize bile güvenmediklerini göstermiyor mu bu?

Bence ulusal onurumuzu korumak için bu adam geldiği gibi döneriyle dönercisiyle başka tek laf edilmeden henen ülkesine geri döndürülmeli.

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.