Son zamanların en güzel siyasi haberiydi

Araştırmacı mizah yazarınıza mensubu olduğu sosyal medya gruplarından bir siyasi haber gelmiş. O tam 'Umarım bu haber doğrudur' diye sevinirken haberin yalan olduğu anlaşılmış.

10 Ekim 2023

Muhalif televizyon kanallarını seyretme mecburiyeti ortadan kalktığından, iktidar yanlısı kanalları hiç bir zaman seyretmediğimden Türk siyaseti hakkında fazla bilgim olmadığını söylemem mümkün.

Bu böyle de ama Recep Tayyip Erdoğan’ın hala daha başkan olduğunu, Kemal Kılıçdaroğlu’nun CHP’nin nedense o bir türlü kolay bırakılamayan başkanlık makamında oturmayı hala daha sürdürdüğünü ve CHP’nin içinin hayli karışık olması gerektiğini içgüdüsüyle de olsa bildiğimi söyleyebilirim 

***

benim prensip gereği okumayı reddettiğim bazı haberleri sosyal medya gruplarımda bana maalesef iletiyorlar. Bu acımasızlığı yapanlar da daima kadınlar.

Ama son yollanan bir haber vardı kı ki o beni eğer bu  gerçek ise, bu Türkiye’nin son yıllarda duyduğu en umut verici, en güzel  siyasi haber olabilir diye düşündürdü 

***

bunu okurken bu toplumda bir uzlaşma olabilmesinin mümkün olmadığını ve hiç bir zaman konsensus olmayacağını, bazılarıyla hiç bir ortak yanım olmadığını ve olamayacağını, Ertuğrul Özkök ne derse desin, düşündüm.

Çünkü Ertuğrul Özkök optimisttir, her durumda daima iyi bir şeyler olabileceğini düşünebilir. bu yüzden hem çok sinir bozucudur hem de bugüne kadar hiç bir siyasi öngörüsü çıkmadı ve her zaman da kaybeden partiye oy verdi. 

Neyse ki ben onun gibi değilim bu toplumla ilgili geleceğe yönelik umudum artık kalmadı. 

***

ha uzun dönemde umudum tabii ki olabilir çünkü ülkemizin her yıl fiziksel olarak  bir kaç santim de olsa batıya kaydığı söyleniyor ya. Bunun uzun dönemde tamamlaması durumunda, bu batıya kaymanın sonunda eğer bir gün Türkiye’nin komşuları Fransa ile İspanya olursa o zaman tabii ki bir umudum belki olabilir. ama bunu aramızdan sadece  84’ü aşıp 104 yaşına ulaştığında ebedi hayata kavuşacak Ertuğrul Özkök görecek.

***

Bana çok güzel .umut verici olarak gelebilen bazı haberler ortak hiç bir noktamın olmadığı iktidar yanlısı gazeteciler tarafından acı verici çok berbat bir gelişme olarak nitelendirilebiliyor.

***

Bir süre önce kim iktidarı daha iyi destekler yarışmasını Hürriyet gazetesine karşı kazanmaya başlayan Sabah gazetesinde bir haber yayınlandı.(sosyal medyaya bakarak gazete yapan Hürriyet yayın yönetmeni Ahmet Hakan bu haberi nasıl atladı, bu fırsatı nasıl kaçırdı, bilemiyorum, galiba yaşlanmaya başladı)

Haber CHP’de değişimin İstanbul il başkan adayı Özgür çelik hakkındaydı.

Haberde özgür Çelik’in ağabeyi ile birlikte Taksim’de eşcinsel bar işlettiği öne sürülüyordu.

***

Ben bu haberi tesadüfen öğrenince ‘Aman Tanrım inşallah doğudur bu, hatta Özgür Çelik de inşallah eşcinseldir.’diye kendi kendime umutlandım.

düşünsenize İstanbul’u kazandıktan sonra CHP’nin de başına geçerse, bir eşcinsel başkan ile CHP’nin Türkiye için neler yapabileceğini hayal edebiliyor musunuz?

***

Hiçbir ortak noktamız yok, hiçbir konuda anlaşmamız mümkün değil dedim ya. Ben tam güzel bir gelecek hayal ederken bu haberin meğer Sabah gazetesi tarafından muhalefeti karalamak için yapılmış olduğunu yine arkadaşların yolladığı mesajlardan anladım.

Yani anlayacağınız bana hayatımda ilk defa gelecek için umut verebilen bir haber bu kişilerce bir karalama kampanyası vesilesi olarak görülüyor. nasıl uzlaşacaksak.

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.