Galatasaray’dan en ‘Kutlu’ galibiyet…

Eğer Galatasaray bu sezon şampiyonluk ipini göğüslerse Berkan Kutlu'nun filelere gönderdiği top, Aydın Yılmaz’ın Konyaspor’a, Kostas Mitroglu’nun Akhisar’a ve Vinicius’un Kasımpaşa’ya attıkları o ‘Özel goller galerisi’nde özel bir köşe alacak.

13 Mayıs 2024
Galatasaray'da takımı ayakta tutan tutan isimlerin başında Barış Alper geldi.

Tünelin ucundaki ışığa doğru birkaç keskin dönemeç vardı Galatasaray’ın önünde: Alanyaspor, Adana Demirspor ve Sivasspor karşılaşmaları. Bütün bu virajları bazen ilk 45 dakikalarda durgun görünse de nihayetleri itibariyle beklemedik kolay skorla geçmeyi bildi Sarı-Kırmızılılar. Son üç hafta kala dün konuk oldukları Karagümrük ise bu akışta hem takım karakteri olarak ters bir yapıya sahipti hem de düşme potasındaydı ve can hayliyle maça bütün gücüyle asılacağı aşikârdı.

Nitekim son düzlükte en çok zorlandığı mücadele oldu dünkü randevu. Okan Buruk’un öğrencileri Kırmızı-Siyahlı hemşerisi karşısında geriye düştü, öne geçti, yakalandı ve nihayetinde son gülen oldu… Karagümrük aslında bu maçın provasını RAMS Park’taki Türkiye Kupası çeyrek final eşleşmesinde yapmıştı; o mücadele oyunun hâkimi Galatasaray’dı ama kontra planını başarıyla uygulanan konuk ekip maçı almayı ve turu atlamayı bilmişti. Dün de benzer bir formülle sahaya yayıldı ve ‘Lider’ unvanıyla sahasına gelen rakibi karşısında mücadelenin her anında tehdit oluşturmayı bildi. Bende sadece top kendisine geldiğinde meseleye dahil olan ama yetenekleri henüz tam anlamıyla pas tutmamış izlenimi bırakan Ryan Mendes, 34. dakikada tıpkı kupa maçında olduğu gibi Sarı-Kırmızılı ağları yoklamayı başarırken Okan Buruk ve öğrencilerini hafiften strese sokmayı bildi. Lakin konuk takım yine bir 45 dakikayı heba ediyor gibi görünürken Mertens-Barış Alper işbirliği soyunma odasına beraberlikle gidilmesini sağladı.

Galatasaray şampiyonluk şarkıları söylüyor! Olimpiyat'ta altın üç puanGalatasaray şampiyonluk şarkıları söylüyor! Olimpiyat’ta altın üç puan

İçeride Barış, dışarıda Barış!

Mücadelenin ikinci perdesinde sezonun oyuncusu görünümündeki Barış Alper bir kez daha adeta taşı sıktı, suyunu çıkardı ve içeriye yolladığı topu Mertens tiplerken Galatasaray öne geçti. Bu durum Sarı-Kırmızılıların birkaç haftadır oyunun son bölümünde vites büyütme hamlelerinden birine daha soyunacağı izlenimini doğurdu; nitekim önce Icardi’nin kafası, sonra da Kerem Demirbay’ın sert şutu bu görüşü doğrular hamlelerdi ama iki pozisyon da Sirigu tarafından bertaraf edildi. Derken ‘XXXXL’ size’a (!) sahip Brezilyalı forvet Markao sahne aldı ve oyuna yeniden oyuna eşitlik getirirken hem kendi takımına hem de şampiyon yarışının diğer ortağı Fenerbahçe’ye can suyu taşıdı.

Bu golün ardından genel görünüş maçın berabere biteceği yönündeydi ki son dakikalarda oyuna dahil olan Berkan, kariyerinin en önemli vuruşunu yaptı ve şutu Karagümrük ağlarını bulurken bir anlamda “Bu galibiyet bize ‘Kutlu’ olsun” dedirtti…

Kadıköy'de hem galibiyet hem protesto varKadıköy’de hem galibiyet hem protesto var

Abdülkerim ve Kaan Ayhan sırıttı

Sonuçta kâğıt üzerindeki zorlu maçları beklenenin aksine kolay geçen Galatasaray, bitime üç hafta belki de en zorlu mücadelesini verdi ve nihayetinde bu sınavı da kayıpsız atlattı. Haftaya ezeli rakibiyle evinde oynayacak ve bir beraberlik bile ‘Mutlu son’a ulaşılmasını sağlayacak. Olası bir mağlubiyette bile Konya deplasmanında alınacak bir ya da üç puan da aynı hedefe varılmasına imkân verecek. Ama camianın beklentisi elbette galibiyet, eğer Fenerbahçe virajı da üç puanla geçilirse bu sezon rekabetin tarihi açısından da hatıralarda ayrı bir yere sahip olacak. Dolayısıyla gerilimi yüksek bir maç bizi bekliyor ama temennimiz sakin, iyi olanın kazanacağı ve yeniden iki tarafı birbirine daha da fazla düşürmeyecek bir derbi mücadelesi olması.

‘Özel goller galerisi’ne yeni bir ek…

Son olarak bu maçta Abdülkerim Bardakçı ve Kaan Ayhan’ın performansları sırıttı. Ayrıca Kerem Demirbay da yine dalgalı bir görüntü sundu ama nihayetinde galibiyet geldi ve üç puanı getiren gol de takımın teknik açıdan en zayıf halkası görünümdeki Berkan Kutlu’dan geldi. Ama hepimiz biliyoruz ki Berkan da bu açığının farkında ve eksikliğini yüreği ve mücadele gücüyle kapatıyor. Eğer takım bu sezon da şampiyonluk ipini göğüslerse Aydın Yılmaz’ın Konyaspor’a, Kostas Mitroglu’nun Akhisar’a ve 30. haftadaki Vinicius’un Kasımpaşa’ya attıkları o ‘Özel goller galerisi’nde kendisinin de bir köşesi olacak.

Trabzonspor rahat kazandı, Beşiktaş Avrupa'yı ateşe attıTrabzonspor rahat kazandı, Beşiktaş Avrupa’yı ateşe attı

Bu kez rekorlar ‘Olimpiyat’ta kırıldı

Öte yandan dün takımı ayakta tutan isimlerin başında Barış Alper geliyordu, ona en önemli desteği de Mertens verdi… Ziyech sık sık kaleyi yokladı ama son maçlardaki gibi çerçeveyi bulmakta mahir değildi. Köhn de bana kalırsa dün vasatlar arasındaydı. Ev sahibi ise doğru bir stratejiyle sahaya çıkmıştı ve az ama öz buldukları pozisyonlarla en azından bir puan alacaklardı ki Berkan Kutlu’nun vuruşu onları hayal kırıklığına uğrattı. Nihayetinde Galatasaray Olimpiyat Stadı’ndaki bu karşılaşmada puanını 99’a çıkartıp tüm zamanların en yüksek noktasına ulaşırken arka arkaya galibiyet sayısındaki rekoru da 17’e taşıdı…

Alttakiler kazandı, üsttekiler kaybetti! Kümede kalma savaşı kızıştıAlttakiler kazandı, üsttekiler kaybetti! Kümede kalma savaşı kızıştı

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.