Uranüs (LBGTQ+ üzerine)

14 Ağustos 2023

Yazıma Uranus gezegeni başlığını da koydum çünkü eğlenme saatlerinde ciddi bilimsel dergiler okuyan ismet Berkan’ın da sonunda bir yazımı dahi olsa baştan sona okumasını sağlar bu belki dedim. Gerçi Uranus yazıyla tamamen alakasız da değil okudukça bunu anlayacaksınız ama bu alakanın var olması bunun  başlığa kadar çıkmasına, ortada bir  İsmet faktörü olmasaydı, yeter miydi bunu bilemiyorum.

***

şimdi kısaca, aslında Dadaist olmaya çalışan bir mizahçı olarak  bana hiç yakışmayacağını bildiğim ve sanki üstümde bir kaç ölçü büyük bir ceket  gibi duracak bazı ciddi laflar edeceğim. ciddiyeti elimden geldiğince  kısa tutacağım ama benden haklı olarak lavubalik bekleyen herkesten yine de bunun için özür diliyorum:

***

Çağımızda bence gerçek demokrat olabilmenin, özgürlükçü olmanın en önemli koşulu insanların cinselliklerini  arzu ettikleri gibi engelsiz yasaksız yaşamaları hakkına, özgürlüğüne inanmaktır.

Bunun dışında örneğin işçi haklarına veya sonu ‘izm’ ile biten her türlü ideolojiye destek vererek demokrat olmaya çalışmak çağdışıdır.

Tükiye bu açıdan 19.yüzyıl ile 20’inci yüzyıl başlarında bir yerde bulunuyor. Ülkenin güçlüleri arasında ülkeyi bu açıdan 18 veya 17’inci yüzyıla taşımak isteyenler de olsa bunu ne kadar arzu etseler de tabiat kuralları nedeniyle bunun imkansız olduğu geçenlerde İran’da yaşanan ve bizim sitemizde haberi çıkan  bir gelişme ile net biçimde görüldü. İran’da eşcinsel seks kaseti ortaya çıkan İslami değerleri yayma başkanı görevden alınmış.

iyi ki de alındı görevden  yoksa alınmasaydı ve yönetim onu görevinde tutsaydı iran bizden önce 21’inci yüzyıla daha yakışan bir ülke olma yoluna girebilecekti. Bunun utancı da bize yetebilirdi.

***

Türkiye’yi çağdışında tutmamak için ben üzerime düşeni yapmaya hazır olduğumu göstermek için bence radikal olan bir girişimde bulundum ve Oray Egin’e benim eşcinsel olmamın mümkün olup olmadığını sordum. Oray da bana her zamanki düşünceliliği, duyarlılığıyla bugüne kadar duymamış olduğum ve bundan sonra da pek duyacağımı sanmadığım derecede moral bozucu bir cevap verdi. ‘Sen eşcinsel yaşı açısından ölü sayılırsın’ dedi.  

OK tamam anladım aslında heteroseksüel yaş açısından da ölü sayılabilirim ama herkesin bunu bana fırsat bulduğu her zaman bu açıklıkla söylemesi de gerekmiyor bence.

***

Tamam cinsel açıdan elim kolum bağlı olabilir ölü de olabilirim ama bu da mizahçı olarak harekete geçmemi engelleyecek değil. Hem Oray’ın dediği gibi cinsel açıdan ölü olmak eğer serbest kalan seksüel enerjinin beyne geçmesi  anlamına gelirse bunun beni mizahçı olarak daha güçlü yapması da gerekmez mi?

***

Aslında seksüel enerjinin başka çare olmadığında beyne yükleme yapması teorisinin eşcinsel yaşamlar incelendiğinde pek doğru olmaması gerekiyor. Çünkü ben zeki olmayan yaratıcı olmayan bir eşcinsel ile bugüne kadar tanışmadım ama aynı zamanda cinsel ilişkiler konusunda eşcinsellerin öyle fazla tutucu ve kendilerini tutan insanlar olduğunu söyleyen pek kimseyi de görmedim bugüne kadar.

hatta bir LGBTQ komedyenin söylediği gibi eşcinseller hakında bu konuda bir önyargıda var:

komedyene bıraktım lafı: ‘Biz eşcinsellerin cinsel enerjimizin çok yüksek olduğu ve bunu devamlı söylemeye  de meraklı olduğumuz yolunda bir önyargı da var. ama ben ve bugüne kadar ilişki yaşadığım yüzbinlerce erkek de bunun sadece bir önyargıdan ibaret olduğunu söyleyebiliriz.’

***

Evet mizahçı olarak mücadele edeceğim önyargılarla, cinsel faşizm ile.  Üstelik dayanışma içinde olabileceğim yüzlerce LGBTQ+ mizahçısı var. bunların çoğu çok zeki ,iyi mizahçılar ve üstelik kendileriyle dalga geçmeyi de iyi biliyorlar.

***

son kararımdan sonra yeni keşfetmeye başladığım LGBTQ+ mizah dünyasındaki bir mizahçı bakın ne diyor:

‘erkek olarak bir çok eşcinsel erkekle yatım. trans bir kadın olarak ise bir çok macera arayan heterojen erkek ile de yattım. eşcinsel erkeklerin çok daha üstün, iyi olduklarını söyleyebilirim. Onlar çok daha iyi görünüyorlar, daha bakımlılar, çok daha iyi kokuyorlar daha iyi seks yapıyorlar. örneğin bir hetero erkeğin  son sevişmemizde tam orgazm olacakken ağzından, bir eşcinsel erkeğin ağzından katiyen çıkmayacak ve dünyadaki en az seksi olması gereken, şu cümlenin bile çıkabildiğini duydum. ‘Alexa bana Eagles’dan bir parça çal hemen’.

***

Yazıyı başlığıyla ilgili bir kaç laf ederek bitirmeliyim.  Lütfen sizden rica ediyorum. insanlığa duymaya çalıştığım son güveni de yıktırtmayın bana Uranus başlığını açıklamamı ve bunun bir komedyen tarafından neden eşcinsellerin en favori gezegeni olarak söylendiğini açıklamamı beklemeyin lütfen. Eagles espirisini açıklamadığım gibi bunu da açıklamayacağım çünkü mizah okumayı tercih eden okuyucuların zeka seviyesinin ortalamanın üstünde olduğuna inanmayı sürdürmek istiyorum.

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.