Bir maça gitti, hayatı değişti! Kabus…

Göztepe-Altay maçında yüzüne fişek isabet eden Mehmet Çakır yaşadığı dramı anlattı: Çenemin 6 ay kaynama süresi var. Ardından diş ve damak yapılacak. İşe gidemiyorum. Bana bakan ağabeyim işten atıldı.

Spor 16 Mart 2023
Bu haber 1 yıl önce yayınlandı
Göztepe- Altay maçı yaşanan olaylar nedeniyle tatil edildi. İki takım hükmen mağlup sayıldı.

TFF 1. Lig’de oynayan Göztepe’nin taraftarı Mehmet Çakır, 27 Kasım 2022’deki Altay derbisi için tribündeki yerini aldığında ölümden döneceğini bilmiyordu. Yedi kişiden oluşan arkadaş grubu ve çocuklarıyla birlikte aile tribününe gitti. Maç sürerken kendi anlatımıyla bir anda yüzünde bir sıcaklık hissetti. Yüzüne isabet işaret fişeğini eliyle çıkardı. Sahanın içine gelen ambulansla hastaneye kaldırıldı. Daha sonra bir Göztepe taraftarı sahaya girip Altay kalecisi Ozan Özenç’e saldırınca maç yarıda kaldı. TFF iki takımı da hükmen mağlup etti ve sahalarını uzun süre kapattı.

Mehmet Çakır, fişek isabet ettiğinden beri işe gidemediğini söyledi.

Mehmet Çakır’ı kasten öldürmeye teşebbüs suçlamasıyla 23 kişiye İzmir 3’üncü Ağır Ceza Mahkemesi’nde dava açıldı. Fişeği tribünlere atan Furkan Ersanlı ise tutuklandı. Duruşmada Mehmet Çakır’ın yaşadığı dram ortaya çıktı. Çenesinin kırıldığını belirten Çakır, 46 gün hastanede kaldı. Çakır şunları söyledi: “Dudağımın sağında his yok. 6 aya kadar çenemin kaynama süresi var. Ardından diş ve damak yapılacak. Katı beslenemiyorum. Vücudumda 3’üncü derece yanıklar var. Çok sayıda operasyon geçirdim. Hala elimi kurtarmak için uğraşıyorum. Çenem kaynamazsa parça alınıp 2’nci operasyon yapılacak. Akciğerlerimdeki tahribatın büyüklüğü ilerleyen yıllarda belli olacak.”

Çakır, yaşanan olaydan beri hastaneyle evi arasında mekik dokudu, sosyal hayatı kalmadı. Ağabeyi kendisiyle ilgilendiği için işini kaybetti.

Altay tarafından atılan fişek Göztepe tribünlerinde yangın çıkarmıştı.

Fişeği atan tutuklu sanık Furkan Ersanlı ise Mehmet Çakır’dan özür dilediğini ve fişeği kasıt gözeterek atmadığını söyledi ve tahliyesini talep etti. Mahkeme, Ersanlı’nın talebini reddederek duruşmayı 17 Mayıs’a erteledi.

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.