Muharrem İnce üç gazeteci ve bir ekonomiste küstü

Memleket Partisi Genel Başkanı Muharrem İnce, gazetecilere küstü. Fatih Portakal, İnce'nin kendisini arayarak sitem ettiğini belirtti. İsmail Saymaz ise “İnce bana da küstü” diyerek destek verdi. Daha önce de Nevşin Mengü ile polemik yaşamıştı.   

Gündem 17 Mart 2023
Bu haber 1 yıl önce yayınlandı

Gazeteci Fatih Portakal, cumhurbaşkanı adaylığını açıklayan Memleket Partisi Genel Başkanı Muharrem İnce’nin kendisini aradığını ve Twitter’daki cumhurbaşkanı anketinde adının yer almaması nedeniyle kendisine sitem ettiğini belirtti. Portakal, İnce’yi yayına davet ettiğini, ancak İnce’nin reddettiğini söyledi. Portakal, şunları kaydetti:

“Bir anket koymuştum. Kılıçdaroğlu ve Erdoğan’ı koymuştum listeye. Muharrem Bey yoktu, akşamına bir mesaj. ‘Kırıldım size, benim ismimi koymamışsınız’ vs. ‘Resmi olarak açıklandığında sizi de başkalarını da koyacağım’ dedim. ‘Sizi yayına alayım’ dedim, ‘çıkmayacağım artık size’ dedi küstü bana. Bana ne yapacağımı söylüyor. Çıkmazsanız çıkmayın çok da umurumda. Bana işimi öğretiyor. Ben size işinizi öğretiyor muyum? Herkes kendi işini yapsın arkadaş. Böyle bir siyasetçinin olmaması gerekiyor. İnce gibi bir insanın bizi yönettiğini düşünsenize. Muhalefetteyken böyle, başa geldiğinde acaba gerçekten demokrat bir yönetici olabilir mi olamaz mı? Hoşuna gitmeyenleri eleştirebiliyor, hiç güven verici bir isim değil ama kapım size açık Muharrem Bey siz çıkmak isteyene kadar, bir daha da size yazmam.”

Gazeteci İsmail Saymaz da Twitter’dan Fatih Portakal’ın açıklamasını alıntılayarak, “Muharrem İnce bana da küstü. Fakat neden küstü, hangi aşamada küstü, onu anlayamadım. Arıyorum, açmıyor. Bir siyasetçinin, hele hele Cumhurbaşkanı adayının gazeteciye küsmesi çok tuhaf” diye yazdı.

Finans uzmanı Prof. Dr. Özgür Demirtaş ise “Muharrem İnce bana da mesaj attı. Siyasetten anlamadığımı söyledi. Nevşin Mengü ve Fatih Portakal’ı da aramış anladığım kadarı ile. Sanırım herkesi arıyor, mesaj atıyor…” paylaşımında bulundu.

Muharrem İnce bir süre önce de Nevşin Mengü’yü arayıp sert çıkmıştı. Gazeteci Nevşin Mengü, Muharrem İnce ile aralarında geçen telefon görüşmesini şöyle anlatmıştı:

“Muharrem İnce Cumartesi sabahı saat 10.30 gibi aradı; ‘Sen, elinde veri yok, neye göre konuşuyorsun’ dedi. Ben de; ‘Var elimde, elimizde veri’ dedim. İnce; ‘Yok ya, nereden olacak senin elinde veri!’ dedi çıkıştı. Sinirlendi. Muharrem Bey, biraz da ağır konuştu. Siyasetçiler artık böyle arıyor, Sana ne falan böyle. Kafa tutuyor böyle. Elimde veri var diyorum, yok ya diyor. Acayip hal yani.”

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.