Özlem Zengin: 6284 yüzünden tehdit ediliyorum, bir daha konuşmayacağım

Kadınları şiddetten korumayı amaçlayan 6284 sayılı kanun için "Kırmızı çizgimiz" diyen AK Parti Grup Başkanvekili Özlem Zengin, canlı yayında tehdit edildiğini açıkladı. Zengin, "Artık bu yasayla ilgili tek kelime etmeyeceğim" dedi

Siyaset 18 Mart 2023
Bu haber 1 yıl önce yayınlandı
Özlem Zengin, 6284 sayılı yasayla ilgili ne zaman konuşsa hedef haline geldiğini söyledi.

6284 sayılı yasa şiddet uygulayan kişinin mağdurun evine, işine, okuluna yaklaşmamasını sağlayan koruma emri gibi şiddeti etkili bir şekilde önlemeye yönelik hükümler içeriyor. Yasa, sadece Türkiye’ye özgü değil ve birçok modern ülkede uygulanıyor.

Türkiye, 6284 sayılı yasayı AK Parti ile Yeniden Refah Partisi tartışmasından sonra tekrar hatırladı. Çünkü Yeniden Refah Partisi’nin Cumhur İttifakı’na katılma şartlarından biri söz konusu yasanın kaldırılmasıydı.

Konunun gündeme gelmesinden sonra AK Parti Grup Başkanvekili Özlem Zengin, 3 gün önce Meclis’te yaptığı açıklamada bu kanunun AK Parti için “kırmızı çizgi” olduğunu söyledi. Herkes konunun kapandığını sanıyordu ama durumun böyle olmadığı anlaşıldı. A Haber’de Melih Altınok, Zafer Şahin, Gaffar Yakınca ve Özay Şendir’in katıldığı programa katılan Zengin, canlı yayında tehdit edildiğini açıkladı.

Zengin şunları söyledi: “Bu konuyla alakalı konuşmak istemiyorum. Ne zaman bu konuyla ilgili bir şey söylesem normale çok aşan bir hedef olma hali ortaya çıkıyor. 6284 tartışılabilir. Mesele bunların tartışılmasına değil. Benim itirazım usulüne. Yapılan saldırılar kadınları çok rahatsız ediyor. 6284 bizi bölen bir tartışma olamaz. Ben tehdit edildiğimi söylüyorum. Artık bu kanunla ilgili tek bir şey söylemek istemiyorum. Bu yalnızlıktan yorgunum. Camiamızın içinde bulunduğu durumu değerlendirirken hüzün duyuyorum. Sadece Twitter değil Whatsapp gruplarında da çok nahoş tartışmalar var. Çok çirkin şeyler görüyorum ve üzülüyorum. Biz bu işleri daha düzgün tartışabiliriz. Bunların daha ciddi daha seviyeli daha insani ve daha İslami ortamda tartışılmalı diye düşünüyorum.”

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.