İngiltere’de Paskalya tatiline grev darbesi: Heathrow 10 gün kapanabilir

İngiltere'de Heathrow Havalimanı'nda görev yapan 1,400'ü aşkın güvenlik görevlisinin ücret zammı anlaşmazlığı nedeniyle 31 Mart'tan itibaren 10 gün süreyle greve gidecek olması paskalya tatili seyahatlerinde aksamalara neden olacak.

Ekonomi 19 Mart 2023
Bu haber 1 yıl önce yayınlandı

İngiltere’de Heathrow Havalimanı’nda görev yapan 1,400’ü aşkın güvenlik görevlisinin ücret zammı anlaşmazlığı nedeniyle 31 Mart’tan itibaren 10 gün süreyle greve gidecek olmasının paskalya tatili seyahatlerinde aksamalara neden olmasından korkuluyor. The Guardian gazetesinde yayınlanan habere göre, işçilerin üye olduğu Unite sendikasının genel sekreteri Sharon Graham yaptığı açıklamada grevi doğrularken şunları söyledi:

“Havaalanındaki işçiler yoksulluk ücreti alırken, genel müdür ve üst düzey yöneticiler yüksek maaşların tadını çıkarıyor. Havalimanının başarısının temelinde çalışanlar vardır ve adil bir ücret artışını hak ediyorlar. Üyelerimiz Heathrow tarafından ödenen düşük ücretler nedeniyle geçimlerini sağlayamaz hale geldi. Açgözlülükten değil, ihtiyaçtan dolayı grev eylemi yapmak zorunda kalıyorlar.”

Heathrow: Enflasyonun üzerinde, yüzde 10 zam teklif ettik

Heathrow Havalimanı ise birçok insanın yurtdışına seyahat ettiği Paskalya tatili boyunca gerçekleşecek olan grevle başa çıkmak için acil durum planları olduğu açıklamasını yaptı. Bir Heathrow sözcüsü, “Yolcularımız, Unite’ın gereksiz grev eylemi tehditlerine rağmen havalimanını açık ve işler halde tutacak acil durum planlarımız olduğundan emin olabilirler. Halkın adil olduğunu kabul edeceği, enflasyonun üzerinde yüzde 10’luk bir ücret artışı önerdik ve meslektaşlarımızın çoğunluğu Unite’a bunun greve gitmeye değmeyeceğini söyledi. Unite’ı bu teklifin uygulanmasını görüşmek üzere masaya geri dönmeye çağırıyoruz. Grev eylemiyle insanların zor kazandıkları tatillerini mahvetmekle tehdit etmek anlaşmayı iyileştirmeyecektir. Çalışanlarımız ve yolcularımız için doğru olanı yapmak istiyoruz, her gün sadece bu ücret artışının Unite üyelerinin cebine ulaşmasını geciktiriyor.”
Bu arada İngiltere, İskoçya ve Galler’deki pasaport ofislerinde çalışan Kamu ve Ticari Hizmetler sendikasının Public and Commercial Services (PCS) sendikasının 1,000’den fazla üyesi 3 Nisan-5 Mayıs tarihleri arasında greve çıkma kararı aldı. Kuzey İrlanda’da çalışan üyeler ise 7 Nisan-5 Mayıs tarihleri arasında grev yapacaklar.

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.