Duran Duran, kanser olan eski arkadaşları Andy Taylor ile albüm çıkaracak

Duran Duran, kanser olan eski gitaristlerinden Andy Taylor ile birlikte albüm çıkarmak için stüdyoya girdi. Taylor hastalığının son aşamasında olduğunu açıkladıktan sonra grup arkadaşları kalıcı bir eserle Taylor'a moral vermenin peşinde.

Gündem 20 Mart 2023
Bu haber 1 yıl önce yayınlandı
Duran Duran 80'li yıllarda bir arada.

İngiliz New Wave müzik grubu Duran Duran, eski gitaristleri Andy Taylor ile birlikte bir albüm yapmak için kolları sıvadı. Grup üyesi John Taylor, Duran Duran’ın Andy Taylor ile yıllar sonra yeni albümlerini kaydetmek için bir araya geleceğini açıkladı. 62 yaşındaki John Taylor, “Solist Simon Le Bon, Andy ile çalışmak için İbiza’ya uçuyor. Orada olmayı çok isterdim. Bence harika olacak. Onlar için gerçekten derin olacak. Belki 10 ila 20 yıldır stüdyoda birlikte bulunmadılar” dedi. 60 yaşındaki Nick Rhodes ve 62 yaşındaki Roger Taylor’ın da yer aldığı ve mayıs ayında İngiltere turnesine çıkacak olan grup, Los Angeles ve Londra’da kayıt yapacak. John Taylor, geri dönüşün bir belgeselin parçası olup olmayacağını doğrulamasa da “Birinin üzerinde bir iPhone olacak” dedi.

Andy Taylor

Bu ölüm cezası almak gibi bir şey

1986’da gruptan önce baterist Roger Taylor ayrılmış, Andy Taylor da çalışmalarına solo devam etmek için grupla yollarını ayırmıştı. Simon Le Bon bu ayrılık için “Andy her zaman sahnenin merkezindeki gitarist olmak isterdi. Duran Duran’da sadece gitarist olmaktan sıkıldı ya da bu onu tatmin etmedi” demişti. Andy Taylor gruba 2001’de tekrar dönmüştü fakat bu uzun sürmedi, 2006’da tekrar gruptan ayrıldı. 2022 yılında ABD Rock & Roll Hall of Fame’e birlikte gitmeyi planlasalar da Andy, gruba kanser olduğunu açıklaması nedeniyle bu törene katılamamıştı. Böylece Andy Taylor’ın kanser olduğu kamuoyu tarafından öğrenildi. Andy Taylor hastalığı ile ilgili “Bu ölüm cezası almak gibi bir şey” demişti. Kanserde son aşamaya gelen Andy Taylor’a arkadaşları kalıcı bir eserle moral vermenin peşinde.

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.