Legodan sanat: ‘Büyük Dalga’ tablosunun 50 bin parçalık replikasını yaptı

Profesyonel Lego yapımcısı Jumpei Mitsui, Katsushika Hokusai'ya ait 'Kanagawa Açıklarındaki Büyük Dalga' tablosunun 50 bin parçalık replikasını yaptı.

Kültür Sanat 20 Mart 2023
Bu haber 1 yıl önce yayınlandı
Jumpei Mitsui'nin 50 bin parçalık 'Büyük Dalga' replikasını yapmak 400 saati alıyor. Fotoğraf: Jumpei Mitsui / Twitter

Japon profesyonel Lego yapımcısı Jumpei Mitsui, Katsushika Hokusai’nin ‘Kanagawa Açıklarındaki Büyük Dalga’ tablosunun replikasını yaptı. Osaka’daki Hankyu Tuğla Müzesi için hazırlanan replikanın uzunluğu 154, yüksekliği ise 128 cm. Yaklaşık 50 bin lego parçasından oluşan 3D replikanın tamamlanması 400 saatten uzun sürüyor.

Jumpei’nin 8 Mart’ta Twitter’da yayımladığı fotoğraflarda da görüldüğü üzere replikada dev dalganın yanı sıra birkaç tekne ve balıkçı da bulunuyor. Sosyal medyada viral olan paylaşım 24.1 milyondan fazla görüntülenmeye ve 163 bin beğeniye ulaştı.

Bu özel sanat eseri Osaka’da kendine yer bulmuş olsa da Boston Güzel Sanatlar Müzesi’nin 26 Mart – 23 Temmuz tarihleri arasında düzenlenecek ‘Hokusai: Inspiration and Influence’ sergisi için Boston’a gidecek. Ardından da 19 Ekim – 21 Ocak 2024 tarihleri arasında Seattle Sanat Müzesi’nde geçici olarak sergilenecek.

Ünlü Japon sanatçı Katsushika Hokusai’nin 1831 yaptığı resim; karla kaplı Fuji Dağı’nın arka planda yer aldığı tepeli dalgalar ve 3 adet hırpalanmış tekneyi betimliyor. Bu yılın başlarında Lego, kullanıcıları için bin 810 parçalık ‘Büyük Dalga’ setini piyasaya sürdü. Sete buradan ulaşabilirsiniz.

Katsushika Hokusai’nin 1831 yapımı ‘Büyük Dalga’ tablosu.

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.