AFAD yine kendi kendine mağdur: Önce çatısı uçtu şimdi yangın çıktı

Ankara'da 15 Ağustos 2022'de etkili olan fırtına sonrası duvarları uçan AFAD binasının evrak bölümünde dün gece yangın çıktı. Savcılık, bazı evrakların zarar gördüğü yangını şüpheli bularak soruşturma başlattı. AFAD tarafından yapılan açıklamada yangınla ilgili incelemelerin sürdüğü belirtildi.

Gündem 22 Mart 2023
Bu haber 1 yıl önce yayınlandı

Ankara’da 15 Ağustos 2022’de yaklaşık bir saat süren fırtına ve sağanak yağış nedeniyle İçişleri Bakanlığı’na bağlı Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı’nın (AFAD) Dumlupınar Bulvarı üzerindeki binası etkilenmişti. Binanın çatı katına yakın olan bölümündeki duvarlar uçmuştu.

O dönem, acil durumlara müdahalede ülkenin bir numaralı kurumu ulan AFAD’ın kendisinin mağdur olması soru işareti yaratmış ve eleştirilmişti. 6 Şubat’taki Kahramanmaraş depremleri sonrasında yetersiz kaldığı yönünde tepkilere bol bol maruz kalan AFAD’ın genel merkezinin başına 7 ay sonra benzer bir ‘kaza’ daha geldi.

Dün sabaha karşı AFAD’ın Ankara’daki merkezinde yangın çıktı. AFAD’ın evrak bölümünde çıktığı öğrenilen yangın, itfaiyenin müdahalesiyle söndürüldü. Olaya ilişkin savcılık soruşturma başlattı.

Asrın felaketi mi, asrın ihmali mi? AFAD’ın hazırladığı plan depremi öngörmüş

AFAD, yangınla ilgili sosyal medya hesabından açıklamada bulundu. Açıklamada, “Bugün saat 05.00 sıralarında Başkanlığımızın tadilat çalışmalarının devam ettiği ek binada kırtasiye ve günlük dosyaların bulunduğu idari büroda küçük çaplı bir yangın çıkmış, yangın tüpleri ve yapılan müdahaleyle kısa sürede söndürülmüştür. Yangının çıkış sebebiyle ilgili inceleme devam etmektedir. Kamuoyuna saygıyla duyurulur” denildi.

Kılıçdaroğlu’ndan evrak göndermesi

CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu, çıkan yangına ilişkin sosyal medya hesabından alaycı bir paylaşımda bulundu.

Kılıçdaroğlu söz konusu paylaşımda, “Belgeleri yakalım derken, binaları da yakmayın lütfen :)” dedi.

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.