İstanbul Caz Festivali biletleri satışa çıkıyor

7-18 Temmuz tarihleri arasında kentin farklı noktalarında gerçekleştirilecek 30. İstanbul Caz Festivali’nin biletleri 24 Mart’ta satışa çıkıyor. The Lumineers, Kovacs ve Morcheeba festival için İstanbul’a gelecek.

Kültür Sanat 22 Mart 2023
Bu haber 1 yıl önce yayınlandı

Bu sene 30. yaşını kutlayan İstanbul Caz Festivali, 40’a yakın konserle yılın en güzel günlerinde, 7-18 Temmuz tarihleri arasında müzikseverlerle buluşmaya hazırlanıyor. Cazın yanı sıra farklı türlerde başarılı çalışmalara imza atmış isimleri ağırlayacak olan festivalin biletleri, bu cuma genel satışa çıkıyor. Bilet fiyatları 550 ilâ 1820 TL arasındayken Eczacıbaşı Genç Bilet ise geçtiğimiz yıl olduğu gibi bu sene de 10 TL.

Festival içinde festival

Festivalin öne çıkan mekânları arasında bu yıl Parkorman var. Etkinlik listesine eklenen mekân, festivalin iddialı konserlerine ev sahipliği yapacak. Bunlardan biri de 8 Temmuz’da İsrail’in son dönemde çıkardığı uluslararası üne sahip müzisyeni Riff Cohen ve Türk caz sahnesinin efsanesi Okay Temiz’i aynı sahnede buluşturan etkinlik olacak. Birden fazla konserin gerçekleşeceği 8 Temmuz günü Mert Demir, Takeshi’s Crew’un yanı sıra karanlık vokali ve benzersiz sahne performansıyla ülkemizde de çok sevilen Kovacs da Parkorman’da sahne alacak.

30. İstanbul Caz Festivali geçtiğimiz yıllarda olduğu gibi bu sene de The Marmara Esma Sultan Yalısı ve Swissôtel The Bosphorus gibi mekanlarda festival coşkusunu sürdürecek. Robert Koleji de bu yıl tıpkı Parkorman gibi caz festivalinin mekânları arasına dahil oldu.

Farklı türler festivalde buluşuyor

Güney Kore’nin dünyaya armağan ettiği yıldız isim Youn Sun Nah festival kapsamında İstanbul’a geliyor. Robert Kolej’de 14 Temmuz’da gerçekleşecek konserde duru vokaliyle büyük beğeni toplayan Youn Sun Nah büyülü bir gece vaat ediyor. Tükenmeyen yaratıcılığıyla bilinen multi-enstrümentalist, rapçi ve prodüktör Alfa Mist, festivalin iddialı konserlerinden bir diğeri. Afro-pop’un çığır açan sesi Fatoumata Diawara, 17 Temmuz’da İstanbul’daki ilk konseri için The Marmara Esma Sultan Yalısı’nda sahne alacak.

Festivalde gelenekselleşen buluşmalar

İstanbul Caz Festivali’nin gelenekselleşmiş buluşmalarından Gece Gezmesi, sanatseverleri bu yıl da Kadıköy sokaklarında yankılanacak müziklere eşlik etmeye davet ediyor. 13 Temmuz’da gerçekleşecek +1’li Gece Gezmesi’nde Evdeki Saat, Another Bitches Brew, İstailli topluluk Sababa 5, Taşra Üçlemesi Caz Projesi ve The Flabbies sahne alacak. Bu özel gecede konserlere ev sahipliği yapacak mekânlar ise Moda Sahnesi, The Wall, Dorock XL ve Kadıköy Sineması.

Gece Gezmesi gibi festivalin artık gelenekselleşen bir diğer etkinliği olan Caz Vapuru da swing ezgileriyle yolcularını 16 Temmuz’da Anadolu Kavağı’na doğru bir yolculuğa çıkaracak.

Parkorman’da folk dalgası

Geçtiğimiz yıl Nick Cave’in unutulmaz performansına ev sahipliği yapan Parkorman, bu yaz Amerikan folk müziğinin son yıllardaki önemli temsilcisi The Lumineers’i ve Morcheeba ağırlamaya hazırlanıyor. Morcheeba konseri 9 Temmuz’da, The Lumineers konseri ise 12 Temmuz’da. The Lumineers konseri öncesinde yerli alternatif sahnenin önde gelen topluluklarından Adamlar sahne de olacak.

Ayrıntılılı bilgi ve biletler için: https://caz.iksv.org/

Fazıl Say, Cumhuriyet’in 100. yılı için marş besteledi

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.