555 bin TL’ye kıyıp cumhurbaşkanı aday adayı olan Davut Turan: Mesih olduğumu anladım

14 Mayıs'ta yapılacak seçimlerde cumhurbaşkanı adayı olmak için 100 bin imza toplamaya hak kazanan isimlerden biri, Davut Turan. 10 Haber'in ulaştığı Turan "19 Mayıs 2021'de rabbim bana bildirdi, ben Allah'ın elçisiyim" dedi.

Siyaset 23 Mart 2023
Bu haber 1 yıl önce yayınlandı

14 Mayıs’ta yapılacak seçimlerde cumhurbaşkanı adayı olmak için 100 bin imza toplayacak kişiler için başvurular tamamlandı. 18 kişi başvurusunu Yüksek Seçim Kurulu’na (YSK) iletti.

Kurul, 11 başvurucunun imza toplamak için adaylığa hak kazandığını açıkladı. Bu kişilerin aday olabilmek için 27 Marta kadar 100 biner imza toplaması gerekecek.

İmza toplamaya hak kazanan adaylardan biri de; Davut Turan.

Batmanlı İnşaat Mühendisi Davut Turan, evli ve dört çocuk babası… Davut Turan, “mesih” olduğunu söyleyerek, yurttaşlardan imza istiyor.

10 Haber olarak Batmanlı aday Davut Turan’a ulaştık. “Ben Allah’ın elçisiyim” diyen Turan, “Mesih olduğumu anladım, öğrendim, onun üzerine cumhurbaşkanlığı adaylığı hasıl oldu” açıklamasını yaptı.

“Mesih olduğunuzu ne zaman anladınız?” sorusuna Turan, “19 Mayıs 2021’de rabbim bana bildirdi, anladım” diye yanıt verdi.

Mesih olduğunu anladıktan sonra Cumhurbaşkanlığı’na ulaşmaya çalıştığını söyleyen Turan, “Cumhurbaşkanlığı ile iletişim kuramadım. O zor bir süreçti” dedi.

Davut Turan, Batman’da ticareti faaliyet yürüttüğünü, ancak pandemi sürecinde işlerinin kötüye gittiğini, bu nedenle ticari faaliyetlerinin durduğunu belirtti.

Cumhurbaşkanlığı adaylığı için imza sürecinin başlaması için, eksiksiz dosya sunumunun yanı sıra 555 bin 980 TL başvuru ücreti yatırmak gerekiyor.

Davut Turan, adaylık ücretini nasıl ödediği sorusunu şöyle yanıtladı:

“Bu ücret tabi ki düşük bir rakam değil. Ülkemiz için, milletimiz için, devletimiz için ve dünya için bu rakamı önemsemiyorum. Ağabeyime daha önce bir miktar para vermiştim, ondan aldım. Yani, destek almadan kendi paramla başvuru yaptım.”

’20 yıldır AK Parti’ye oy verdim’

Siyasi parti üyeliği olup olmadığını sormamız üzerine ise Turan şunları söyledi:

“Siyasi parti üyeliğim yoktur ama doğrusunu söylemek gerekirse ben 20 yıldır AK Parti’ye oy verdim. Şu anda herhangi bir partiye bağlılığım yoktur. Cumhurbaşkanı adaylığı için yetkiyi alırsak, 100 bin imzayı toplarsak, ben Cumhurbaşkanımdan da destek isteyeceğim. Sayın Kılıçdaroğlu’ndan da destek isteyeceğim. Fatih Erbakan’dan ve diğer siyasi partilerden de destek isteyeceğim. Cumhuriyetimizin 100’üncü yılına yakışır birlik ve beraberlik mesajı vermiş olacağız. Bu da ülkemize yüksek derecede güç katacaktır. Sadece bu değil, dünya başkanlığını da istiyoruz. Dolayısıyla dünyanın kalbi Türkiye’de atacak. Bu konuda da kararlıyım, inanıyorum, insanların bana bakış açısı pozitif olacak.”

‘Bayan kuaförde erkek çalıştırılamaz’

Davut Turan, 100 bin imza bulup aday olması halinde, meshliği üzerinden siyasi propaganda yapmayacağını öne sürdü.

“Siyasi çerçevede açıklama yapacağız” diyen Davut Turan, açıklamasını şu sözlerle sonlandırdı: “Halkımızı bilinçlendireceğiz, fenle sanatla halkımızı eğiteceğiz.”

Davut Turan’ın sosyal medyada da dikkat çeken mesajları var.

Turan’ın mesajlarından bazıları şöyle:

“Bayan kuaförde erkek çalışmaz, çalıştırılmaz, çalıştırılamaz.”

“Davut Turan varken 6’lı Masa başka aday çıkarırsa yanılgıya düşerler.”

“İsa Mesih Mehdi varken yegane önder odur.”

Beş isim, 100’er bin imza bulursa Cumhurbaşkanı adayı olacak

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.