Biz voleybol ülkesiyiz! Fenerbahçe de son dörtte

Vakıfbank ve Eczacıbaşı'ndan sonra Fenerbahçe Opet de Dünya Külüpler Şampiyonu Carraro Imoco Conegliano'yu eleyerek son 4'e kaldı. Rakibini fişini ilk 2 sette çeken Fenerbahçe Opet'in rakibi Vakıbank oldu.

Spor 24 Mart 2023
Bu haber 1 yıl önce yayınlandı
Fenerbahçeli voleybolcular maçtan sonra büyük mutluluk yaşadı.

CEV Şampiyonlar Ligi’nde sezona çok kötü başlayan Fenerbahçe Opet turnuvanın favorilerinden biri olarak görülmüyordu. Ancak ocak ayında Türk pasaportu da bulunan Küba asıllı Melissa Vargas’ın sarı lacivertlilere dönmesi tüm senaryoyu değiştirdi.

Avrupa fatihi Vakıfbank’a durmak yok! Başarıya giden yolun sırrı

Fenerbahçe ilk maçta, kadınlar voleybolunun son yıllarına damga vuran ve Kulüpler Dünya Kupası’nı kazanan Carraro Imoco Conegliano’yu sahadan silerek 3-0 kazanmıştı. İtalya’daki rövanşa sarı lacivertliler fırtına gibi bir başlangıç yaptı. 19 yaşındaki Rus smaçör Alina Fedorovtseva’nın servisleriyle rakibi darmadağın eden sarı lacivertliler ilk seti 25-23 ikinci seti 25-15 aldı ve sön dörde kalmayı garantiledi. Rus voleybolcu karşılaşmanın en değerli oyuncusu da seçildi. Fenerbahçe, prestijden başka anlam taşımayan sonraki setlerde yedek oyuncularıyla mücadele etti. Carraro Imoco Conegliano, 25-23, 25-20 ve 15-13’lük skorla maçı 3-2 kazanmayı başardı.

Avrupa fatihi Vakıfbank’a durmak yok! Başarıya giden yolun sırrı

Yarı final eşleşmeleri

Fenerbahçe Opet, yarı finalde bir başka Türk takımı Vakıfbank ile karşılaşacak. Diğer yarı final eşleşmesinde ise Eczacıbaşı Dynavit, İtalya’nın Igor Gorgonzola takımıyla oynayacak. Turnuvanın nerede düzenleneceği önümüzdeki günlerde açıklanacak.

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.