Milli Takım’da neler oluyor? 1 değil 2 değil 3 futbolcu…

Milli takımların kadrosundan sakatlık nedeniyle çıkarılan Galatasaraylı Abdülkerim Bardakcı, Fenerbahçeli Yiğit Efe Demir ve Göztepeli Emir Ortakaya kulüp takımlarıyla maça çıktı. Haliyle tartışma tüm hızıyla başladı

Spor 28 Mart 2023
Bu haber 1 yıl önce yayınlandı
Abdülkerim Bardakcı, Yiğit Efe Demir ve Emir Ortakaya sakatlıkları gerekçesiyle milli takımdan çıkarıldı.

Bir futbolcu için milli takım sadece duygular ve kariyeri açısından değil maddi olarak da önem taşıyor. Milli takıma seçilen oyuncular hem tanınırlığını hem piyasa değerlerini arttırır. Sonuç olarak hem maddi hem manevi olarak bir futbolcu milli takımda olmak ister.

‘Sakat’ 3 futbolcu sahada

A Milli Takım’a çağrılan Galatasaraylı Abdülkerim Bardakçı, U19 Milli Takımı’na seçilen Göztepeli Emir Ortakaya ve Fenerbahçe’den Yiğit Efe Demir sakatlıkları nedeniyle kadrodan çıkarıldı. İşin ilginci bu ‘sakat’ oyuncular çok değil 2-3 gün sonra kendi takımlarında maça çıktı. Bu oyuncuların sakatlık nedeniyle kadrodan sonra çıkarıldıktan sonra kulüp takımlarında oynamaları birçok soru işareti ve iddiayı gündeme getirdi. Türkiye Futbol Federasyonu üyesi Hamit Altıntop’tan futbolcu menajerlerinin etkisine kadar birçok sav kapılı kapılar arkasında dile getiriliyor. Kuntz’un bu sezonunun başında Fenerbahçe’nin transfer ettiği ve FCV Dender takımında kiralık oynayan Thiago Çukur’u adını hiç kimse bilmezken A Milli Takım’a alması tartışılmıştı.

Kuntz, milli takıma kimsenin adını duymadığı bir futbolcuyu, Tiago Çukur’u çağırdı

Doktorlardan çelişkili açıklamalar

Galatasaraylı Abdülkerim Bardakcı, futbolda çok örneği olmayan ‘baş ağrısı’ nedeniyle A Milli Takım kadrosundan çıkarıldı. Futbolcu, Galatasaray’ın Karabağ ile oynadığı hazırlık maçında ikinci yarıda oyuna girdi. Stefan Kuntz, Hırvatistan maçı öncesi yaptığı açıklamada Abdülkerim Bardakçı ile ilgili şunları söyledi: “Biz kamp için pazar günü toplandık. Bu 4 günlük sürecin 3 gününü Abdülkerim hastanede geçirdi. Uzman doktor bize bir rapor gönderdi. Raporda Abdülkerim’in dinlenmesi gerektiği ve 2 haftalık tedavi süreci olacağı söylendi. Böyle bir net rapor aldığınızda uzmanlara güvenmeniz gerekiyor. Bize böyle bir rapor veriliyorsa hiçbir şekilde oyuncularımızı riske sokamayız. Galatasaray’da oynamasına şaşırmadım değil. Eğer ki bu süreçte tedavisi iyiye gidiyorsa iletişim halinde biraz daha olumlu olsaydı, oynayabilecek seviyedeyse buraya gelmesi sağlansaydı bizim için daha olumlu olabilirdi.”

Galatasaray’ın doktoru Yener İnce ise  “Abdülkerim’in baş ağrısı vardı. Tedavisini yaptık. Ekstra bir gün de gözetim altına aldık. Şu anda hiçbir şikayeti yok. Futbol oynamasına engel olacak bir durumu da yok. Milli takımdan affını kendisi istemedi. Kadrodan çıkarılma kararı milli takım sağlık ekibine ait” dedi.

Yiğit Efe Demir ve Emir Ortakaya Fenerbahçe’nin futbolcusu. Emir Göztepe’de kiralık oynuyor.

Yiğit Efe Demir ve Emir Ortakaya’nın durumu!

Aynı Abdülkerim Bardakçı gibi Fenerbahçeli Yiğit Efe Demir Zenit maçında ve yine Fenerbahçe’den kiralık olarak Göztepe’ye giden Emir Ortakkaya Tuzlaspor karşılaşmasına ilk 11’de başladı. Bu iki oyuncu da EFA Avrupa U19 Şampiyonası Elit Tur maçları yapan milli takım kadrosuna dahil edilmişti. Türkiye U 19 Milil Takımı, İzlanda ile 2-2, Macaristan ile 1-1 berabere kaldı. Milliler son maçında ev sahibi İngiltere ile karşılaşacak.

Oruç iddiası

Bu sakat oyuncuların kendi takımlarında oynaması da iddiaları beraberinde getirdi. Bu iddialardan biri de Trabzonspor’a yakınlığıyla bilinen 61 saat sitesinde dile getirildi. Habere göre Kuntz, Trabzonsporlu Abdulkadir Ömür ve Galatasaraylı Barış Alper Yılmaz’ı bu yüzden Ermenistan kadrosuna almadı. Kerem Aktürkoğlu’nu aynı nedenle yedek bıraktı. Ayrıca oyuncuların teravih namazına gitmek istediği saate analiz ve antrenman koydu.

Kuntz, oruçlu futbolcular sorusuna sinirlendi.

Kuntz’tan sert yanıt

Kuntz’un Ermenistan maçı sonrası bu iddiaya sert yanıt verdi: “Birçok oyuncu oruçluydu. Ben bu durumu yüzde 100 destekliyorum. İlk 11’imi kurarken performanslarına bakarak kurarım. Bu doğrultuda ilk 11’i seçerim. Ben severek buradayım. Ben bu duruma saygı gösteriyorum. Oruç tutmaları, kadroyu belirlemem yönünde bir durum teşkil etmiyor.”

Net bir açıklama yok

Her ne olursa olsun Milli Takım’da ‘sakat’ kulüplerinde ‘sağlam’ olan oyuncularla tatmin edici bir açıklama gelene kadar iddiaların ardı arkası kesilmeyecek gibi duruyor.

Türkiye, Euro 2024 yolunda siftahı Erivan’da yaptı

 

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.