Türkiye, Euro 2024 yolunda siftahı Erivan’da yaptı

Almanya Euro 2004 elemelerinin açılış maçında Türkiye, Ermenistan deplasmanında Orkun Kökçü ve Kerem Aktürkoğlu'nun golleriyle ilk 3 puanı aldı. Maçtan sonra Türkiye Teknik Direktörü Kuntz'a yöneltilen oruç tutan futbolcular sorusu gerginlik çıkardı.

Spor 26 Mart 2023
Bu haber 1 yıl önce yayınlandı

Tarih 6 Eylül 2008… Türkiye ile Ermenistan tarihlerinde ilk kez karşı karşıya geldi. İki ülkenin yakınlaştığı dönemde Cumhurbaşkanı Abdullah Gül ve birçok Türkiye vatandaşı Hrazdan şehrindeki stadyumda yerini almıştı. Tuncay Şanlı ve Semih Şentürk’ün golleriyle Türkiye sahadan 2-0 galip ayrıldı.

Türkiye Milli Marşı çalınırken Ermeni taraftarlar ıslık çaldı.

İstiklal Marşı’nda ıslık

Arada 15 yıla yakın zaman geçti. Republican Stadı’nda 2008’deki ortamdan eser yoktu. Ermenistan’ın başurusu üzerine stada Türk taraftların girmesi yasaktı. İstiklal Marşı çalınırken Ermeni taraftarlar ıslık çaldı.

Ozan Kabak doğum gününde kendi ağlarını havalandırdı

Gençleştirilmiş Ermenistan, maça sahanın her yerinde Türkiye’ye baskı yaparak çıktı. Milli Takım bir türlü istediğini yapamadı. 10. dakikada organize gelişen Ermenistan atağında Hovhannisyan’ın içeriye çevirdiği topta Ozan Kabak ters bir vuruş yaptı. Top Türkiye ağlarına giderken Ozan Kabak, attığı golden sonra sevinç değil büyük üzüntü yaşadı.

Ozan Kabak, doğum gününde kendi kalesine gol attı.

Orkun Kökçü’den harika gol

İlk 30 dakikada iki pas yapamayan Milli Takım, bu dakikadan sonra dengeyi sağladı. Feyenoord’un kaptanı Orkun Kökçü’nün ceza sahasının dışından yerden ip gibi giden şutuyla da 35. dakikada beraberliği yakaladı. İlk yarı 1-1 sona erdi.

Kerem Aktürkoğlu, oyunu ikinci yarıda girdi, golünü attı.

Kerem Aktürkoğlu sakin kaldı, golü attı

Türkiye ikinci yarıya Cenk Tosun ve Merih Demiral’ın yerine Kerem Aktürkoğlu ve Salih Özcan girdi. 64. dakikada orta sahada Enes Ünal yapılan faulle yerde kaldı. Hemen ayağa kalkıp faülü kullanan Enes Ünal, Kerem Aktürkoğlu’nu kaleci ile karşı karşıya bıraktı. Kerem Aktürkoğlu sakin kaldı ve köşeye giden plasesiyle Türkiye’yi 2- öne geçirdi. Bu dakikadan sonra Ermenistan pozisyonlar bulsa da kalede Mert Günok yerinde müdahaleleriyle rakibe engel oldu.

Milli Takım Teknik Direktörü Kuntz, oruç tutan futbolcularla ilgili soruya sinirlendi.

Basın toplantısında ramazan gerginliği

Tarihinde Ermenistan ile yaptığı 3 maçı da kazanan Türkiye 2-1’lik galibiyetle Euro 2024 elemelerine güzel bir başlangıç yaptı. Maç sonrası yapılan toplantıda Milli Takım Teknik Direktörü Stephen Kuntz’a oruçlu futbolcuları oynatmadığına dair iddia soruldu. Kuntz soruya sinirlenerek şunları söyledi: “Oyuncuların oruçlu olup olmamasına göre karar veriyorsam siz bunu nereden biliyorsunuz ya da böyle bir şeyi nasıl düşünüyorsunuz? Doğru olan şey, A Milli Takım’da birçok oyuncu niyetliydi. Yüzde 100 bu konuyu destekliyorum. Ben kadromu kurarken o gün, performans açısından en iyisini verecek oyuncuları seçiyorum.”

Baş ağrısı nedeniyle kadrodan çıkarılan Galatasaraylı Abdülkerim Bardakçı’nın takımdaki antrenmanlara başlaması hakkındaki soruyu Kuntz, “Doktorlar 2 haftalık daha bir tedavi süreci olduğu söyledi. Biz de bu doğrultuda kararımızı vermiş olduk” dedi. Türkiye, gruptaki ikinci maçını 28 Mart salı günü Bursa’da Hırvatistan ile oynayacak. Kunt o maçı iple çektiklerini belirterek “Bursa’da hem Almanya’yı hem Hollanda’yı yendiğimizi de öğrendim. Bütün oyuncularımız, Türkiye’ye döndükleri dönecekleri ve Hırvatistan’a karşı oynayacağı için mutlu” diye konuştu.

Petrakov, taraftardan özür diledi

Oluşturdukları atmosfer nedeniyle taraftarlarına teşekkür eden ve sonuç için özür dileyen Ermenistan Milli Takımı Teknik Direktörü Oleksandr Petrakov ise maçla ilgili şunları söyledi: “İki taraf da güzel bir maç oynadı. Maalesef basit hatalarımız vardı ve sahadan ne yazık ki yenilgiyle ayrıldık.”

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.