Özel bir ödül için aranıyor: Venedik’teki turiste ‘Aptallık sertifikası’ verilecek

Venedik'te üç katlı binadan kanala atlayan turisti aradıklarını söyleyen Belediye Başkanı, söz konusu kişiye aptallık sertifikası ve bolca tekme verileceğini söyledi.

Dünya 28 Mart 2023
Bu haber 1 yıl önce yayınlandı
Turistin kimliği ve videoyu çekenin kim olduğu henüz bulunamadı.

Venedik’te, üç katlı bir binadan kanala atlayan turist hakkında arama çalışması başlatıldı. Venedik Belediye Başkanı Luigi Brugnaro, Twitter’daki paylaşımında, turistin kanala atladığı ve viral olan videoyla ilgili turiste aptallık sertifikası ve bir sürü tekme vereceklerini söyledi. Brugnaro ayrıca videoyu çeken kişi ve suç ortağının gözaltına alınacağını söyledi. 

Leonardo da Vinci’nin annesi İstanbul’da satılan bir köleymiş

Brugnaro, kişilerin kimliklerini tespit edip ihbar etmeye çalıştıklarını söylerken, adamın söz konusu özel konuta nasıl girdiğini ve çatıya nasıl çıktığını belirlemek için kolluk kuvvetlerinin binaya sevk edildiğini belirtti. Brugnaro, “O atlayışta hayatını riske attı ama o aynı zamanda bir suçlu. Bu kentte yarattıkları tehlikenin farkında değiller. Ya aşağıdan bir tekne geçiyor olsaydı?” dedi.

Venedik’te daha önce geçen yıl bazıları çıplak olan 40’tan fazla turist kanalda yüzdüğü, bir kişi de Büyük Kanal’da sörf yaptığı için gözaltına alınmıştı.

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.