Arjantin’e sanki Messi değil mesih geldi!

Arjantin'in Dünya Kupası'nı kazanmasından sonra milli takım arasında ülkesine giden Lionel Messi adeta aziz muamelesi görüyor. Gittiği restoran, tiyatro gibi yerlerde binlerce kişi tarafından takip ediliyor.

Spor 29 Mart 2023
Bu haber 1 yıl önce yayınlandı
Messi, Arjantin'de aziz muamelesi görüyor.

Katar’da yapılan 2022 Dünya Kupası’nın finalinde son penaltı atışı kullanıldıktan sonra bütün Arjantinliler yıldızları Lionel Messi’ye koşuyordu. 3-3 biten maçtı iki kez topu ağlara yollayan Arjantin’in yıldızı turnuva boyunca gösterdiği performansla 36 yıl sonra kazanılan zaferde başrol oynamıştı.

Messi ve Arjantin Katar’da Dünya Kupası’nı kazanmayı başardı.

Lionel Messi, Dünya Kupası’nı kaldırmanın sevincini yaşamadan Avrupa’ya Paris Saint Germain’e döndü. Mart ayında verilen milli takım arasındaysa Arjantin, Panama maçı için Messi ülkesine döndü. Messi’nin ülkesinde ve stadyumda yaşadıkları ise Buenos Aires’e Messi değil adeta mesih gelmiş izlenimine yol açtı.

Futbola Martinelli ve Messi kuralı geldi

İnsan selinin ortasında yemek

Lionel Messi’nin, yemek yediği restorana akın eden hayranları izdihama neden oldu. Restoranın önünde toplanan yüzlerce kişi, “Messi” sloganları atarak futbolcunun çıkmasını bekledi. Yemeğin ardından Arjantinli yıldız insan selinin arasından güçlükle çıkarak aracına ulaştı.

‘Tiyatro izliyor’ denildi, binlerce kişi geldi

Messi’nin bir tiyatroya gittiği söylentisi üzerine binlerce kişi salona akın etti. Yollar kapanırken ekranlara ‘Messi tiyatroda değildir” yazısı yansıltıldı. Bu yazıya inanmayan Messi hayranları saatlerce tiyatronun önünde bekledi.

Maçta inanılmaz bir ortam

Messi çılgınlığı, Panama ile yapılan karşılaşmada da sürdü. Estadio Monumental’de 83 bin kişi, Messi için yapılan tezahüratı söyledi. Sahaya üç çocuğuyla çıkan Arjantin kaptanı gözyaşlarını tutamıyordu. Thiago Almada’nın golüyle öne geçen Arjantin’de 89. dakikada kazanılan serbest vuruş için topun başına Messi geldi. Yaptığı vuruşla 83 bin kişiyi ‘Gol’ diye ayağa kaldırdı. Arjantin bir kez daha Messi’yi bağrına bastı.

Messi bütün Arjantin milli takımına altın kaplama telefon hediye etti

 

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.