CHP’den sonra HDP’den de ‘bahar’ mesajı

HDP Eş Genel Başkanı Mithat Sancar, partisinin grup toplantısında konuştu. Sancar, seçim için 'bahar' mesajı verdi. CHP Genel Başkanı ve Millet İttifakı cumhurbaşkanı adayı Kemal Kılıçdaroğlu da 'bahar' mesajıyla seçim startını vermişti.

Siyaset 29 Mart 2023
Bu haber 1 yıl önce yayınlandı

HDP Eş Genel Başkanı Mithat Sancar, partisinin grup toplantısında konuştu.

HDP’nin içinde bulunduğu Emek ve Özgürlük ittifakı aday çıkarmama kararını açıklamış ve CHP Genel Başkanı ve Millet İttifakı cumhurbaşkanı adayı Kemal Kılıçdaroğlu’nu destekleyeceklerini işaret etmişti. Ancak, HDP’nin Kılıçdaroğlu’nun adını açıkça ifade etmesi bekleniyordu. HDP’nin dünkü toplantısında Kılıçdaroğlu adı açıklanmadı. Mithat Sancar “30 Mart’ta büyük bir buluşma ile seçim bildirgemizi paylaşacağız” diyerek 30 Mart’ı işaret etti.

Mithat Sancar’ın konuşmasında dikkat çeken bir başka konu ise ‘bahar’ mesajıydı.

Seçimlere Yeşil Sol Parti olarak gireceklerini vurgulayan Sancar, ‘bahar’ mesajını şöyle verdi:

“Yolumuz üçüncü yoldur. Yolumuz şimdi yeşilin ve solun yoludur. Değişim yolu ve adresi bu seçimlerde Yeşil Sol’dur. İnanıyoruz ki 14 Mayıs’ta tüm seçim sandıklarını yeşile boyayacağız. Mayıs’ın baharıyla Yeşil Sol’un baharı sandıklarda buluşacaktır.”

Demirtaş herkesin konuştuğu soruyu yanıtladı: HDP Kılıçdaroğlu’ndan ne isteyecek?

Kılıçdaroğlu’nun bahar mesajı

Millet İttifakı’nın Cumhurbaşkanı adayı ve CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, önceki akşam sosyal medya hesabından paylaştığı video ile adaylık kampanyasının resmi başlangıcını yaptı. Millet İttifakı’nın 5 lideri de Kılıçdaroğlu’nun kampanya filmini sosyal medya hesaplarından paylaştı.

CHP lideri Kılıçdaroğlu, seçim statı verdiği videoyu “#SanaSöz yine baharlar gelecek…” başlığı ile paylaştı.

Kılıçdaroğlu’nun seçim kampanyası, “Renksiz ama etkili” olacakmış

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.