HDP’nin yeni eş başkanları belli oldu

Hafta sonu olağanüstü kongresini yapacak olan HDP’nin yeni eş başkanları Sultan Özcan ve Cahit Kırkazak olacak.

Siyaset 26 Ağustos 2023
Bu haber 9 ay önce yayınlandı

Kapatılma riskine karşı tüm çalışmalarını Yeşil Sol Parti’ye devredecek olan HDP, bu devir kararını hafta sonu Ankara’da gerçekleşecek kongrede alacak. Kongrede Eş Genel Başkan seçimi de yapılacak.

Halkların Demokratik Partisi (HDP), 6’ncı Olağanüstü Kongresi’ni 27Ağustos Pazar günü Ankara Dünya Ticaret Merkezi’nde gerçekleştirecek.

Seçimlerin ardından yeniden eş genel başkan adayı olmayacaklarını açıklayan Pervin Buldan ve Mithat Sancar’ın yerine Sultan Özcan ve Cahit Kırkazak gelecek.

Yeni eş genel başkanlar HDP ve Yeşil Sol Parti MYK üyeleri

Uzun yıllardır HDP’nin çeşitli kademelerinde görev alan Sultan Özcan, son olarak HDP MYK’sında STK ve Siyasi Partilerle İlişkiler Komisyonu Eş Sözcülüğü görevini yürütüyordu. Kobanê Davası’nın avukatlarından olan Cahit Kırkazak da Yeşil Sol Parti’nin MYK üyesi olarak görev yapıyordu.

Yeşil Sol Parti’de çok başkan adaylı kongreye doğruYeşil Sol Parti’de çok başkan adaylı kongreye doğru

Sultan Özcan kimdir?

Partinin yeni Eş Genel Başkanı’nın Sultan Özcan, 1965 yılında Kayseri’nin Develi ilçesinde doğdu. Küçük yaşta ailesiyle birlikte Adana’ya giden Özcan, 1985 yılında Çukurova Üniversitesi’nde devlet memuru olarak çalışmaya başladı. 12 yıllık memuriyet hayatından sonra özel sektörde çeşitli alanlarda çalıştı. Özcan, çeşitli sendika ve dernek yönetimlerinde bulundu.

Özcan, iki dönemdir STK ve Siyasi Partilerle İlişkiler Komisyonu Eş Sözcüsü olarak HDP MYK üyeliğine devam ediyor.

Ayrıca Özcan 7 Haziran 2015 Genel Seçimleri Halkların Demokratik Partisi 25. Dönem milletvekili adayı oldu.

Cahit Kırkazak kimdir?

HDP’nin yeni Eş Genel Başkanı Cahit Kırkazak 1979 Diyarbakır doğumlu.

Kırkazak, Ankara Üniversitesi Adalet Meslek Yüksek Okulu, Anadolu Üniversitesi İİBF, Kocaeli Üniversitesi Hukuk Fakültesi ve Anadolu Üniversitesi Sosyoloji Bölümü mezunu. Ayrıca Kırkazak, Artuklu Üniversitesi Kürt Dili ve Kültürü yüksek lisans öğrencisi.

Kırkazak, 1998-2014 yılları arasında kamu personeli olarak çalıştı. 2014 yılından bu yana serbest avukatlık yapmakta. 2016-2018 ve 2020-2022 yılları arasında HDP Parti Meclisi Üyesi seçilen Cahit Kırkazak 2022’den beri Yeşil Sol Parti MYK üyesi olarak çalışmalarını sürdürmekte.

2015’ten bu yana Kürt siyasi hareketine ve HDP’ye yönelik açılan davalarda avukatlık yapan Cahit Kırkazak, Kobani Davası’nın avukatlarından olup aynı zamanda Kobani Davası’nın hukuk koordinasyonunda yer alıyor.

Yeşil Sol Parti'nin ismi değişecekYeşil Sol Parti’nin ismi değişecek

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.