Muharrem İnce’nin ‘sözde sanatçılar’ özrüne sanatçılar ne dedi

Cumhurbaşkanı adayı ve Memleket Partisi Genel Başkanı Muharrem İnce, sanatçılara yönelik sarf ettiği 'sözde sanatçılar' ifadesinden dolayı özür diledi. Sanatçılar, İnce'nin özür mesajının ardından sosyal medyada tepki mesajları paylaştı.

Gündem 29 Mart 2023
Bu haber 1 yıl önce yayınlandı

Memleket Partisi Genel Başkanı Muharrem İnce, 25 Mart 2023 Cumartesi günü 100 bin imzayı aşarak cumhurbaşkanı adaylığı için süreci tamamladı.

Muharrem İnce, 100 bin imzayı toplamasının ardından bir basın toplantısı düzenledi. İnce, bu konuşmasında sanatçıların tepkisini çeken şu sözleri sarf etti: “Sırça köşklerde yaşayanlar, salon siyasetçileri oturdukları yerden benim aleyhimde tweet atan sözde sanatçılar bu zorlukları gördünüz mü? Boğazda viskisini yudumlarken memlekete yol gösterenler…”

Dünyaca ünlü Piyanist Fazıl Say, Muharrem İnce’nin ‘sözde sanatçılar’ sözlerine “Kim ulan sözde sanatçı, ne içeceğimizi bu yaşımızda ne yazacağımızı sana mı soracağız?” diyerek tepki gösterdi.

Sosyal medya hesabından İnce’nin videosunu alıntılayan Say, şunları yazdı: “Alacağı oy %2 olsa ne olur 3 olsa ne olur? Kendi işine mi yarar? Yıllarca, yıllarca koca bir blok oyu yenebilmek için , bir imkansızı başarabilmek için bunca emek vermiş bir ittifakı yıpratmaktan başka neye yarar? Korkuyor muşuz ondan.. vayy bee.. Marifet yani korkutmak??”

Fazıl Say’ın yanı sıra sanatçılar Genco Erkal, Şahan Gökbakar ve Gökhan Özoğuz da İnce’nin bu sözlerine tepki göstermişti.

Muharrem İnce üç gazeteci ve bir ekonomiste küstü

Muharrem İnce özür diledi

Muharrem İnce, gelen eleştirilerin ardından sosyal medya hesabından bir özür mesajı yayınladı. John Steinbeck’ten bir alıntı yapan İnce, ‘Sözde sanatçılar’ ifadesinden dolayı bütün sanatçılardan özür dilediğini söyledi.

İnce, özür mesajında şu sözlere yer verdi:

“John Steinbeck, ‘Bir insana dengesini kaybettirip, sonra da normal davranmasını bekleyemezsiniz.’ der. Üzerimize çok gelindi. Normalde hiç kullanmadığım bir ifade olmasına rağmen basın toplantısında ağzımdan “sözde sanatçılar” şeklinde bir ifade çıktı. Üzülerek gördüm ki bunu üzerine alınan kıymetli sanatçılarımız olmuş. Bu ifade nedeniyle, bırakın adı geçen kıymetli sanatçılarımızı, ülkemin bütün sanatçılarından özür diliyorum. Ne derlerse desinler, ne yaparlarsa yapsınlar, sanatçıların başımızın üzerinde yeri vardır.”

‘Senin bu yaptığını Salvador Dali yapmaz’

Muharrem İnce’nin özür mesajının ardından sanatçılar yeniden eleştiri yöneltti.

Oyuncu Bülent Emrah Parlak, İnce’nin özür mesajını alıntılayarak bir video yayınladı ve “Senin bu yaptığını Salvador Dali yapmaz” dedi.

Fazıl Say ise İnce’nin özür mesajına şöyle yanıt verdi:

“Ne özür istiyoruz ne de af. Hiç bir şey istemiyoruz.

Mağara adamı seviyesi söylem ve trollerini de alsın gitsin istiyoruz.

Aydınlık ve güzel bir geleceğe uzandığımız yolda “gölge etmesin” yeterlidir.

Çekilsin yolumuzdan. Adını bir daha duymak istemiyoruz.

Utanç yaşattı.”

Sanatçıların Muharrem İnce mesajları şöyle:

Hangi aday kaç imza topladı? Cumhurbaşkanı adaylığı yarışında üçüncü gün raporu

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.