Filipinler’de feribot alev alev yandı: 31 ölü

Filipinler'in güneyindeki Basilan eyaleti açıklarında 250 kişilik bir yolcu feribotunun alev alması sonucu 31 kişi hayatını kaybetti, 23 kişi yaralandı, 7 kişi ise kayıp.

Dünya 31 Mart 2023
Bu haber 1 yıl önce yayınlandı
Çıkan yangında 31 kişi hayatını kaybetti. Fotoğraf: Twitter

Filipinler’de Mindanao Adası’ndan Jolo Adası’na gitmekte olan 250 yolcuyu taşıyan bir feribot yangına teslim oldu. 31 kişinin hayatını kaybettiği, 23 kişinin yaralandığı ve 7 kişinin kaybolduğu yangında, bazı yolcuların panik içinde suya atladığı bildirildi.

Basilan eyalet valisi Jim Hataman, suya atlayan kişilerin sahil güvenlik, donanma, başka feribotlar ve yerel balıkçılar tarafından kurtarıldığını söyledi. Yangın sırasında kaybolan 7 yolcu için arama kurtarma çalışmaları devam ediyor.

Yangının nasıl başladığı henüz netleşmese de yetkililer, olası bir petrol sızıntısına karşı feribotta inceleme ve değerlendirmelerde bulundu. Kömür haline gelen feribot, Basilan kıyı şeridine çekildi. Burada yapılan incelemelerde yolcu kamarasının ekonomi bölümünde 18 ceset bulundu.

Feribotun yangından sonraki hali. Fotoğraf: Twitter

7 binden fazla adadan oluşan Filipinler’de fırtına, teknelerin bakımsızlığı, kapasiteyi aşan yolcu sayısı ve güvenlik düzenlemelerinin düzgün uygulanmaması nedeniyle deniz kazaları sık yaşanıyor. Geçen yıl mayıs ayında 134 kişiyi taşıyan yüksek hızlı bir feribotta çıkan yangında da 7 kişi hayatını kaybetmişti. Filipinler tarihindeki en büyük kazalardan biri ise Aralık 1987’de yakıt tankeriyle çarpıştıktan sonra batan ve 4 bin 300’den fazla kişinin hayatına mal olan Dona Paz feribotu kazası.

Notre Dame yangını, katedralin mimarisindeki sırrı ortaya çıkardı

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.