Sezer, yıllar sonra Kılıçdaroğlu için konuştu: Destekliyorum

Millet İttifakı'nın cumhurbaşkanı adayı Kılıçdaroğlu, 10. Cumhurbaşkanı Sezer'i ziyaret etti. Sezer görüşme sonrası gazetecilerin sorularına da yanıt verdi.

Siyaset 31 Mart 2023
Bu haber 1 yıl önce yayınlandı

10. Cumhurbaşkanı Ahmet Necdet Sezer, görev yaptığı yedi yıl boyunca kamuoyu önüne en az çıkan cumhurbaşkanlarından biri olarak tanındı. Sezer emekli olduğu 2007 yılından bu yana geçen 16 yılda ise birkaç kare fotoğraf ve görüntü dışında basınla hiç temas etmedi.

Sezer, bu ketum tavrını Millet İttifakı’nın cumhurbaşkanı adayı Kemal Kılıçdaroğlu için bozdu. Siyasi partilerin liderleriyle görüşen Kılıçdaroğlu’nun dünkü duraklarından biri 82 yaşındaki Sezer oldu. Sezer’in Ankara Gölbaşı’ndaki evinde gerçekleşen ziyarete ilişkin basına fotoğraf verildi. Sezer, görüşme sonrası sürpriz şekilde kameraların karşısına geçti.

Kılıçdaroğlu, Sezer’i Ankara’nın Gölbaşı ilçesindeki evinde ziyaret etti.

Gazetecilerin sorularını yanıtlayan Sezer kısa ve net konuştu: “Kılıçdaroğlu’nu destekliyorum, başarılı olmasını diliyorum” dedi.

“Kılıçdaroğlu’na bir tavsiyeniz oldu mu?” sorusuna da yanıt veren Sezer, görüşme sırasında bu konuyu da konuştuklarını söyledi.

Muharrem İnce: Kemal Bey lehine çekilmeyi bilirim ama…

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.