Siyasette çay polemiği: Erdoğan’a papatya Akşener’e rezene

Cumhurbaşkanı Erdoğan önceki akşam çıktığı televizyon programında, İYİ Parti lider Akşener'e yüklendi. Akşener, Erdoğan'a gergin olduğunu söyleyip papatya çayı önerdi. Akşener'e yanıt AK Parti sözcüsü Çelik'ten geldi: Rezene çayı...

Siyaset 31 Mart 2023
Bu haber 1 yıl önce yayınlandı

Siyaset sahnesi seçime yaklaştıkça geriliyor. Erkek egemen Türk siyasetine kadın eli değince ezber bozuluyor. Bunun bir örneği dün yaşandı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, önceki akşam katıldığı televizyon programında, İyi Parti Genel Başkanı Meral Akşener’e “Biz bir şeye yapıyoruz dersek biz bunu yaparız Meral Hanım. Bizim adımıza dikkat et. Benim adım Tayyip, soyadım da Erdoğan. Erdoğan’a da dikkat et. Tayyip ismine de dikkat et. Konuşurken buna göre konuş” sözleriyle yüklendi.

Erdoğan’ın sert diline karşılık “Recep Bey” diye seslenen Akşener’den şu yanıt geldi: “Giderayak seni çok gergin gördüm Recep Bey. Akşamları papatya çayı iç, iyi gelir.”

Papatya çayının strese iyi geldiği ve uyku kalitesini arttırdığı belirtiliyor.

Akşener’den Erdoğan’a: ‘Bu kafayla giderseniz askere tez alırsınız tezkere’

Ömer Çelik’ten ‘rezene çayı’ önerisi

AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik ise, İyi Parti lideri Meral Akşener’in Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın “papatya çayı” önerisine “rezene çayı” ile karşılık verdi.

Çelik, “Kendi adaylarını ilan ettiklerinden beri PKK’nın defalarca açık destek ilan ettiği bir yapının parçası olarak yola devam etmek zorunda kaldıklarını görüyoruz. Kuşkusuz bunu tonlarca ‘rezene çayı’ içerek bile hazmetmek mümkün değildir…” dedi.

AK Parti Sözcüsü Çelik, Twitter’da şunları yazdı:

“Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın dünkü grup toplantımızda eser ve hizmet temelli seviyeli bir seçim yarışı olması temennisinde bulunmuştu. Ancak İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener’in Cumhurbaşkanımıza dönük ifadeleri, yakışıksız ve niteliksiz bir kampanya yürüteceklerinin ilanı oldu. Akşener yaptığı paylaşımda bir gerginlikten bahsediyor ve Cumhurbaşkanımıza karşı yakışıksız bir üslup kullanıyor. Kullanılan bu yakışıksız dili ve tutumu kınıyoruz, kendilerine iade ediyoruz. Bu saldırgan üslubun sebebini biliyoruz. Kendi adaylarını ilan ettiklerinden beri PKK’nın defalarca açık destek ilan ettiği bir yapının parçası olarak yola devam etmek zorunda kaldıklarını görüyoruz. Kuşkusuz bunu tonlarca ‘rezene çayı’ içerek bile hazmetmek mümkün değildir…”

Şifalı bitkiler arasında yer alan rezene çayı da sindirim sistemini rahatlatmasıyla biliniyor.

Meral Akşener üç gazeteciyi arayıp olaylı toplantıda olanları anlattı ama Akşener’in anlatımlarına itirazlar var

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.