Akşener’den Erdoğan’ın ‘tür’ sözüne tepki: Bitki miyiz, hayvan mıyız?

İYİ Parti lideri Akşener, Nevşehir'deki mitinginde Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın "Bizim Alevi'ye de saygımız var her türe de saygımız var" sözlerine tepki gösterdi. Akşener, "Biz bitki miyiz, hayvan mıyız?" diye sordu.

Siyaset 2 Mayıs 2023
Bu haber 1 yıl önce yayınlandı

İYİ Parti lideri Meral Akşener, Nevşehir’de partisinin il başkanlığınca Lise Caddesi’ndeki seçim koordinasyon merkezinin açılışında konuştu. Burada halka seslenen Akşener, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın, Millet İttifakı Kemal Kılıçdaroğlu’na yönelik sözlerine tepki gösterdi. Erdoğan Ankara mitinginde “Kılıçdaroğlu ve şürekası yönetimi altında CHP, marjinal örgütlerin, LGBT savunucularının, küreselcilerin, mezhepçilik fitnesi çıkarmaya çalışanların koç başı haline geldi. Yahu sana kim dedi Alevi misin, değil misin? Bizim Alevi’ye de saygımız var her türe de saygımız var. Sen Aleviliğini yaşa ama anlatmaya gerek yok” demişti.

Akşener ise “Alevilere saygı duyarız, yani biz her türe saygı duyarız’ diyor. Tür ne demek biliyor musunuz? Bu nasıl bir saygısızlıktır, insanız biz insan. Sünnisi ile Alevisi ile insanız. Ne demek tür? Bu ülkenin Cumhurbaşkanı bize tür diyor. Biz bitki miyiz, hayvan mıyız? Biz insanız, Allah’ın yarattığı kuluz, kul” diye konuştu.

Diğer mitinglerde söylediği gibi burada da “Bir karar vereceksiniz önümüzdeki bayram kurban kesmeyi istiyorsanız iki oy vereceksiniz, bir Meral’e bir Kemal’e oy vereceksiniz” diyerek seçmenlerden oy istedi. İktidara gelirlerse ilkokuldan lise son sınıfa kadar tüm öğrencilere iki öğün yemek vereceklerini söyleyen Akşener, 18-26 yaş grubundaki gençlere de 2 bin 500 TL maaş bağlayacaklarını belirtti. Ayrıca ev hanımı olan tüm kadınlara aynı maaşı vereceklerini ve sigortalı yapacaklarını sözlerine ekledi.

İkinci durağı Mersin olan Akşener, Millet Bahçesi yanında düzenlenen mitingde konuştu. Akşener, “İlk yapacağımız şey, temmuz ayının başında bütün emekli ve emekçilerimize yüzde 50 zam yapmaktır” dedi ve 14 Mayıs’taki seçimleri hatırlattı. Akşener, “Veteriner ve ziraat mühendisi tayin edeceğiz. Genç bir çift, köyde yaşayıp tarım mı yapmak istiyorsunuz? Karı koca, ikinizin de sizin SSK ya da Bağ-Kur primlerinizi devlet olarak biz ödeyeceğiz çünkü üretmeden Türkiye kalkınamaz. Gıdanın pandemi döneminde beka gibi önemli olduğunu, gıda güvenliğinin ne kadar önemli olduğunu gördük. Havza bazlı tarım yapılacak, toprağınızda ne ekmeniz gerektiğini söyleyeceğiz. Yetiştirdiğiniz ürün ne ise satın alacağımızı ilan edeceğiz. Düşük çıkarsa ilan ettiğimiz parayı alacaksınız. Yüksek çıkarsa fiyat, cebinize ekstradan para girecek” diye konuştu.

Mersin Belediye Başkanı Vahap Seçer’in de konuştuğu mitingde İYİ Parti’nin vekil adayları tanıtıldı.

Öte yandan İYİ Parti seçim kampanyaları video serisine bir yenisini daha ekledi. “BOP Eşbaşkanı sunar: The Emperyalist” başlıklı videoda Erdoğan’ın iktidara gelmeden önce sorunların dış güçlere bağlanmasını eleştirdiği konuşmasına yer verildi. Ayrıca videoda iktidarın dış politikası eleştirildi ve Erdoğan’ın önceki sözleri ile sonraki sözleri karşılaştırıldı.

O video şu şekilde:

Erdoğan'ın iddiası: 300 milyar dolar esrar eroin parası mı?Erdoğan’ın iddiası: 300 milyar dolar esrar eroin parası mı?

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.