CHP İstanbul’da 10 ilçe kongresini daha yaptı: Kılıçdaroğlu’nu destekleyenler ağırlıkta

Seçimlerin ardından ‘değişim’ tartışmalarının yaşandığı CHP’de Kurultay süreci devam ediyor. İstanbul’da 17 ilçe kongresi tamamlanmıştı, hafta sonu 10 ilçede daha seçim yapıldı. Önceki kongrelerde olduğu gibi seçimleri ağırlıklı olarak Kılıçdaroğlu’nu destekleyen listeler kazandı.

Siyaset 22 Ağustos 2023
Bu haber 9 ay önce yayınlandı

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) İstanbul ilçe teşkilatlarında 5 Ağustos’ta başlayan ve 3 Eylül’de tamamlanacak olan ilçe kongreleri, ‘değişim’ isteyenler ile Kemal Kılıçdaroğlu’nu destekleyenler arasındaki yarışa sahne oluyor. İstanbul’un 17 ilçesinde tamamlanan delege seçimleri, geriye kalan 22 ilçede devam ediyor.

Hafta sonu Bahçelievler, Arnavutköy, Beykoz, Esenler, Ümraniye, Eyüpsultan, Kağıthane, Maltepe, Şişli ve Sultanbeyli ilçelerinde ilçe yönetimi ve delege seçimleri yapıldı. Bahçelievler, Esenler ve Arnavutköy’ü “değişim” isteyenler kazanırken diğer ilçelerde Genel Merkez’e yakın isimler seçimi kazandı.

İmamoğlu'nun tam ne dediğini anlamak zor: Genel başkanlıktan vazgeçti, İstanbul'da karar kıldı galibaİmamoğlu’nun tam ne dediğini anlamak zor: Genel başkanlıktan vazgeçti, İstanbul’da karar kıldı galiba

CHP Genel Başkan Yardımcısı Eren Erdem, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımla yeni seçilen ilçe başkanlarını tebrik etti.

12 ilçede süreç devam ediyor

Kalan diğer ilçelerde seçim takvimi şöyle:

27 Ağustos Pazar günü, Adalar, Beyoğlu, Küçükçekmece, Sultangazi, Üsküdar, Pendik ve Kadıköy’de, 3 Eylül’de ise Şile, Güngören, Sarıyer, Fatih ve Kartal’da seçimler yapılacak.

İstanbul'da yeni seçilen 16 CHP'li başkana sorduk: Kılıçdaroğlu mu, İmamoğlu mu?İstanbul’da yeni seçilen 16 CHP’li başkana sorduk: Kılıçdaroğlu mu, İmamoğlu mu?

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.